G4Media.ro

Lituania l-a declarat „persona non grata” pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei…

Sursa foto: Pixabay / jorono

Lituania l-a declarat „persona non grata” pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Vilnius. Diplomatul a primit „cinci zile pentru a părăsi țara”

Ministerul lituanian de Externe l-a declarat „persona non grata” pe cel mai important diplomat rus din această țară, Serghei Ryabokon, relatează Reuters.

Ryabokon, însărcinat cu afaceri la ambasada rusă din Vilnius, a primit „cinci zile pentru a părăsi țara”, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Acțiunile și declarațiile recente” ale lui Ryabokon au fost „incompatibile cu statutul său diplomatic și ar trebui să fie văzute ca o interferență în afacerile interne ale națiunii gazdă și, prin urmare, o încălcare a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, continuă comunicatul.

„Ministerul de Externe al Lituaniei a protestat, de asemenea, cu fermitate împotriva deciziei președintelui rus din 30 septembrie de a anexa în mod ilegal regiunile ucrainene Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia, părți ale acestora fiind ocupate temporar de Rusia”, mai arată autoritățile lituaniene .

Lituania l-a expulzat pe ambasadorul Rusiei la Vilnius în aprilie și și-a rechemat propriul ambasador, după ce Ucraina a acuzat forțele ruse de uciderea civililor în orașul Bucha.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...