G4Media.ro

Ministrul de finanţe din Germania se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

foto: Christian Lindner Facebook

Ministrul de finanţe din Germania se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

Ministrul de finanţe german Christian Lindner s-a declarat împotriva reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru întărirea armatei naţiunii, Bundeswehr, informează luni agenţia DPA, transmite Agerpres.

„Costurile economice ale serviciului militar obligatoriu ar fi foarte mari având în vedere lipsa forţei de muncă într-o societate îmbătrânită” şi formarea „unor întregi companii care apoi nu sunt convocate”, a declarat Lindner pentru DPA.

În schimb, el a cerut o rezervă militară mai puternică pentru Bundeswehr.

Ministrul apărării Boris Pistorius examinează în prezent modele de serviciu militar obligatoriu, acordând atenţie asupra practicii în ţările scandinave.

În Suedia, de exemplu, grupuri întregi sunt înregistrate şi contactate – apoi o primă parte este examinată şi testată pentru serviciul militar. Doar unii din acest grup activează apoi în armată.

„Alternativa mai bună la serviciul militar obligatoriu, discutată din nou, este o rezervă întărită. Ar trebui să fie posibil ca cetăţenii să îşi asume cu regularitate un angajament voluntar de a activa în Bundeswehr pentru o perioadă mai lungă de timp, în paralel cu locurile lor de muncă civile”, a spus Lindner.

Aceasta este de asemenea modalitatea de a implica experţi greu de recrutat în domenii precum apărarea cibernetică, a considerat el.

Serviciul militar obligatoriu a fost suspendat în Germania în iulie 2011 după 55 de ani, sub ministrul apărării de atunci Karl-Theodor zu Guttenberg.

Cu toate acestea, legea încă prevede că serviciul militar obligatoriu pentru bărbaţi poate fi reinstituit în cazuri de tulburări civile şi legate de apărarea naţională.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cel mai bun exemplu.. Legat de arma.ta l am gasit aici in Elvetia si mi au spus colegii cum sta trb. Armata e obligatorie 18 30. Faci 4 luni obligatoriu. In urmatorii 9 ani, te cheama de 6 ori pentru catre 3 saptamani pentru diverse exercitii. Totuși in cei 9 ani… Pe langa cursurile respective, sunt obligati sa mearga de fiecare data la poligon. Dupa cei 10 ani (4 luni obligatorii din primul an + ceilalti 9 in care te duci de 6 ori cand esti cheamat la 3 sapt de cursuri) ei ies din armata si sunt chemati doar daca sunt ata.c.a.ti. Si asa sunt motivati si ca nu trb sa faca o viata asta, sunt stimulati financiar… Au conditii f bune. Si sunt cicluri si cicluri, unii ies, altii vin.

    • Lasand la o parte faptul ca pana de curand sustineati cu inversunare altceva (caut articolul/comentariul daca e nevoie), cuvantul cheie din mesajul dvs. este „obligatoriu”.
      Inteleg ca pe parcursul a 10 ani elvetienii executa in mod obligatoriu cca 8 luni de stagiu militar. Sistemul vizeaza doar barbatii?

  2. Sigur că da, să fie serviciu militar obligatoriu doar la bețivul satului global!
    Nemții, austriecii și ungurii sunt slugile Rusiei!