G4Media.ro

Moscova acuză Ucraina că a torturat soldații ruși luați drept prizonieri de…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Moscova acuză Ucraina că a torturat soldații ruși luați drept prizonieri de război

Rusia a anunţat, marţi, că investighează presupusele torturi suferite de soldaţii ruşi luaţi drept prizonieri de război de forţele ucrainene şi eliberaţi în timpul unui schimb de prizonieri cu Ucraina, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Comitetul de Investigaţii al Rusiei verifică actele de tratament inuman al soldaţilor ruşi luaţi prizonieri de către Ucraina”, a transmis acest organism puternic responsabil de anchetele penale din Rusia, într-un comunicat de presă.

Rusia şi Ucraina au realizat mai multe schimburi de prizonieri de război de la ofensiva rusă împotriva vecinului Kievului începând cu 24 februarie. Cel mai recent schimb de prizonieri a avut loc pe 29 iunie şi a implicat 144 de ucraineni şi 144 de ruşi.

Unii dintre prizonierii ruşi eliberaţi cu această ocazie au declarat că au fost victimele a ”numeroase acte de violenţă pe care le-au suferit” în timpul detenţiei, făcând referire la bătăi, tortură cu electroşocuri sau privare de apă sau hrană, potrivit comunicatului.

Rusia a precizat săptămâna trecută că mai are peste 6.000 de prizonieri ucraineni, fără a spune câţi ruşi sunt reţinuţi.

Ucraina acuză Moscova de numeroase crime de război, pe care autorităţile ruse le neagă constant, chiar şi atunci când acuzaţiile sunt documentate cu acurateţe. În schimb, Rusia acuză forţele ucrainene de atrocităţi şi de înscenare a crimelor atribuite armatei ruse.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Nu prea înțeleg logica. Vine la tine în casă să omoare, fure, I violeze și proprietarul e acuzat că i-a tras niște capace peste bot

  • Daca i le-ai tras după ce s-a predat si este prizonier de război atunci este o problema.

  • e hotul striga hotii principiul. e de fapt pe dos in principiu. rusii i-au torturat pe ucrainieni. ca DE CE SE APARA! :)))))))))
   niste dementi….

  • Mănâncă cacapra! Parca nu era război…operațiune de exterminare a unui popor și dezinformare jalnică .

  • Rusia a incalcat tot dreptul international invadand Ucraina. Nu li se mai aplica rusnacilor niciun drept international. Cand il vor respecta, atunci sa-l invoce.

  • Poate nu i-a dat nicisuficienta vodca. Poate i-a aratat imagini de la Bucea. Poate i l-a vorbit de rau pe comandatul suprem. La astea nu te-ai gandit.

 2. Avem și noi o minoritate care, la fel, dau și tot ei tipa isi pun fustele n cap, se dau cu curul de pamant.. Asta i nivelul rușilor!

 3. Nu mai bine il arzi de tot?

 4. Ucraina violeaza dreptul international-in loc sa ii elimine pe soldatii invadatori ii ia prizonieri, ii imbraca, hraneste si le da si o vodca.

 5. Foarte bine. Doar nu ar trebui sa le dea flori invadatorilor rusnaci.