G4Media.ro

Mafia calabreză: În Italia începe cel mai mare proces din ultimele decenii…

sursa foto: Pexels

Mafia calabreză: În Italia începe cel mai mare proces din ultimele decenii împotriva grupului Ndragheta

Sute de presupuși membri ai celui mai puternic grup mafiot din Italia vor fi aduși, miercuri, în fața Justiției, în cel mai mare proces din ultimele decenii împotriva crimei organizate din Peninsulă, transmite BBC.

Cei 355 de suspecți ai mafiei și oficiali corupți au fost puși sub acuzare în urma unei lungi anchete împotriva grupului Ndragheta.

De asemenea, mai mult de 900 de martori sunt așteptați să aducă probe iar acuzațiile includ crime, trafic de droguri, escrocherie și spălare de bani.

Din cauza numărului mare de persoane din proces, o fostă clădire a unui call center a fost transformată în sală de judecată în orașul Lamezia Terme din Calabria, centrul de acțiune al grupului Ndragheta.

Într-o înfățișare anterioară începerii propriu-zise a procesului, a fost nevoie de mai mult de trei ore pentru a citi numele inculpaților, conform AFP. Printre ei se numără politicieni, ofițeri de poliție sau funcționari publici.

Însă cel mai important inculpat este presupusul șef al clanului, Luigi Mancuso, în vârstă de 66 de ani, cunoscut drept „Unchiul”. Și alți inculpați sunt cunoscuți de asemenea, după poreclele lor: „Lupul”, „Grăsuțul” sau „Blondul”.

Acesta este cel mai important proces împotriva mafiei italiene după cel din anii `80, împotriva membrilor Cosa Nostra.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Corect este ‘Ndrangheta, nu Ndragheta.

  2. Ori e o epurare ori e circ pentru popor sau is mafiotii prosti daca lasa statul sa-si bata joc de ei.

  3. Oare vom vedea și la noi un proces al mafiei teleormăneze sau al mafiei voluntareze? Sau măcar al milițienilor frați cu interlopii, care le dau informații din dosare și îi ajută să scape din țară la timp. Ce bine ar fi.