G4Media.ro

Lider Yakuza, condamnat la moarte în Japonia. Nomura Satoru (74 de ani)…

Lider Yakuza, condamnat la moarte în Japonia. Nomura Satoru (74 de ani) a fost găsit vinovat pentru că a dispus patru atacuri, soldate cu un deces

Un tribunal districtual din Japonia l-a condamnat marți pe șeful unei grupări Yakuza după ce membrii săi au ucis un civil și au rănit alți trei, anunță public NHK, citat de CNN. Conform radioului, nu există dovezi directe că el ar fi ordonat atacurile. În pronunțarea sentinței, un judecător de la instanța din Fukuoka, vestul Japoniei, a declarat că e de neimaginat că atacurile au fost efectuate fără autorizația liderului, relatează CNN.

Între 1998 și 2014, membrii Kudokai au împușcat și ucis un fost șef al unei cooperative de pescuit și au rănit alți trei, inclusiv o asistentă și un fost ofițer de poliție prin împușcare sau înjunghiere.

Avocații șefului Yakuza, Satoru Nomura, în vârstă de 74 de ani, intenționează să facă apel la hotărâre, acesta susținând că nu are nicio implicare în aceste atacuri.

Grupurile Yakuza nu sunt ilegale în Japonia, membrii lor fiind incriminați doar pe baza activităților lor ilegale. Analiștii susțin că membrii Yakuza sunt implicați în toate domeniile de activitate criminală din țară, de la traficul de droguri și prostituție, până la manipularea bursieră.

Sursa foto: unsplash.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vai, dar cata nedreptate, nu se mai respecta drepturile omului!Vino in Romania, iar justitia lui Stelian o sa-ti des max 15 ani, dar avand in vedere varsta si bolile o sa fii eliberat conditionat dupa max 3 ani!

  2. La noi lua cu suspendare, ce naiba e asta?