G4Media.ro

Ministerul de Interne cataloghează o informație lansată de Antena 3 drept ”fake…

Sigla Antena 3

Ministerul de Interne cataloghează o informație lansată de Antena 3 drept ”fake news”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a caracterizat într-un comunicat de presă drept ”fake news” informația lansată de Antena 3 privind o presupusă defecțiune a sistemului informatic de evidență a persoanelor.

”Defecțiune bizară în calculatoarele MAI: Nu poate fi aflat câte vize de flotant s-au făcut în ultima perioadă”, a titrat Antena 3 sâmbătă, citând surse care ar fi spus în emisiunea Oanei Zamfir că ”se întâmplă foarte rar, dar infrastructura tehnică este depășită, toate componentele fiind ‘end of life’, în sensul că nici măcar producătorul nu mai asigură piese sau service pentru reparații. Ne străduim. Avem dificultăți pe modulul de ‘raportare’ al sistemului. Au lucrat colegii toată noaptea. Am crezut că este un ‘bug’ în aplicație, dar se pare că este o defecțiune tehnică”.

”Această informație este de tip ,,fake news”. Subliniem faptul că Sistemul Național Informatic privind Evidența Persoanelor funcționează în parametrii normali, nefiind afectate serviciile prestate cetățenilor cu privire la emiterea/eliberarea actelor de identitate sau colaborarea cu alte instituții. În prezent, dar și în perioada premergătoare datei privind desfășurarea alegerilor locale, nu există și nu a existat nicio procedură de intervenție la Sistemul respectiv, iar serviciile care deservesc solicitările cetățenilor privind eliberarea actelor de identitate se derulează în condiții de normalitate, fără a fi afectate”, a arătat Ministerul de Interne în comunicatul citat.

Ministerul de Interne mai arată că în contextul organizării și desfășurării alegerilor pentru administrațiile publice locale în data de 27 septembrie 2020, la recomandarea Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, serviciile publice comunitare, care funcționează în subordinea autorităților locale, au program cu publicul atât astăzi, 26 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, cât și mâine, 27 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 21.00.

”Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale, pentru a evita dezinformarea și vă asigurăm că, de fiecare dată, informațiile de interes public vor fi transmise cu celeritate”, mai arată MAI.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Si? Li se intampla ceva? Au ceva de pierdut?
    Daca nu ai sistem legal sa penalizezi asa ceva, probabil retarzii se ascund dupa “dreptul la libera exprimare”, atunci nu rezolvi nimic. Ei isi ating scopul sa ii capieze pe cei slabi

    • Multe spuse pe A3 – nu sunt credibile; unii o numesc latrina.
      (E întâmplătoare această denumire?.. Și-au făcut-o, singuri – imaginea).
      Constatarea celor de la M.I. în acest caz, a fost indulgentă.

  2. Desfiintarea trustului este singura solutie.
    Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!

  3. Utilizand articolul G4 aplicati pe siteul CNA
    https://cna.ro/-Servicii-si-sesiz-ri-.html

    Cu cat mai multe sesizari cu atat amenda este suculenta

    • CNA -ul joaca dupa cum dicteaza psd , deci cam greu sa se sesizeze .

  4. Totusi, intrebarea ramane: De ce NU putem afla câte vize de flotant s-au făcut înainte de alegeri??!!!
    Un Sistem informatic performant scoate Informatia imediat, pe ultimele cate Luni vrei!
    Comunicatul MAI(postat pe Site-ul MAI) nu raspunde la intrebare: De ce NU putem afla câte vize de flotant s-au făcut înainte de alegeri?!
    Fake-news-ul de care vorbeste voalat Comunicatul MAI inseamna de fapt ca actualul Sistem informatic nu poate oferi Statistici despre numărul de buletine și vize de flotant eliberate în această perioadă, situatie generata de faptul că o asemenea informație se poate colecta doar prin operațiuni ample, care ar dura mai multe zile și care ar suprasolicita sistemul.
    Asta spun surse din MAI!

    25 Septembrie 2020. „Peste 13.000 de persoane cu drept de vot locuiesc la doar patru adrese din orașul Galați. Este vorba despre cetățeni din Republica Moldova care au și cetățenie română și care pot vota duminică, la alegerile locale din România, potrivit Mediafax.
    Conform datelor oficiale, la patru adrese din orașul Galați, deținute de trei gălățeni, locuiesc peste 13.000 de persoane cu dublă cetățenie. Sunt cetățeni din Republica Moldova care au nevoie de un domiciliu în România pentru a obține documente de identitate românești și pentru a călători în Uniunea Europeană.
    Cele mai multe persoane sunt la două adrese deținute de același gălățean. Acolo se află peste 8.000 de persoane care, teoretic, ar putea vota la alegerile locale de duminică. În ultimii ani, o singură persoană care apare cu domiciliul la una dintre adresele menționate a votat în Galați. În oraș mai există și alte adrese cu situații asemănătoare.”
    15 Noiembrie 2018: „Afacere cu buletine. 15 mii de moldoveni figurează cu domiciliul la trei adrese din București. Mii de cetățeni moldoveni și-au făcut buletin de București printr-o schemă simplă ce speculează carențele legislației românești. O grupare formată din 9 membri îi ajuta contra sumei de 200 de euro, pentru a fi luați în spațiu. Au folosit însă doar câteva adrese, ceea ce a atras atenția Poliției.”

  5. ministerul de interne catalogheaza… hai ca-i buna ! a avut efect, asta e tot ce conteaza !
    credinciosilor A3 le poate spune felixescu orice vrea

  6. In Romania se face uz de ,,fake news” cam la toate nivelurile.

  7. „Miss Piggy” a devenit campioana fake news Pacat ca amenzile CNA nu tin pasul cu volumul dejectiilor