G4Media.ro

Mai multe ONG-uri cer CSM să nu îl numească în funcție pe…

Foto: Bogdan Mateescu (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Mai multe ONG-uri cer CSM să nu îl numească în funcție pe procurorul Robert Fleckhammer, propus să fie procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism din cadrul DIICOT

Mai multe ONG-uri cer Consiliului Superior al Magistraturii, printr-o scrisoare deschisă, să nu îl numească în funcție pe procurorul Robert Fleckhammer, propus să fie procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Cele 11 ONG-uri semnatare consideră că ”orice funcție de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă și necontestată”.

De asemenea, semnatarii scrisorii își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care au loc numirile procurorilor în funcții de conducere la DIICOT.

Scrisoarea integrală a ONG-urilor 

ONG-urile semnatare, active în domeniul accesului liber la justiție, sunt îngrijorate cu privire la felul în care, în continuare, au loc numirile unor procurori în funcții de conducere la DIICOT. Drept urmare, solicită Consiliului Superior al Magistraturii să acorde maximă responsabilitate discuțiilor referitoare la ”Propunerea de delegare în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului FLECKHAMMER ROBERT”, ce se află pe ordinea de zi a CSM mâine, 2 februarie 2021. ONG-urile consideră că orice funcție de conducere într-un parchet, cu atât mai mult în unul specializat precum DIICOT, ar trebui să fie ocupată de procurori cu activitate profesională solidă și necontestată. Din păcate, opinia publică a criticat felul în care unele dosare au fost instrumentate de către procurorul pentru care se solicită delegarea în funcția de procuror șef, în special dosarul magistraților și jurnaliștilor filați, precum și dosarul Radio România. ONG-uri care susțin acest demers:

1. Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului
2. Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică
3. Asociația Inițiativa pentru Justiție
4. Fundația Reaching Out
5. Fundația Freedom House România
6. Asociația Centrul Syene pentru Educație
7. Asociația Femeilor Românce din Italia
8. Asociația Cultural Socială Economică Christiana
9. Asociația Funky Citizens
10. Asociația pentru Cooperare și Dezvoltare Durabilă”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. O scrisoare care nu spune nimic in afara de militienescul „FLECKHAMMER ROBERT” care pare bine impregnat in putinii neuroni ai unora.

  2. Dar cine l-a propus? Dar ce a facut cu acele dosare despre care se scrie ca a oripilat opinia publica?

  3. Tare incomplet e articolul asta. Ceva background? G4media? Sa stim si noi care sunt nemultumirile vis-a-vis de domnu’ contestat…?

  4. Pare că puținii neuroni ai unora nu fac diferența între delegare și numire.
    Procurorul contestat este adjunct la structura respectivă. N-au băgat de seamă să-l conteste când a fost pus adjunct.
    Cred că e vorba tot de neuroni puțini (sau inflamați) când se uită că pentru a NUMI pe cineva, acel cineva trebuie să-și depună candidatura. Așa că degeaba zice cineva „x era mai bun”, dacă x nu candidează.