G4Media.ro

Marea Britanie anunță înghețarea activelor și interdicții de călătorie pentru cei 386…

Sursa foto: Twitter / Liz Truss

Marea Britanie anunță înghețarea activelor și interdicții de călătorie pentru cei 386 de deputați ai Dumei de Stat care au votat pentru independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Marea Britanie a anunțat înghețarea activelor și interdicții de călătorie pentru cei 386 de deputați ai Dumei de Stat ruse care au votat pentru independența celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, relatează BBC și The Guardian.

Ministerul britanic de Externe a transmis că noile sancțiuni „vor interzice celor enumerați să călătorească în Regatul Unit, să acceseze bunuri deținute în Regatul Unit și să facă afaceri aici”.

„Duma de Stat a Rusiei a ratificat în februarie tratate care recunoșteau independența regiunilor Lugansk și Donețk – parte a teritoriului suveran al Ucrainei – și a autorizat prezența permanentă a armatei ruse acolo, acționând ca pretext pentru invazia Rusiei”, se arată în comunicatul MAE de la Londra.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că mișcarea i-a vizat pe „cei complici la invazia ilegală a Ucrainei de către Putin și pe cei care susțin acest război barbar”.

„Nu vom slăbi presiunile și vom continua să strângem șurubul asupra economiei ruse prin sancțiuni.

Împreună cu aliații noștri, stăm ferm alături de prietenii noștri ucraineni. Vom continua să sprijinim Ucraina cu ajutor umanitar, arme defensive și muncă diplomatică pentru izolarea Rusiei la nivel internațional”, a adăugat ea.

Sursa foto: Twitter / Liz Truss

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. in ce rahat s-au bagat de nu ii mai scoate nici o suta de ani de pace .

  2. in ce rahat s-au bagat de nu ii mai scoate nici o suta de ani de pace .

  3. Acum le mai îngheață doar piftiile.

  4. Rusnaci neo bolsevici si mafitotizatzi (KGB style) .