G4Media.ro

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, susține că protestatarii de la Capitoliu…

Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, susține că protestatarii de la Capitoliu au fost ”alimentaţi cu minciuni şi provocaţi” de Donald Trump

Liderul majorităţii republicane în Senatul american, Mitch McConnell, a declarat marţi că protestatarii de la Capitoliu au fost alimentaţi cu minciuni şi provocaţi de preşedintele Donald Trump.

McConnell a declarat în Senat că protestatarii care au pătruns ilegal pe 6 ianuarie în Capitoliul american au fost provocaţi de Trump şi de alţii.

„Ultima dată când Senatul s-a întâlnit tocmai ne recuperaserăm Capitoliu de la infractori violenţi care au încercat să oprească Congresul din a-şi face datoria. Mulţimea a fost hrănită cu minciuni”, a spus el, citează NBC.

„Ei au fost provocaţi de preşedinte şi de alţi oameni puternici şi au încercat să se folosească de teamă şi violenţă pentru a opri o procedură specifică a primei ramuri a guvernului federal care nu le-a plăcut”.

McConnell a confirmat că Senatul aşteaptă din partea Camerei Reprezentanţilor articolul privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump pentru ca procesul să poată începe.

Donald Trump a convocat pe 6 ianuarie, când Congresul certifica victoria în alegeri a democratului Joe Biden, un protest care a devenit violent. Sute de oameni au pătruns în Capitoliu, unde au existat confruntări cu forţele de ordine, zeci de persoane au fost rănite, iar cinci, între care un poliţist, au decedat.

O săptămână mai târziu, Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui republican, al cărui mandat se încheie miercuri.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Hitler spunea subalternilor sa atace prin toate mijloacele fara a tine cont de legi si tratate deoarece învingătorul are întotdeauna dreptate. Trump si mercenarul Giuliani au apelat la ultima solutie practica de a răsturna rezultatul alegerilor. Din fericire au eșuat, dar sechelele au rămas, atât în SUA cât și în România.

  • Recunosc ca m-ai prins, pana la partea cu Romania.
   Esti cel mai simpatic si ne-agresiv dintre trollii de pe G4.

 2. Tâlharii lui bidon și-au făcut ce trebuia. În stilul OK.

 3. Oamenii trebuie să înțeleagă că administrația Trump i-a prostit și manipulat în toate felurile.
  E bine că un republican face acest lucru!
  E o dovadă de normalitate și o speranță că o dată cu plecarea lui Trump va dispărea și trumpismul care a divizat atât de mult societatea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.