G4Media.ro

Ministrul Sănătăţii anunţă operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor cu COVID…

Ministrul Sănătăţii anunţă operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor cu COVID internaţi la ATI pot afla veşti despre aceştia

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, miercuri, operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi internaţi la ATI pot afla informaţii despre starea acestora. „În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a precizat Mihăilă, citată de News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Ioana Mihăilă a fost întrebată miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de Guvern, cum ar putea afla aparţinătorii pacienţilor cu COVID internaţi la Terapie Intensivă informaţii despre aceştia.

„Ne preocupă acest aspect, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii a semnat încă din martie un protocol cu organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy care a pus la dispoziţia Ministerului Sănătăţii o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor internaţi în Terapie Intensivă. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID şi suport COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect pilot, sunt 14 spitale care au răspuns pozitiv întrebărilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucureşti şi din Cluj, sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment se finalizează practic partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a explicat Ioana Mihăilă.

Întrebată cum a fost aleasă organizaţia non-guvernamentală Geeks for Democracy pentru acest proiect, ea a răspuns: „În baza disponibilităţii. Sunt cei care şi-au arătat disponibilitatea, nu doar că şi-au arătat disponibilitatea, dar au venit cu aplicaţia gata dezvoltată şi au solicitat Ministerului Sănătăţii să o ofere cu gratuitate, Ministerul Sănătăţii nu plăteşte nimic, ba mai mult au acceptat şi criteriile de siguranţă a datelor impuse de STS şi de Ministerul Sănătăţii. Practic au cedat această aplicaţie care acum se află pe serverele STS”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. De ce doar pentru pacientii COVID de la ATI se face aceasta aplicatie ?
    Pentru ceilalti pacienti de la ATI , daca nu au covid, tot pe lantul uman de spaga de paznici, brancardieri, asistente, doctori trebuie obtinute relatii ? Pentru oricine a avut pe cineva prin spitale, sa obtina informatii e un calvar.

    Dar ministrii Sanatatii din Romania se transforma imediat in ministrii Covid !

    • Nu poti sa ceri atata ratiune de la niste neomarxisti, tot ce stiu ei sa faca este sa imparta pe categori oamenii si apoi ii trateaza preferential in functie de categoria din care fac parte.
      Niste neomarxisti prin definitie.

  2. „Apartinator” e un termen care arata ca medicii nu ii considera oameni pe pacienti.

  3. Pai exsista de ceva timp aplicatia asta…(dupa protocolul pu ..ii..)se chiamă: ” Certificat de deces”