G4Media.ro

Moscova: Bărbați reținuți la protestele împotriva mobilizării au primit ordine de încorporare

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Moscova: Bărbați reținuți la protestele împotriva mobilizării au primit ordine de încorporare

La Moscova, în mai multe secții de poliție, protestatari care au fost reținuți în urmă cu o zi la mitingul împotriva mobilizării rezerviștilor au primit citații la birourile de înregistrare și înrolare militară, potrivit meduza.io.

Citațiile au fost înmânate deținuților de la departamentele de poliție din zonele Sokolinaya Gora, Liublino, Izmailovo, Iujnoie Tushino, Gagarinskoie și Vernadski Prospekt. Un membru al partidului Yabloko, Kirill Goncharov, a publicat o citație, care a fost înmânată unuia dintre protestatarii din departamentul de poliție din districtul Mozhaisk.

Soția unuia dintre cei reținuți la Departamentul de Afaceri Interne din districtul Sokolinaia Gora a declarat pentru Mediazona că un comisar militar i-a înmânat personal citația pentru soțul ei.

„Au filmat cum i-au înmânat o citație și i-au spus că nu poate decât să o accepte, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine la comisariat”, a declarat aceasta, pentru ONG-ul care militează pentru drepturile omului OVD-Info.

Un bărbat în haine civile a venit la secția de poliție din cartierul Marfino, spunând că va înmâna citații. Nu se precizează dacă, în cele din urmă, unul dintre cei reținuți acolo a primit obligația de a se prezenta la biroul de înregistrare și înrolare militară. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, cel puțin unul dintre deținuți a fost amenințat cu un dosar penal din cauza refuzului de a semna citația.

Somații au fost înmânate și la secția de poliție nr. 8 din Voronej, unde au fost duși protestatarii, relatează OVD-Info .

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în țară. După aceea, au avut loc proteste în toată Rusia. Potrivit OVD-Info, până în dimineața zilei de 22 septembrie, peste 1.313 persoane fuseseră reținute în 38 de orașe din Rusia. Cei mai mulți reținuți se aflau în Sankt Petersburg (478 de persoane) și Moscova (536 de persoane).

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Trebuie să fii nebun să crezi că arestații vor ucide copii în Ucraina pentru gloria lui Putin. Cu prima ocazie, vor fugi, sau se vor preda, sau își vor împușca comandanții.

 2. Karma…???
  (Nu m‐am putut abține …)

  • se numeste incontinenta si se trateaza cand nu te poti abtine, :)))))))))))))))
   sa vezi insa karma de neam pe rusii astia dupa razboiul asta. o sa ii urmareasca karma asta….vai natia lor.

  • Sa pui o arma in mana unui protestatar impotriva regimului…genial.

 3. Disperare, disperare tovarășe Putin

 4. Ai mai mari șanse să scapi cu viața din pușcăriile rusești, decât să mergi in prima linie in Ucraina. Așa că este de preferat pușcăria, chiar daca condițiile de detenție din Rusia lada de dorit.

 5. Mergeți pe front , domnilor, și întoarcei armele împotriva Putinului.