G4Media.ro

Kuleba consideră că participarea Chinei la reuniunea puterilor mondiale din Arabia Saudită…

Sursa foto: European Council

Kuleba consideră că participarea Chinei la reuniunea puterilor mondiale din Arabia Saudită pentru a discuta planul de pace al Ucrainei reprezintă un „super progres”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat vineri că participarea Chinei la reuniunea puterilor mondiale din Arabia Saudită pentru a discuta planul de pace al Ucrainei reprezintă un „super progres”, transmite EFE conform Agerpres.

„Vrem să participe China la summitul Formulei de Pace. Vestea că China îl trimite pe (emisarul special pentru probleme euroasiatice) Li Hui la Jeddah este un super progres”, a declarat Kuleba, citat de Interfax.

Ministrul a precizat că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a jucat un rol important în acest sens. „Arabia Saudită a atras China, iar aceasta este o victorie istorică”, a spus el.

O reuniune la nivel de consilieri de şefi de guvern şi de reprezentanţi ai ministerelor de externe este programată să aibă loc la Jeddah la acest final de săptămână pentru a pregăti terenul pentru un summit al liderilor pe care Kievul intenţionează să îl organizeze în această toamnă în jurul formulei de pace a preşedintelui Volodimir Zelenski.

Alături de ţările occidentale, vor participa, printre alte puteri, Brazilia şi India, iar vineri a fost confirmată şi prezenţa lui Li, care, în calitate de trimis special al Beijingului, a făcut deja un turneu în mai multe capitale în căutare de sprijin pentru planul de pace al Chinei pentru Ucraina.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Casei Albe a subliniat vineri că reuniunea de la Jeddah nu va fi o „negociere de pace” şi că Washingtonul nu se aşteaptă la „rezultate tangibile”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...