G4Media.ro

Mogulul american Michael Bloomberg este interesat să cumpere Washington Post sau Dow…

Sursa foto: Facebook Mike Bloomberg

Mogulul american Michael Bloomberg este interesat să cumpere Washington Post sau Dow Jones, care deține Wall Street Journal

Miliardarul american Michael Bloomberg, proprietarul agenţiei de ştiri Bloomberg News, este interesat să preia fie Dow Jones, firma care deţine renumitul cotidian financiar Wall Street Journal, fie cotidianul Washington Post, a relatat vineri portalul de ştiri Axios, preluat de Reuters.

O astfel de fuziune ar da naştere unui gigant în domeniul ştirilor şi datelor financiare, consolidând şi mai mult controlul deţinut de Michael Bloomberg, al 12-lea cel mai bogat om de pe planetă, asupra sectorului de ştiri de business astfel încât compania sa va vinde şi mai multe terminale de ştiri Bloomberg, principala sa sursă de venituri.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Michael Bloomberg ar fi interesat într-o posibilă achiziţie a ambelor companii, însă cel mai mult îşi doreşte să preia Dow Jones. Controlată de grupul News Corp, compania Dow Jones regrupează cotidian financiar Wall Street Journal, revista Barron’s şi portalul de ştiri MarketWatch. Sursele au precizat că Michael Bloomberg ar cumpăra şi cotidianul Washington Post dacă Jeff Bezos ar fi dispus să îl vândă, după ce în 2013 fondatorul Amazon.com Inc a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru a-l cumpăra.

În luna octombrie a acestui an, mogulul Rupert Murdoch a demarat un proces care ar putea să se finalizeze cu reunificarea imperiului său mediatic, divizat în prezent între News Corp şi Fox Corp, la aproape un deceniu după separarea celor două companii. Însă propunerea lui Rupert Murdoch s-a lovit de opoziţia mai multor acţionari, care susţin că o eventuală combinare nu ar reflecta în mod adecvat valoarea News Corp şi în schimb au sugerat o separare de operaţiunile din domeniul imobiliar sau o separare de Dow Jones ca o alternativă la o fuziune.

Cu toate acestea, analistul media Craig Huber a spus că ar fi „şocat” dacă Rupert Murdoch ar vinde Wall Street Journal adăugând că mogulul ar fi cerut şi familiei sale să nu îl vândă. „Wall Street Journal este un trofeu pentru familia Murdoch”, a subliniat analistul adăugând că speculaţiile cu privire la o vânzare ar putea conduce la finalizarea planului lui Rupert Murdoch de a-şi reunifica imperiul mediatic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...