G4Media.ro

Kremlinul susține că eventuale sancțiuni personale împotriva lui Putin nu l-ar răni…

Kremlinul susține că eventuale sancțiuni personale împotriva lui Putin nu l-ar răni pe președintele rus / Peskov: Nu ar fi „dureroase”, ci „distructive din punct de vedere politic”

Rusia a avertizat miercuri că impunerea de sancțiuni asupra președintelui Vladimir Putin personal nu l-ar răni, ci ar fi „distructivă din punct de vedere politic”, după ce președintele american Joe Biden a declarat că va lua în considerare o astfel de mișcare dacă Rusia va invada Ucraina, relatează Reuters.

Biden a declarat marți că sancțiunile personale împotriva lui Putin, deși o mișcare dură, ar putea fi convinge Moscova că orice nouă agresiune împotriva Ucrainei ar aduce costuri rapide și masive.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că congresmenii și senatorii americani care discutau despre sancțiunile personale împotriva liderilor de vârf ai Rusiei nu cunosc faptul că li se interzice legal să dețină active, proprietăți și conturi bancare în străinătate.

Sancțiunile individuale împotriva lui Putin ar fi „nu dureroase, ci distructive din punct de vedere politic”, a spus Peskov, care a declarat anterior că ar echivala cu ruperea relațiilor diplomatice.

Rusia a organizat noi exerciții militare pe uscat și pe mare și a mutat mai mulți parașutiști și avioane de luptă în Belarus, la nordul Ucrainei, pe măsură ce oficialii din Franța, Germania, Ucraina și Rusia se pregătesc pentru o întâlnire în formatul „Normandia”.

Ucraina a spus că Rusia, care a adunat zeci de mii de militari lângă granița sa, dar a negat planurile de a invada, încearcă să semene panică în societatea ucraineană. Ministrul de externe Dmytro Kuleba a declarat că Moscova nu a adunat încă suficiente forțe pentru o ofensivă la scară largă, dar asta nu înseamnă că nu va putea face acest lucru mai târziu.

La aproape opt ani după ce Rusia a anexat Crimeea și a susținut luptătorii separatiști din Donbas, în estul Ucrainei, fosta republică sovietică a devenit punctul de foc în potențial cea mai periculoasă confruntare Est-Vest de la Războiul Rece.

Rusia susține că actuala criza este cauzată de acțiunile NATO și ale SUA și cere garanții de securitate din partea Occidentului, inclusiv promisiunea NATO de a nu admite niciodată Ucraina în Alianță. Moscova vede Ucraina ca un tampon între Rusia și țările NATO.

Aliații occidentali au amenințat cu sancțiuni economice împotriva Rusiei dacă atacă Ucraina, iar Statele Unite au discutat cu mari țări și companii producătoare de energie din întreaga lume despre un potențial sprijin energetic către Europa dacă Rusia invadează Ucraina.

UE depinde de Rusia pentru aproximativ o treime din aprovizionarea cu gaz. Orice întrerupere a importurilor sale din Rusia ar exacerba criza energetică deja existentă cauzată de penuria de gaze naturale.

Sursa foto: Kremlin.ru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter