G4Media.ro

Marea Britanie și Franța au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei…

Sursa foto: Twitter / UK Prime Minister

Marea Britanie și Franța au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei în războiul cu Rusia, anunță Downing Street: „Este un moment critic. Există o oportunitate de a schimba cursul războiului”

Marea Britanie și Franța au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei în războiul său cu Rusia, a declarat duminică biroul lui Boris Johnson, în timp ce liderii s-au întâlnit în marja summitului G7, relatează The Guardian.

„Ei au fost de acord că acesta este un moment critic pentru cursul conflictului și că există o oportunitate de a schimba cursul războiului”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street într-un comunicat.

Ambii lideri „au subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina pentru a-și întări mâna atât în război, cât și în orice negocieri viitoare. Președintele Macron a lăudat sprijinul militar continuu al premierului pentru Ucraina, iar liderii au convenit să intensifice această activitate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

„Liderii au convenit să continue și să consolideze colaborarea strânsă dintre Marea Britanie și Franța în domenii care includ apărarea și securitatea.”

Biroul lui Macron spune că discuțiile au fost bune și că Johnson s-a arătat entuziasmat de aderarea la o „comunitate politică europeană” – o inițiativă sugerată de liderul francez pentru o structură decizională care ar implica națiunile UE și țările europene care nu sunt membre.

Sursa foto: Twitter / UK Prime Minister

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vedeți băi ca Macron e om serios? Și unii l-au făcut rusofil….

    • Cum serios?Astea sunt doar declaratii. Temerea mea ca G7 sa nu fie doar un simpla terapie de grup si fapte zero,ca atunci lumea se duce pe pooola.

  2. Foarte frumos la nivel declarativ însă de la invazia din 24 februarie, Franța și-a sporit importurile de gaze din Rusia. Aceeași Franță care nu-și dorește o Rusie umilită și care insistă că războiul de poate încheia doar căzând la învoială cu Putin

    • He he he, bine incercat Ivane. Insa nu ai reusit. Franta nu mai importa nici un m3 de gaz din Rusia ta. Te cam oftici ca nu va intra euro, asa ca vezi tu cu yuanii chinezi 😀