G4Media.ro

Mii de restaurante și baruri care se închid în Marea Britanie enumeră…

Sursa foto: Unsplash / Moritz Mentges

Mii de restaurante și baruri care se închid în Marea Britanie enumeră creșterea facturilor printre presiunile cu care se confruntă

Mii de baruri, restaurante și pub-uri din Marea Britanie își trag obloanele pentru ultima dată, în condițiile în care chiriile necontrolate, costurile de producție și rezervările care nu se prezintă continuă să afecteze industria, transmite The Independent.

Au fost mai mult de 10 închideri în fiecare zi, potrivit datelor din industrie, care au arătat că numărul de localuri cu licență din Marea Britanie a scăzut cu 3,6%, de la 103 682 la 99 916 în anul care a luat sfârșit în septembrie.

Aceasta marchează prima dată când numărul total a scăzut sub 100.000 în istoria cercetării, potrivit celor mai recente cifre ale grupului de consultanță CGA.

Industria hotelieră spune că se prăbușește sub presiunile comune ale facturilor la energie, chirie și mâncare care cresc vertiginos, ale lipsei de personal și ale rezervărilor care nu se prezintă, pe fondul crizei continue a costului vieții și a efectelor Covid și Brexit.

Celebrul bucătar și restaurator Tom Kerridge a declarat pentru The Independent că sectorul hotelier se confruntă cu „o serie de probleme masive”, afacerea sa pierzând mai mult de 1 milion de lire sterline de când pandemia de COVID-19 a lovit.

În urma Brexitului, bucătarul de televiziune a declarat că inflația alimentelor și personalul au fost ambele probleme majore, lipsa de personal împingând costurile de angajare la rate inaccesibile. Cu toate acestea, el a spus: „Cea mai mare presiune, ceea ce i-a făcut pe oameni să se prăbușească, este costul energiei”.

Restaurantul emblematic al lui Kerridge, The Hand & Flowers, din Marlow, care este singurul pub din Marea Britanie cu două stele Michelin, a fost cotat cu o creștere de 700% la facturile de utilități anul trecut, a spus el.

Aceste tensiuni au avut un „efect uriaș” asupra afacerii sale, care include șapte restaurante și pub-uri. Acesta a pierdut mai bine de un milion de lire sterline de la începutul pandemiei, a spus el, plus de două ori mai mult în pierderi contabile pe care încearcă în prezent să le recupereze.

Martin McTague, director național al Federației Întreprinderilor Mici (FSB), a declarat: „Creșterea chiriilor și a costurilor de producție, împreună cu inflația, prețurile ridicate la energie și cererea scăzută a consumatorilor au afectat industria ospitalității, în așa măsură încât mai mult de jumătate dintre întreprinderile mici din acest sector se confruntă cu o scădere a veniturilor, precum și cu niveluri de încredere la pământ. Costurile de ocupare a forței de muncă, care cresc în spirală din cauza lipsei de forță de muncă, creșterile salariului național de subzistență și viitoarele modificări ale legislației privind pensiile, toate acestea se adaugă la povară.”

Dintre sectoarele majore, afacerile din domeniul ospitalității au avut cel mai scăzut nivel de încredere, cu -31,1 puncte pentru activitățile de cazare și alimentație publică, arată indicele Smallbusiness Q3 2023 al FSB.

Un studiu al Bibliotecii Camerei Comunelor, comandat de liberal-democrați, a dezvăluit în decembrie că, în primele nouă luni ale anului 2023, s-au închis cu aproape 5.000 mai multe afaceri din domeniul hotelier și al comerțului cu amănuntul în comparație cu cele care s-au deschis.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...