G4Media.ro

Marcel Ciolacu, care a denunțat pensiile speciale, a fost inițiator al pensiilor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Marcel Ciolacu, care a denunțat pensiile speciale, a fost inițiator al pensiilor speciale ale parlamentarilor în 2015

Marcel Ciolacu, șeful actual al PSD, care a denunțat luni seară pensiile speciale ale parlamentarilor și a susținut că e adeptul principiului contributivității, este de fapt unul dintre autorii direcți ai apariției acestor drepturi.

Astfel, Ciolacu a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege din 2015 prin care au fost introdusă indemnizația pentru limită de vârstă, adică pensia specială a parlamentarilor.

Proiectul de lege din 2015, inițiat de 228 parlamentari de la PSD, UDMR și ALDE (inițial și PNL, dar ulterior au retras semnăturile) modifica Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Ciolacu apare atât pe lista inițiatorilor, cât și în tabelul care însoțește expunerea de motive, care arată că parlamentarii au nevoie de ”o măsură compensatorie” ca ”un drept firesc, echitabil și compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară”.

Legea care a introdus pensiile speciale ale parlamentarilor a fost votată și promulgată în 2015. Cinci ani mai târziu, Marcel Ciolacu și-a schimbat poziția la 180 de grade și a scris pe Facebook: ”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”.

Demisia sa vine pe fondul blocării permanente de către PSD a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

  • Citește și:

Totul despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Au fost introduse la inițiativa PSD în 2015, USR încearcă de trei ani să le elimine. PNL s-a alăturat demersului anul acesta, dar ambele proiecte au fost blocate de PSD

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. o pacaleala a naivilor

  2. Ei si voi acum, parca-si mai aduce cineva aminte?

  3. Sa speram ca in al 12 lea ceas se renunta la pensii speciale.

    • S-a mai renuntat o data, partial, cand ne-a lovit criza. Dupa care a ajuns iar PSD la putere si le-a introdus din nou.

  4. Marcel a vrut să facă una bella figura şi-a ieşit o macarena.

  5. Cu o lalea albă nu se face primăvara în PSD…

    • Cu un buchet de lalele albe în schimb și-ar putea cere scuze simbolic de la românii cărora le-au greșit. Dar asta ar însemna ca toți parlamentarii pesediști să se organizeze intr- un buchet coeziv și să voteze fără pensii speciale & more.

  6. Dihorii din 2015 nu mai sunt dihorii din 2020.

  7. – Cică atâtea de mulţi vor fi la vot în 6 decembrie încât din 7 decembrie vor închide ţara din cauza pandemie, pe asta o ştim de la PSD şi e cel mai motivant argument să fie câţi mai mulţi votanţi PSD…întrebarea este câţi vor supravieţui să afle dacă au avut dreptate PSD.
    – Cică toţi vor să desfiinţeze pensiile speciale dar nimeni nu vrea să voteze legea celor de la USR-Plus ca să nu mai spunem că mergea mai repede cu o ordonanţă care odată ce îşi făcea efectul putea să urle CCR cât vor ei la lună (exemplu ordonanţei cu trecerea primarilor de la PNL la PSD şi acelas efect ar avea şi în cazul ăsta, dar e greu când nu vrei deşi unii ar spune că câteodată e din cauza lipsei de ouă).
    – Cică trebuie să ne gândim cât mai mult şi să nu ne grăbim cum să rezolvăm cu justiţia deşi ne gândim dacă 4 ani de mandat e îndeajuns să te gândeşti, citat scos din „Cătălin Predoiu”.
    – Cică PSD atâta de darnici sunt la buzunar încât vor da de la ei că statul oricum nu are de unde da deşi mai există o rezolvare –> „FMI”.
    – Cică Ponta e atât de sigur că nu intră în parlament încât se gândeşte să treacă la monogamie şi să îl ia şi pe Ciolacu în căsătorie.
    – Cică securiştii sunt atât de disperaţi de frică că le ia pensiile speciale cei de la USR-Plus încât nu se mai pot abţine să nu se arate pe fată în media unde sau acoperit, puţină decenţă din partea lor că par mai activi decât activii de partid că iarăşi va trebui să îi schimbe.
    – Cică UDMR gândeşti că e ecoul celor de la PNL iar dacă luăm şi ecoul celor de la PMP pare că deja s-a format corul care va cânta după parlamentare de crăciun deşi matematica îi contrazice dar îi lăsăm să spere.
    – Cică ne ia toţi de proşti dar asta e altă poveste pe care v-o povestim după 6 decembrie.
    ————————
    Concluzia: aveţi lipsă de pastile, să vă trimitem?

  8. El face legea dar daca da bine nu ezita sa o si critice.

    Fariseism mai scarbos nu se poate !

  9. Si numele nefericit, şi faţă de neisprăvit. CIOpârţit, CIOară, CIOcoflender, CIOcoi, CIOmag. Carcel Miolacu.

  10. Hotul striga hotii.

  11. Cind ii vad fata aia de tractorist cum rade de noi mi se face rau…

  12. PENSIILE SPECIALE AU CRESCUT CONTINUU. LA CCR S-AU TRIPLAT SUB PSD.
    DIN CE IN CE MAI MULTE CATEGORII DE PRIVILEGIATI AU PRIMIT PENSII SPECIALE.
    PENSIILE SPECIALE CRESC LUNAR.

    PENTRU CE ? CE PRIMESTE IN SCHIMB SOCIETATEA ?

  13. Ciolanul nu-i corect , dar vrea sa fie sef. Ce bine ar fi sa plece acasa sau unde cred ca poate fi util . A sta pe bani publici , ca sa minti si sa targi”sfori” in favoarea propriei persoane, este un major abuz .