G4Media.ro

Luxemburgul va deveni prima țară din Europa care legalizează canabisul / Mișcarea…

Sursa foto: Pixabay

Luxemburgul va deveni prima țară din Europa care legalizează canabisul / Mișcarea este susținută de guvern, dar trebuie să treacă în continuare prin parlament

Luxemburgul urmează să devină prima țară europeană care va legaliza cultivarea și utilizarea canabisului, a anunțat vineri guvernul într-o declarațiecitată de CNN.

Conform noii legislații, adulților peste 18 ani din Luxemburg li se va permite să consume canabis și să crească până la patru plante pe gospodărie, ceea ce ar face din aceasta prima țară din Europa care legalizează pe deplin producția și consumul de droguri.

Decriminalizarea va reduce, de asemenea, dramatic amenzile actuale pentru deținerea drogului, ajungând între 29 și 581 USD pentru posesia a trei grame sau mai puțin, de la amenzile actuale de 291 USD la 2.910 USD.

Totuși, consumul de canabis în public va rămâne ilegal.

De asemenea, comercializarea semințelor ar fi permisă, după noua legislație, fără limită în ceea ce privește cantitatea sau nivelurile de Tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului.

Schimbarea politicii este o încercare a guvernului de a reprima criminalitatea legată de droguri și comerțul cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața ilegală a canabisului în prezent.

Noua legislație are sprijinul coaliției guvernamentale, dar este încă necesar un vot în parlament pentru a confirma noile propuneri.

Acesta plasează Luxemburgul, un mic stat fără ieșire la mare, cu o populație de puțin peste 600.000 de oameni, în fruntea unei mișcări în creștere pe continent pentru a relaxa legislația privind canabisul.

Urmează Italia

Italia va decide legalizarea canabisului în cadrul unui referendum care va fi organizat anul viitor, după ce s-a reușit strângerea celor 500.000 de semnături necesare pentru a forța un vot.

Consumul de canabis nu este incriminat de legea italiană, iar marijuana în scopuri medicale este permisă.

Cu toate acestea, cumpărarea, vânzarea și cultivarea în masă a plantei este ilegală, iar dealerii pot primi pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Dacă publicul votează pentru dezincriminarea canabisului, cumpărarea, vânzarea și cultivarea drogurilor de acolo vor deveni toate legale.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. drogatii eco, noua inventie a vestului :)) hai sa fim drogati, vegetarieni, avortoni, verzi si eutanasiati!

  2. Păi stați așa…
    Cum adică ‘prima țară europeană’?
    Nu e deja legalizat canabisul în Olanda? 🤔
    E ceva ce-mi scapă?

    • Nu, cresterea e ok pana in limita a 4 plante pentru uz personal, consumul e ok atata timp cat nu conduci sub influenta, vanzarea e ok doar in coffee shops si vanzarea catre straini e legala doar in anumite orase.

    • În Olanda și Spania poți cumpăra legal cannabis de la coffeeshop sau de la cluburile de crescatori.

      Însă planta se află într-o zonă legală „gri”: sunt limitate cantitățile pe care le poți lua la 5 grame / persoana / zi, iar producătorii și comercianții au statut special si sunt strict monitorizați și supuși la verificări și controale.

      Bănuiesc că în Luxemburg se va da liber 100%, că în unele state din SUA.

  3. In Olanda toate măsurile astea erau deja din anii 90, cum adică Luxemburg e prima țară din Europa?

    Aurorul articolului nu prea s-a plimbat prin coffeshop-urile din cartierul roșu în Amsterdam (și nu numai). Poți cumpăra până la 4 grame, poti produce acasă, nu poți să fumezi in locuri publice, etc.

    • Am locuit atât în Spania cât și în Olanda. În ambele țări poți consuma legal cannabis însă planta nu este 100% legală – are un statut special.

      Bănuiesc că în Luxemburg se legalizează complet, fără nici un fel de restricție suplimentară.

  4. Aha,din titlu sa-nteleg ca Olanda doar comercializeaza? E bine,iarba prosteste,exact ce vor astia care cica-mi vor binele si ma alearga cu acul!

  5. Abia astept sa vad o tara mare care legalizeaza ca sa scapam de votantii USR-ului din Romania.

    • Ba stai tu linistit ca o legalizam aici, poate asa mai scapam de zecile de mii de alcoolici care-si snopesc familiile in bataie legal si acceptabil social.

    • Sekhmet, stai liniștit că nu se legalizează in România nici în 50 de ani!

      Cu o populație analfabetă funcțional, într-o țară dominată de Biserică nu se va întâmpla prea curând.

      Politicienii români nu vor să bage o carantină, când mor oamenii de Covid mai ceva ca la revoluție, crezi că își va asuma cineva politic această decizie?!

      Iar jurnaliștii bagă știri de-astea că să agite opinia publică, nu că să educe și informeze despre beneficiile și riscurile asociate. U legalizarea…

      Într-o astfel de societate oamenii vor rămâne cu alcoolul, micii și spartul de semințe încă un secol… 😥

    • Perfect veti ramane doar bautorii de vodka de pufoiaca Ce fericire va fi in Romania

  6. Canabis sau alcool, care este mai devastator pentru sănătate? Am incriminat zeci de ani substanța care nu trebuia.

    • Exista zero cazuri de morti datorate canabisului inregistrate in istoria omenirii. Cati morti avem anual doar in Romania pe fondul consumului de alcool?

    • Cam asa meanwhile se caca pe ei betiva ca iarba e „drog” intre timp cand ei tremura ca nu mai beau de 3 zile .

  7. S***uristii de mai sus trag doar coca, stie toata lumea. Marfa pura, direct de la sursa, pusa inapoi pe piata. Ce viata ! D’asta, ai smen, ai parte ! E bine ca incep sa va descopar, ma cert de 2 ani cu voi dar acum devine limpede. E site-ul mult mai gol decat credeam.

  8. Canabisul e un drog, sa ne intelegem. Creeaza dependenta. (stiu n-cazuri(10 ani++) si doar 1 care s-a lasat, momentan) Nu exista ‘psihica’ pt. ca traim intr-o lume in care Totul e Fizic. Asta e doar o scuza ‘de cartier’ care nu tine.

    Problema e alta, e un drog mult mai inofensiv decat nicotina, etanolul sau zaharul, care-s consumate Din Plin. Aici trebuie inceputa discutia serioasa pt. ca, una peste alta, vorbim de Foarte multi bani la mijloc. Bani care se duc in subteranele coruptiei cele mai infecte. In fiecare an se cheltuie sute de miliarde de $ pe droguri, worldwide, aveti ‘stats’ pe ‘worldometers’, din pacate, nu-i detaliat ca pt. SARS-CoV-2.

  9. (Pt. fiecare tara in parte)