G4Media.ro

Mii de manifestanţi împotriva supraturismului la Palma de Mallorca / Presiunea imobiliară,…

Sursa foto: Pixabay

Mii de manifestanţi împotriva supraturismului la Palma de Mallorca / Presiunea imobiliară, principala problemă invocată de rezidenți

Mii de persoane au manifestat sâmbătă la Palma de Mallorca împotriva supraturismului, sursă de venituri pentru arhipelagul spaniol Baleare, dar o barieră în calea accesului rezidenţilor la locuinţe, scrie AFP, transmite Agerpres.

Sub bannerul „Mallorca nu este de vânzare”, manifestanţii au defilat prin centrul oraşului Palma de Mallorca.

Organizatorii au acuzat în special costul locuinţelor pe această insulă mediteraneană cu mai puţin de un milion de locuitori, din cauza turismului de masă.

Spania, a doua cea mai mare destinaţie turistică din lume după Franţa, a primit 85 de milioane de vizitatori străini în 2023, potrivit statisticilor oficiale. Dintre aceste 85 de milioane, 14,4 milioane au debarcat în Insulele Baleare, a doua regiune ca mărime din Spania în ceea ce priveşte primirea de turişti.

Această manifestaţie a avut loc la două zile după prăbuşirea, joi, a unui bar-restaurant situat pe faleza din Palma de Mallorca, în care au murit doi tineri turişti germani, un senegalez şi o angajată spaniolă.

Arhipelagul este deosebit de popular printre turiştii germani, britanici şi olandezi.

De la Insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, mişcările ostile supraturismului sunt în creştere în Spania.

Printre nemulţumirile invocate de rezidenţi se numără presiunea imobiliară, multiplicarea închirierii locuinţelor în scop turistic astfel încât unii locuitori au fost obligaţi să plece din centrul oraşelor, precum şi neplăcerile sonore şi de mediu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează