G4Media.ro

Mama şi bunica fetei accidentate mortal la Târgovişte, în urmă cu o…

Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Mama şi bunica fetei accidentate mortal la Târgovişte, în urmă cu o lună, reţinute pentru ultraj

Mama şi bunica fetei de 13 ani care a fost accidentată mortal în data de 7 iulie, la Târgovişte, au fost reţinute, vineri, pentru ultraj de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că în acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, pentru ultraj, şi trei bărbaţi, membri ai familiei.

O adolescentă de 13 ani a fost accidentată mortal în data de 7 iulie la Târgovişte.

În ziua înmormântării fetei, participanţii la cortegiul funerar s-au luat la bătaie cu poliţiştii prezenţi la faţa locului, cauza fiind traseul pe care cortegiul trebuia să îl urmeze.

„Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: în acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, preciza, la acel moment, Poliţia Dâmboviţa.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că a trimis o echipă de anchetă la Târgovişte, după ce participanţii la o înmormântare au agresat cinci poliţişti.

„Imaginile nu arată deloc bine. În consecinţă, am trimis o echipă mixtă atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (…) să realizeze o anchetă. Sunt acolo de ieri, i-am rugat să verifice cum au planificat această acţiune, cum au organizat şi cum au condus misiunea de ieri. Imediat cum vom avea rezultatul anchetei, vom lua măsuri, dacă se vor impune, (…) şi le cer şi colegilor mei ca din lecţiile învăţate să transmitem ca pe viitor să nu se mai întâmple”, a spus Bode.

El a precizat că a decis trimiterea unei echipe de anchetă deoarece situaţia „a arătat rău” şi urmează să se stabilească dacă a fost subdimensionată echipa de menţinere a ordinii publice de acolo.

PCA Ploieşti a preluat ancheta în acest caz şi toate dosarele deschise pe această speţă, respectiv pe cel privind accidentul în sine, cât şi dosarul de ultraj şi pe cel de purtare abuzivă.

Şoferul care a produs accidentul este arestat la domiciliu, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Discriminare. Jos labele de pe valorile nației

  2. indienii e o putere nucleară…
    când se iau la trântă cu primarii cu sectoriștii cu funcționarii pe la ghișee cu cadrele medicale cu cei de la care au scos mâna din buzunar în tramvai si’au fost prinși…
    au spate – d’aia le jtye lumea dă frikă