G4Media.ro

Marius Nistor: Revolta este maximă în momentul de față. Noi suntem informați…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marius Nistor: Revolta este maximă în momentul de față. Noi suntem informați că Parlamentul României nu are de gând să voteze acordarea a 15% din bugetul general consolidat

„Colegii noștri și-au asumat răspunderea pentru această acțiune, chiar dacă pierd din punct de vedere salarial. Revolta este maximă în momentul de față”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, într-o intervenție la B1TV. Acesta a precizat că „suntem informați, pe surse mai mult decât credibile” că Parlamentul României nu va vota acordarea a 15% din bugetul general consolidat pentru Educație, relatează Edupedu.ro.

Liderul sindical a adus în atenție că nu a fost declanșată greva doar pentru creșterile salariale, ci și din cauza unor probleme sistemice: „Colegii noștri și-au asumat răspunderea pentru această acțiune, chiar dacă pierd din punct de vedere salarial. Revolta este maximă în momentul de față. Fără supărare, politicienii noștri nu au înțeles absolut nimic: nu este o grevă generală declanșată doar pentru creșterea salarială, discutăm de mai multe aspecte. Discutăm despre probleme sistemice, cum bine spunea colega care a intervenit mai devreme la dumneavoastră. Sunt probleme existente în sistemul de învățământ.”

„Poate că viitoarea legislație va schimba ceva, dar și viitoarea legislație depinde de ceva. Depinde de finanțare. Noi suntem informați, pe surse mai mult decât credibile, că Parlamentul României nu are de gând ca, peste șase luni, să voteze, atunci când se va discuta legea bugetului de stat, acordarea a 15% din bugetul general consolidat pentru Educație”, a precizat Marius Nistor.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Nu înțeleg ce e cu acest 15%!
    De unde a apărut?! Cum 15 când nici 6 nu se poate?! Asta e o tâmpenie!

    • Dacă nu te pricepi, nu mai comenta: 6% e din PIB (produsul intern brut = activitatea economică internă a țării), pe când 15% se referă la bugetul general consolidat (= tot ce cheltuiește Statul).

    • Da, n-am fost atent, corect!

    • 6% PIB e cam 16% din buget ul de cheltuieli pe anul trecut, care a fost 38% PIB.

  2. 15% pentru rezultat zero = faliment , dar macar s-a platit bine .

    • Pai.. daca am avea un guvern cat de cat decent, ar plati calitatea. Doar ca ai nostri fug ca de dracu de orice evaluare obiectiva, pentru ca scopul lor e sa-si puna neamurile si amantele prin tot felul de posturi.

  3. Competențele sunt revoltătoare la ce ” produc ” an de an.Căți merită cu adevărat salarii mai mari ?

    • Nu doar dascălii au fost răsplătiți în ultimii 30 de ani cu umilință și batjocură. Exceptând „specialii”, adică politicienii, securiștii, judecătorii, și procurorii și toți ceilalți angajații din Agențiile guvernamentale, Curtea de Conturi, MAE, unde foștii nomenclaturiști și securiști și-au băgat copiii la păstrare, toți am fost umiliți și batjocoriți. De aceea revolta profesorilor ar trebui sa fie susținută de toată suflarea românească.

    • Dar tu ce salariu ai la multinațională sau ONG ul unde lucrezi că și slugă,sclav??? Și învățământul românesc a produs ” terminați” că tine care comentează aiurea!!! Te a întrebat cineva pe tine dacă îți meriți salariul unde latri, slugă?

    • Habar n-am cati merita salarii mai mari, evaluarea calitatii actului didactic e responsabilitatea guvernului. Dar nu poti spune ca un profesor merita 2400 de lei si dupa aia sa te plangi de calitatea invatamantului.

    • @Ronin47 Sluga sau slav e ala care e fortat sa munceasca pe plantatia stapanului. La muntinationala nu te tine nimeni legal cu lanturi. Aaa, ca trebuie sa produci rezultate, ca nu poti pleca acasa la ora 14 dupa 4-5 ore de solitaire, asta e adevarat. Dar asta nu inseamna sclavie, ci doar MUNCA, chestie abstracta pentru unii.

  4. Cei mai mulți bani se duc pe pensiile speciale ale celor din armata. Aceștia sunt singurii, dintre toate categoriile de speciali, care nu fac absolut nimic.

    • Si sunt si cei mai numerosi: cam 150000-180000 de „tineri pensionari gradati” (MAN, MAI, Servicii, si asimilatii lor), pensionarii magistrati si asimilatii lor sunt 6000-8000 (inclusiv grefierii), pentru restul (diplomati, aviatori, primari, parlamentari, etc.) am pierdut „urma”, ca se inmultesc pe zi ce trece…Toti au o componenta „contributiva” ( „gradatii” o au de prin 2015, ca pana atunci…turcu’ a platit) de cam 50%-60%, restul din pensie este din bugetul „mare”, c’asa-i in tenis!