G4Media.ro

Mărturia unui medic din Siria: ”Mulți dintre răniți mor în decurs de…

sursa foto: Captura Twitter

Mărturia unui medic din Siria: ”Mulți dintre răniți mor în decurs de o oră sau două, ca urmare a șocului traumatic, a insuficienței cardiace sau a hemoragiilor”

Reuters a vorbit cu un medic sirian care a declarat că amploarea rănilor provocate de cutremurul de luni a fost mai devastatoare decât cele provocate de războiul civil de 11 ani din țară, transmite The Guardian. Mohamad Zitoun, un chirurg în vârstă de 34 de ani din Alep care lucrează într-un spital din apropierea graniței cu Turcia, a declarat pentru agenție:

  • ”Aceasta este o calamitate uriașă. Am trăit prin bombardamente și am supraviețuit masacrelor. Acest lucru este total diferit, terifiant și oribil. Primul val masiv de pacienți a depășit capacitatea oricărei echipe medicale. Cazurile care ajungeau pentru tratament în urma bombardamentelor și a bombardamentelor aeriene veneau unul după altul, în valuri mici, dar în urma cutremurului au fost aduse 500 de victime în fiecare zi, necesitând zeci de operații. Mulți dintre răniți mor în decurs de o oră sau două, ca urmare a șocului traumatic, a insuficienței cardiace sau a hemoragiilor, mai ales că vremea este rece și că ar fi stat sub dărâmături timp de unsprezece sau douăsprezece ore”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Siria tara prospers in care si a bagat capul Rusia…