G4Media.ro

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților: Punerea sub acuzare a lui Trump atât…

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților: Punerea sub acuzare a lui Trump atât de aproape de încheierea mandatului său ar fi ”o eroare”

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi „o eroare”, a declarat miercuri liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, informează AFP.

„Nu există anchetă, nu există audieri”, a explicat el, în condiţiile în care camera inferioară a Congresului, unde democraţii deţin majoritatea, urmează să voteze asupra celui de-al doilea act de acuzare împotriva lui Trump, deschizând astfel calea pentru un proces de destituire a lui în Senat.

„Cu atât mai mult cu cât Senatul a confirmat că niciun proces nu va începe înainte de învestirea preşedintelui Biden”, pe 20 ianuarie, a adăugat McCarthy.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump, care denunţă fără dovezi fraudarea alegerilor, este acuzat că a încurajat asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, un asalt ce a zguduit democraţia americană.

Donald Trump are „o responsabilitate” în violenţele de la Capitoliu, a admis cu toate acestea Kevin McCarthy, pentru că „el ar fi trebuit să denunţe imediat acea mulţime când a văzut ce se întâmplă”.

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a cerut înfiinţarea unei „comisii de anchetă” a Congresului şi votarea unei „moţiuni de cenzură”, o condamnare mai mult simbolică.

Democraţii vor prelua pe 20 ianuarie controlul în camera inferioară, însă vor avea nevoie de ralierea a numeroşi republicani pentru a asigura majoritatea necesară de două treimi pentru demiterea lui Donald Trump.

Sursa: Agerpres

Foto: Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Eroarea e ca nu a fost concediat inca cu 2 ani in urma, mai bine mai tirziu decit niciodata

 2. ReTrumplicanii nu pricep că nu este vorba despre Trump, nu este vorba despre politica ci despre principii.
  Trump este terminat, dar democrația în America trebuie sa supraviețuiesca, iar cei care o atacă să plătească.
  ReTrumplicanii se sinucid politic pentru mult timp de acum înainte.

  • Corect,si huliganii de la 10 august ,ar trebui sa plateasca, precum si cei care i-au instigat.

  • Corect. Problema e ca aparent atat huliganii in uniforma cat si cei din galeriile de fotbal au fost instigati pe 10 august de PSDragnea, si banuiesc ca nu aici vroiai sa ajungi cu postaceala. Ghinion.

 3. IOI TU dar eu cred că eroare e când greşesc că sunt în eroare (pe asta am învăţat-o de la negaţionistul Pop)

  Pariu pe ce veţi că chiar băiatul ăsta nu va mai fi în eroare dacă până în 19 se va mai întâmpla lucruri păcătoase de chiar el va vota demiterea lui Trump cu două mâini deasupra capului, ştiţi voi ca atuncea când te ia poliţia pe nepregătite din motive mai mult decât personale care nu sunt greu de ghicit.
  Eroarea ar fi să aibă ghinionul Trump ca demenţii lui să fi scăpat complet de sub control şi să mai facă o nefăcută că atuncea suntem siguri că în 19 pentru băiat chiar va fi o zi neagră.
  După cum aţi văzut s-a prins şi Trump cum merge treaba că a devenit mama tuturor pacifiştilor că aşa se întâmplă când te simţi scăpat în pamperşi şi nu şti ce apucături poate să aibă nebunii lui.
  Hai că chiar şi Mike Pence va fi mai mult decât grăbit să îl demită pe Trump dacă se va mai întâmpla ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.