G4Media.ro

Ministrul culturii, după semnele de întrebare din jurul licitației Enescu: Dosarul pentru…

Ministrul culturii, după semnele de întrebare din jurul licitației Enescu: Dosarul pentru partitură îndeplinește toate condițiile, pentru dosarul privind vioara urmează să fie aduse completări

Ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, anunță că dosarul pentru o partitură scrisă de George Enescu scoasă la licitație îndeplinește condițiile legale, dar că pentru dosarul privind vioara care i-ar fi aparținând muzicianului urmează să fie aduse completări.

”Am luat la cunoștință de licitația bunurilor presupuse a aparține maestrului George Enescu. Am contactat telefonic Direcția pentru Cultură a Municipiului București care mi-a comunicat faptul că, în cursul zilei de 18 august 2021, s-a depus o solicitare de clasare pentru două bunuri aparținând maestrului Enescu, respectiv o partitură și o vioară. Dosarul pentru partitură îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege pentru analiza în vederea clasării, urmând ca pentru celălalt dosar să se aducă completări. În termen de cinci zile de la data depunerii, dosarul va ajunge la Ministerul Culturii. Totodată, voi lua legătura cu Muzeul Național „George Enescu” pentru a verifica originea acestor documente”, a anunțat ministrul culturii, precizând că va reveni cu detalii.

Precizările ministrului vin după ce G4Media.ro a scris despre faptul că licitația George Enescu – Univers şi Creatie, organizată de casa de licitații Historic, în 22 septembrie, a provocat un val de reacții din partea mai multor oameni de cultură români.

Au reacționat printre alții filosoful Mihai Șora, istoricul Eugen Ciurtin, dirijorul Gabriel Bebeșelea, toți îndoindu-se de veridicitatea obiectelor scoase la licitație, dar și punând un semn de întrebare cu privire la înstrăinarea patrimoniului național, dacă acestea sunt originale.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Ilona Andrei

Citește integral

Controverse în jurul unei licitații George Enescu / Întrebări legate de veridicitatea obiectelor și înstrăinarea patrimoniului național puse de Mihai Șora, Eugen Ciurtin și Gabriel Bebeșelea / Poziția casei de licitații

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Premier PeNaL, fost puscarias, de la PeNaLii mai mici de sub el la ce poti sa te astepti ?! Guvernul meu, procurorii mei, lasati PeNaLii sa vina la mine! KWI dixit!

  2. Să-l mai întrebe cineva și de lucrările alea de lângă minister unde au murit doi oameni.