
Noul șef al ANAF a schimbat 9 din cele 15 persoane cu funcții de conducere de la Antifrauda București / Nazare: Este inacceptabil ca semnalele evidente privind evaziunea fiscală să fie ignorate
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a anunţat marţi că a discutat în detaliu cu noua conducere ANAF despre întărirea luptei împotriva evaziunii fiscale, iar preşedintele ANAF Adrian Nicuşor Nica a schimbat 9 din cele 15 persoane cu funcţii de conducere din Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”Am discutat în detaliu cu noul Preşedinte ANAF despre necesitatea de a întări acţiunile instituţiei împotriva evaziunii fiscale. În urma discuţiilor, acesta a dispus ieri schimbări majore în conducerea Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti, înlocuind 9 din cele 15 persoane cu funcţii de conducere ale instituţiei”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
Potrivit acestuia, au fost schimbaţi din funcţie:
- inspectorul General Adjunct antifraudă
- 2 Inspectori şefi de Direcţie – Direcţia de control Antifraudǎ 1
- 6 Inspectori şefi de Serviciu – din cadrul serviciilor de control antifraudă
”Inacţiunea, tergiversarea şi lipsa de reacţie nu mai pot fi tolerate. Este inacceptabil ca semnalele evidente privind evaziunea fiscală să fie ignorate de cei care sunt plătiţi să le combată. ANAF trebuie să devină parte a soluţiei, nu parte a problemei”, a mai transmis ministrul Finanţelor.
În 2 iulie, Adrian Nicuşor Nica a fost eliberat din funcţia de şef al Corpului de control al premierului şi numit preşedinte al ANAF, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial.
În 4 iunie, Curtea de Conturi a anunţat că a realizat un audit de conformitate la ANAF, în cadrul căruia a constatat, între altele, mai multe deficienţe privind evidenţa contabilă a veniturilor statului şi evidenţa analitică pe plătitori.
Raportul arată că, la 2.440 de adrese din România, figurează 47.513 de firme, ce însumează datorii la bugetul de stat de aproape 30 de miliarde lei.
La o singură adresă din Sectorul 1 al Capitalei sunt înregistraţi peste 2.000 de agenţi economici şi peste 6.000 de persoane fizice autorizate.
Oficialii Curţii de Conturi apreciază că ”cele mai multe dintre aceste societăţi comerciale ar trebui să suscite interesul organelor fiscale”, fiind plătitoare de TVA.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.