G4Media.ro

Mii de sârbi au manifestat la Belgrad în sprijinul Rusiei şi împotriva…

sursa foto: Facebook

Mii de sârbi au manifestat la Belgrad în sprijinul Rusiei şi împotriva NATO: ”Sârbii și rușii sunt frați”

Mii de sârbi fluturând steaguri ruseşti şi sârbe şi purtând poze cu preşedintele Vladimir Putin au manifestat, vineri, prin Belgrad mergând până la ambasada Rusiei, pentru a protesta faţă de eforturile guvernului Serbiei de a se distanţa de Moscova după invadarea Ucrainei, scrie Reuters.

Mulţimea de oameni, mulţi din organizaţii ultranaţionaliste, s-au alăturat marşului din centrul oraşului până la ambasada rusă din apropiere, unde au tras semnale de rachete, au cântat imnuri ruseşti şi sârbeşti şi au salutat cele două ţări ca naţiuni înfrăţite.

„Am venit la acest miting pentru a sprijini Rusia şi pentru a spune „nu” tare şi clar politicilor autorităţilor din Belgrad care au luat o decizie ruşinoasă de a vota împotriva Rusiei în cadrul ONU”, a declarat Mladen Obradovic, un protestatar.

În ultimele săptămâni, Belgradul a votat de trei ori pentru rezoluţiile Naţiunilor Unite care condamnau invadarea Ucrainei de către Rusia şi a suspendat-o din principalul organism al ONU pentru drepturile omului. Moscova numeşte acţiunile sale din Ucraina „operaţiune specială”.

Totuşi, Serbia, care depinde aproape în totalitate de gazul şi petrolul rusesc, refuză să impună sancţiuni împotriva Kremlinului şi menţine zboruri regulate către Moscova.

Protestatarii au scandat „Fără NATO” şi „Sârbii şi ruşii sunt fraţi”, precum şi sloganuri împotriva preşedintelui Aleksandar Vucic care a câştigat votul prezidenţial pe 3 aprilie, în timp ce progresiştii săi au asigurat cele mai multe voturi pentru a forma un guvern.

La începutul acestei săptămâni, într-o mişcare considerată de experţi ca o abatere de la cooperarea militară cu Rusia, Vucic a declarat că Serbia intenţionează să achiziţioneze două duzini de avioane de luptă occidentale noi şi folosite.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Tarile Baltice si ele depind de gazul rusesc de fapt depind 100% si totuși au spus ca gata nu mai vor. Fără Nato asta e buna, ce treaba au iei cu Nato.

 2. Frati in saracie

 3. N au decat sa se ia de mana cu ungurii si sa se mute in Asia, de unde au venit stramosii lor. In felul asta pot fi frati cu rusii cat vor ei.

 4. sunt destul de asemanatori sarbii cu rusii – ca mentalitate si comportament. Primate

 5. Serbia, cu acțiunile astea aproape că spune bye-bye aderării. Proști am fi să băgăm o a doua Ungarie în UE.

  • 1) Sunt cateva mii din 7 milioane, astia vocali. Daca s+ar face un referendum, atunci am vorbi altfel.

   2) Noi nu bagam pe nimeni in UE. Noi suntem aia cu WC-ul in fundul curtii, pe care ne-au luat altii de guler si ne-au tras inauntru in timp ce se inchideau usile. Nu te flata prea tare …

  • 1. Sunt câteva mii in stradă din 7 milioane dar majoritatea celor 7 milioane are sentimente rusofile.
   2. Când am spus „noi” m-am referit la noi,europenii, nu neapărat la noi, românii.

  • @sanitarul vezi ca pana una alta aia cu wc-ul in fundul curtii au drept de veto in a spune cine intra si cine ba, luatul de guler e discutabil dar momentan EU e foarte comfortabila avand Ro la granita.

   Aia cativa mii reprezinta pe altii multi mai multi, referendumul poate fi fals, in sensul in care pro rusnacii sa voteze aderarea la EU pentru avantaje economice, dar sa sape EU mai departe dpdv geopolitic, asa ca nu ms, sarbii pot sa mai stea linistiti in afara EU inca vre-o 50 ani poate se mai civilizeaza intre timp, acu vro 20 ani si ei comiteau genocid si crime de razboi exact ca rusii.

  • @Sanitarul dar tot au nevoie de votul României. Dar este posibil ca Romania sa trateze Serbia ca WC, nu ca ar avea ceva cu sârbi doar ca sa le facă in ciuda cu WC-ul.

  • Lol votul Romaniei! Romania voteaza cum i se zice.

 6. Să mă pis pe Srbia lor.. Bine le-a făcut americanii că le-au luat Kosovo!

 7. E f bine daca se separă apele. Troglodiții intre ei, lumea civilizată împreună. Poate generațiile viitoare vor fi mai destupate, momentan, însă, atât serbia cât și ungaria au dovedit ca sunt niște țări înapoiate, sclave ale rusiei.

 8. Durerea maximă a lui Petru cel Mare al II-lea! Că sârbii n-au fost lăsați să facă genocid după pofta inimii in fosta Iugoslavie! Că li s-a luat Kosovo! Încă de atunci a amenințat că lucrurile nu vor rămâne așa! Pentru asta are nevoie de R Moldova, Romania Putin, să-și protejeze frații de crime! Rușilor le stă in gât Romania, Bulgaria, Turcia, cam orice țară vecină cu ei!

 9. Nationalismul sârbesc e în floare, se autoizoleaza si mai mult de europa.

 10. Investițiile rusești în propaganda sârbească se pare că au funcționat bine, bine că a explodat la timp statul artificial Iugoslavia, altfel mai era acum încă un război activ în Europa.

 11. Unde sunt drepturile romanilor din Serbia?

  • Ce drepturi! Ca sunt pe cale de disparitie romanii in Serbia. Toate numele lor de familie au primit fortat terminatia „vici:. Cand pun numele copiilor au o lista data de guvernul sarb de unde sa aleaga un prenume. Serviciile religioase sunt obligatoriu in limba sarba. Scoli romanesti nu exista (exceptand Voievodina unde maghiari mai incisivi fiind, au castigat drepturi si pentru minoritatea romanesca; dar in Timoc unde traieste grosul romanilor se practica epurarea etnica).

 12. Organizatorul a fost Ghita de la SRI

 13. Din păcate aceiași fanatici ultranaționaliști au susținut si genocidul împotriva minorităților bosniace si albaneze. Crime, violuri,distrugerea proprietații private si religioase de e unde si suportul pentru crimele lui Puțin.
  Serbia in ansamblu trebuie sa-si hotărască viitorul, vrea sa fie de partea dreptului la viața sau de partea crimelor , de partea Europei civilizate sau de partea primitivismului putlerist.