G4Media.ro

Ministerul Sănătății anunță înainte de începerea școlii în plină pandemie că, până…

Ministerul Sănătății anunță înainte de începerea școlii în plină pandemie că, până la finalul anului, va identifica resursele financiare pentru a reduce deficitul de personal medical în școli

Ministerul Sănătății anunță înainte de începerea școlii în plină pandemie că până la finalul anului va identifica resursele financiare necesare pentru a reduce deficitul de personal medical în școli, de fondurile respective urmând să beneficieze autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

Ministerul Sănătății anunță, într-un comunicat remis presei joi, că are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

„Până la sfârșitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice. De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi”, se arată în comunicat.

În prezent, la nivel național, 1302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară, precizează sursa citată.

În 2019, în România erau puțin peste 6000 de unități școlare, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele pentru anul 2020 încă nu sunt disponibile.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce nu asteapta pana la vacanta de vara? Poate nu va mai fi nevoie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.