G4Media.ro

Ministerul Afacerilor Externe, execuţie bugetară de 96% din totalul fondurilor aprobate

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe, execuţie bugetară de 96% din totalul fondurilor aprobate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, la solicitarea premierului, că încheie primele două trimestre ale anului 2021 cu o execuţie bugetară de 96% din totalul fondurilor aprobate.

  • ”Ministerul Afacerilor Externe încheie primele două trimestre ale anului 2021 cu o execuţie bugetară de 96% din totalul fondurilor aprobate. Din bugetul MAE pentru Centrală şi Serviciul Exterior, în cuantum de 522.722 mii lei, au fost efectuate, până la data de 30 iunie 2021, plăţi în valoare de 504.066 mii lei”, a transmis, luni, MAE.

Sursa citată a precizat că bugetul instituţiei este dimensionat pentru a îndeplini angajamentele asumate în plan extern, pentru a contribui la promovarea şi apărarea obiectivelor şi intereselor naţionale şi pentru a deservi eficient interesele cetăţenilor români din afara ţării.

  • ”Dimensiunea financiară a activităţii Ministerului Afacerilor Externe este organizată având la bază criterii de performanţă bazate pe principii de eficienţă, urmărind în mod structurat priorităţile MAE din Programul de Guvernare”, a mai transmis MAE.

Ministerul prezintă, pe site-ul propriu, situaţia detaliată a execuţiei bugetare.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare şi curând va transmite documentul către liderii coaliţiei de guvernare.

El a cerut, din nou, miniştrilor să prezinte public execuţia bugetară.

  • ”Încă aştept ca TOŢI miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru”, a mai transmis premierul.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Execuția bugetară e la 96%, dar își bat joc de angajații pe plan local, care chiar muncesc de se rup în locul diplomaților sau în susținerea diplomatilor, aceștia fiind ținuți cu convenții civile de prestări servicii, cu reinoiri nonstop la finalul convenției. Tot la 3 luni, 6 luni, 1 an, chit că legislația fiscală nu permite așa ceva.
    Fără concedii de odihnă, fără concedii medicale, fără vechime. Dar sunt plătiți printr-o schemă ciudată de la bugetul de stat, totuși incluși în execuția bugetară.
    🤦🤦🤦🤦

    Un prieten tare tare apropiat, aflat în situația asta la o misiune diplomatică din Spania, mi-a povestit istoria convenției civile din MAE.

    DECI:
    angajatul MAE pleacă la post, dar vrea să își ducă și soțul / soția.

    Automat soțul /soția e angajat pe plan local, cu convenție civila de prestări servicii.

    Apoi când să revină acasă /altă țară în concediu cu avionul etc etc, automat se întrerupe Convenția, ca și soțul /soția angajat pe plan local să aibă dreptul la bilet de avion plătit de MAE.

    Iar la întoarcere la servici din concediu, se încheie o nouă convenție civilă de prestări servicii.
    🤦🤦🤔😂😂😂

    Mie îmi e de prietenul meu, care e într-adevăr angajat pe plan local, un om cheie la misiunea la care lucrează, dar MAE își bate joc de el.

    În altă ordine de idei MAE plătește cum vrea angajații pe plan local din exterior, la bătaie de joc, după bunul plac, aceștia fiind o „marjă neglijabilă” în accepțiunea MAE.

    În funcție de cine este cel din MAE șef de misiune în locul respectiv, care cere remunerarea și suma concretă a remunerării.

    Un șofer angajat pe plan local, cu 8-10-12 clase (din categoria soț venit din RO) în foarte multe cazuri câștigă mult mai mult, comparativ cu un angajat pe plan local de ex. la secția consulară, care muncește de se rupe, ne fiind diplomat, dar cu studii superioare, în multe cazuri cu mai multe specializări (master etc.).

    Dacă vreunul din adevărații angajați pe plan local dă în judecată MAE pentru motivele de mai sus, adică lipsă vechime, lipsă concedii medicale și de odihnă, aplicare
    grilă de salarizare după bunul plac, atunci va bubui tot sistemul!!!

    Cam asta e MAE de mulți, foarte mulți ani la rând din ce am înțeles de la prietenul meu.

  2. Ne place cum apar serviciile si comenteaza pe aici :))
    Prietenul ala al tau ar trebui sa dea in judecata MAE, daca e asa cum zice. Doar asa ma putem scapa de problemele din sistem, nu doar comentand la comanda :))

    • Asa este! In plus, “prietenul “ nu trebuie “sa își ia soția” și dacă și-o ia conform legii aceasta are dreptul sa primească, ca însoțitor, 25 % din salariul prietenului. E! Aici e problema : prietenul vrea mai mult pentru soția lui și face orice sa fie “angajata pe plan local” da după ce reușește (probabil in dauna unora care chiar ar fi buni) “se urca scroafa in coteț”! Asta e istoria romanismului smecherismului, lichelismului și inculturii noastre nationale! Da, in final, ce are asta cu procentulde execuție bugetară?! Care este foarte bun!

  3. Uite cum arata Executia bugetara de 96% a MAE pe primele 6 LUNI: Cheltuieli de personal si ceva achizitii, in rest NIMIC!

    TIPURI de CHELTUIELI:

    1. Cheltuieli Centrală MAE și Serviciul Exterior: 504,066,367 lei .
    Buget Trimestrul I+II 522,722,000 Lei.
    Plăți efectuate până la 30.06.2021: 504,066,367 lei
    Procent de executie bugetara 96%.

    DREPTURI SALARIALE:
    Buget Trim I si II: 260,900,000 lei
    Plati efectuate pana la 30.06: 252,790,193
    Procent de executie: 97%

    BUNURI, SERVICII
    Buget Trim I si II: 184,010,000 lei
    Plati efectuate pana la 30.06: 179,779,238 lei
    Procent de executie: 98%.

    CONTRIBUTII LA ORGANIZATII INTERNATIONALE
    Buget Trim I si II: 66,628,000 lei
    Plati efectuate pana la 30.06: 66,596,452
    Procent de executie: 100%

    CHELTUIELI de INVESTITII(CAPITAL):
    Buget Trim I si II: 8,127,000 lei
    Plati efectuate pana la 30.06: 2,070,917 lei
    Procent de executie: 25%.

    DECI: Cheltuielile GRASE efectuate sunt cu Salariile si Pensiile speciale(DREPTURI SALARIALE!), in rest Cheltuielile cu INVESTITIILE dragi lui Zombilica sunt la 25%!!!
    Gasiti usor documentul pe Site-ul MAE!!!

    Asa arata Executia bugetara la majoritatea Ministerelor, Cheltuielile dominante sunt cu SALARIILE si PENSIILE Speciale!!!
    Din acest motiv nu se inghesuie Minsitrii sa iasa si sa prezinte Executia bugetara!