G4Media.ro

Marea Britanie urmează să semneze un acord de liber schimb cu Turcia

Marea Britanie urmează să semneze un acord de liber schimb cu Turcia

Marea Britanie şi Turcia urmează să semneze marţi un acord de liber schimb, a anunţat duminică ministerul britanic al comerţului, primul după ce premierul Boris Johnson a asigurat semnarea unui nou acord comercial cu Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Cele două părţi vor semna un acord ce reproduce termenii comerciali existenţi între Ankara şi Londra, dar ministrul britanic al comerţului Liz Truss şi-a exprimat speranţa că un acord bilateral specific va putea fi încheiat în curând.

„Acordul pe care ne aşteptăm să îl semnăm săptămâna aceasta prevede aranjamente comerciale fără tarife şi va contribui la susţinerea relaţiei noastre comerciale. Acesta va oferi certitudine pentru mii de locuri de muncă în Marea Britanie în industriile manufacturieră, auto şi siderurgică”, a declarat Truss într-un comunicat.”Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Turcia în vederea unui acord comercial ambiţios şi adaptat, Marea Britanie-Turcia, în viitorul apropiat”.

În 2019, relaţia comercială bilaterală a avut o valoare de 18.6 miliarde de lire sterline, iar autorităţile britanice au precizat că acesta este al cincilea cel mai mare acord comercial negociat de ministerul comerţului după acordurile cu Japonia, Canada, Elveţia şi Norvegia.

Marea Britanie a semnat acorduri comerciale cu 62 de ţări înaintea încheierii perioadei de tranziţie Brexit, pe 1 ianuarie, când Londra părăseşte acordurile comerciale ale UE.

Săptămâna trecută, Londra a reuşit, după negocieri intense, să încheie un acord comercial cu UE, cel mai mare partener comercial al Marii Britanii.

sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cum era cu UK care va face foamea daca va iesi din UE ?????
    ROEXIT.

  2. Dar noua ne-a spus ta pa la ga și ceata lui ca UK o sa se prăbușească fără ue și șleahta de hoti de la brusel… sigur nu e fake news?

  3. Asta inseamna divizare. UE impune sanctiuni Turciei pt comportament nedemocratic, din care are si UE de pierdut pe termen scurt dar de castigat pe termen lung (daca reuseste sa influenteze comportamentul turciei). UK insa profita mult pe termen scurt (o turcie sub sanctiuni UE face concesii unui partener UK) si la fel pe termen lung (la fel ca UE). Asta inseamna sa fii c… Apoi urmeaza aceeasi logica si cu exportul de arme in tari nedemocratice si tot asa…

  4. O sotietate fara printipuri…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.