G4Media.ro

Ministerul Sănătății: România are 2500 de paturi în spitalele de boli infecțioase…

Ministerul Sănătății: România are 2500 de paturi în spitalele de boli infecțioase și alte 4000 de paturi la terapie intensivă în celelalte spitale

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, luni seară, la Digi24, că România are 2500 de paturi în spitalele de boli infecțioase, din care 92 de paturi se află în secțiile de Terapie Intensivă:
”În celelalte spitale sunt 4000 de paturi la terapie intensivă. Am solicitat tuturor spitalelor să rezerve 10% din paturile de la terapie intensivă pentru eventuale cazuri de coronavirus”, a declarat secretarul de stat.
sursa foto: Spitalul Județean Tulcea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. tatiii..dar cate de aparate de sustinere a respiratiei avem..
  lasa paturile, la nevoie stai si pe jos, pe saltea
  „aparatili”…cate? hai sa auzim..cu subiect si predicat
  restul este kkt cu perje

  • Cine le-a numarat, cumva Dl. „Nu e cazul sa declansam mecanismul pt protectie european; avem conditii ca afara, nu e nevoie de ajutor strain” ?!?

 2. De ce din Tulcea?

 3. Cifre false in totalitate. Paturile alea sunt doar pe hartie, plus ca cele mai multe spitale nu au conditii umane pentru tratarea pacientilor. Unitatrile sanitare colcaie de mizierie, infectii si sunt afctatet de lipsuri. personalul este spagar si incompetent.

  Pe scurt: Romania ar putea trata doar 3-4 cazuri de coronavirus in conditii decente. Pentru restul, scapa cine poate.

  Va amintiti cum era la Colectiv, cu amrii arsi care putea fi tratati in tara? cam asa este si aici.

 4. Ziceau sefii aia mari, in urma cu o saptamana sau doua, ca in cazul unei epidemii/pandemii extinse in tara, pacientii vor fi tratati acasa, deci locurile astea-s doar pentru guvernanti si rudele lor de gradul I, daca nu vor pleca cumva la neamuri in Antarctica sau Polul Nord . Imi pare rau pentru pupincuristii postaci si creduli de aici si de pretutindeni, care le tot iau apararea lichelelor si ii lauda pentru ca… isi fac treaba pe jumatate, ca mai apoi sa fie lasati cu ochii in soare (ca tratament pentru coronavirus)!

 5. Hi hi! Păi paturile de terapie intensiva se afla în spitalele mari singurele care deservesc un județ pentru toate bolile! Vorbiți doar de paturi! Da cati doctori avem și câte asistente și infirmiere! Cat rezistă ĂȘTIA!Mai au și ei diverse boli! Dacă ai apendicită sau o pneumonie normala cu risc de agravare și ai și sector de viruși! în spital și imunitatea ta e varză! Plus nu ai circuite separate în spitale! Scapă cine poate cu personal medical cu tot! De ce chinezii și au făcut spitale separate! Daia!
  De ce au făcut locuri de carantina pe stadioane săli de spectacol, etc Daia PS La cate biserici avem sunt destule locuri de carantină Sa stam liniștiți spitale private nu întra în calcul! Ei își iau concediu prelungit ca la toate sărbătorile!