G4Media.ro

Kremlinul neagă că decretul de mobilizare semnat de Putin ar permite înrolarea…

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul neagă că decretul de mobilizare semnat de Putin ar permite înrolarea unui milion de persoane

Kremlinul a negat joi o știre publicată de ziarul independent Novaya Gazeta potrivit căruia o clauză nedeclarată din decretul președintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială prevedea înrolarea unui milion de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, relatează Reuters.

Agenția de știri de stat RIA l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a calificat raportul drept „o minciună”.

Novaya Gazeta, o filială a ziarului de investigații rusesc, în prezent închis, a citat o sursă anonimă din cadrul administrației prezidențiale care a declarat că punctul 7 al decretului, care a fost reținut ca fiind „Pentru uz oficial” în comunicatul public de miercuri, permitea forțelor armate să recruteze un milion de persoane.

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a declarat miercuri că aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați și că aceștia vor fi specialiști cu experiență de luptă, deși nicio cifră nu a apărut în decretul publicat pe site-urile oficiale.

El a declarat că Rusia are la dispoziție în total 25 de milioane de rezerviști.

Toți bărbații ruși sunt obligați să facă un an de serviciu militar între 18 și 27 de ani, deși studenții pot primi în schimb instruire de la o facultate militară în paralel cu studiile alese.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Normal ca 1 million este o minciuna.
    E vorba de 2.1 milioane in transe de 300.000 timp de 7 trimestre.
    Vorba lui Stalin când ai sute de mii de viitori fertilizatori de cernoziom ucrainean nu mai este tragedie este doar pura statistica.

  2. Normal ca neaga, numarul real e 25 mil cum zicea Soigu…doar oligarhii si plozii lor ca Peskov scapa ca au pile pr0stimea se duce sa m0ara pentru palatele lor!

  3. Smiorcaiala cuprinde noi culmi in RuZZZia!

  4. Normal ca neaga cifra de 1.000.000 de fapt e vorba de 999.999 ca a lu’ peskov a zis ca nu se duce la razboi decat daca-i da telefon putin, personal.

    Deci omu zice adevarul.