G4Media.ro

BREAKING Iohannis: Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL.…

Foto: presidency.ro

BREAKING Iohannis: Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL. Luni, cel târziu marți voi desemna un prim-ministru

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele parlamentare, că soluția care se prefigurează este a unui guvern PNL sau în jurul PNL. Iohannis a precizat că luni sau cel târziu marți va face desemnarea premierului. Președintele a dat asigurări că nu se vor face tăieri de pensii și salarii.

G4Media.ro transmite declarațiile președintelui:

  • Ieri a picat guvernul Dăncilă, un guvern eșuat și derutat și e foarte bine așa
  • Am convocat prima rundă de consultări cu partidele. PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Au lipsit de la consultări nemotivat, adică au chiulit
  • E nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, de tranziție, în funcțiune o perioadă relativ scurtă. De ce e nevoie urgentă? Pentru că orice zi în plus cu acest guvern interimar PSD-ist e o zi pierdută.
  • Am spus și partidelor: eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție.
  • Azi s-au prezentat partidele. PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat, se anunță un parcurs dificil. Celelalte partide au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o asemenea abordare. Așa că de pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice nuanțele.
  • De ce e nevoie urgent de un guvern? Avem nevoie urgent de un guvern care să asigure corectitudinea alegerilor prezidențiale, să pregătească bugetul 2020, un guvern care închide cu responsabilitate bugetul 2019.
  • Avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat.
  • E nevoie de un guvern care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie.
  • Nu vor exista tăieri de salarii și pensii. O spun cu toată fermitatea, pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a PSD-iștilor. Nu vor exista tăieri de salarii și pensii.
  • Consulătrile începute azi vor fi continuate luni, poate chiar și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut. Eu intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un premier care să vină cu o propunere de guvern.
  • Nu voi desemna un personaj din PSD. Nu voi desemna PSD-iști pentru guvernare.
  • Există o discuție în spațiul public pe care vreau să o lămuresc: alegerile anticipate – personal sunt în favoarea lor, dar după prezidențiale. De ce această remarcă? Constituția nu favorizează anticipatele, aș putea chiar spune că prevederea e gândită să inhibe anticipatele. Ele se realizează foarte greu.
  • În Constituție se spune clar că se dizolvă Parlamentul doar dacă două propuneri succesive de guvern pică. Asemenea condiții se întrunesc greu, e o problemă și sunt dispus să mă implic după prezidențiale într-o discuție corectă pentru a găsi o soluție.
  • Al doilea motiv: dacă ar pica două propuneri pe care le-aș face, atunci acest guvern interimar ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil și de neimaginat.
  • Acum avem nevoie de un guvern rapid instalat, iar după prezidențiale putem redeschide toți împreună discuția pe anticipate.

Foto: presidency.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

35 comentarii

  1. Probabil ca va anunta deja numele PM desemnat, in persoana lui Leo Orban, ca sa-l parafrazez si pe dansul

    • Daca era base presedinte inca,o punea pe udrea prim ministru, sau pe Ciolos,care sigur nu l-ar fi refuzat ,dar asa, toti fesenistii ,urmasii comunistilor au o pica pe Orban ca se tine tare si nu au putut ei sa faca si partidul asta istoric bucatele de pus la butoniera fiecaruia,cum au facut cu PNT-CD dupa moartea lui Ion Diaconescu! Trebuiau sa indeplineasca directivele NKVD trasate pt.comunistii romani:dupa decimarea elitelor tarii si ale fostilor politicieni care au facut Romania Mare dupa alegerile furate din 1946,,au avut ca ordin distrugerea oponentilor politici si dupa 1989,cand au primit indicatia sa infiltreze partidele istorice cu turnatori si fosti securisti,pana in conducerea lor,sa urmareasca pas cu pas pe fostii detinuti politici si sa impiedice intrarea in partide a tinerilor care ,dupa 1 ianuarie 90 au luat cu asalt sediile PNL si PNT sa se inscrie!Au intrat in panica bolsevicii Ilici si sleahta de fosti generali si comandanti pro rusi din FSN,plus Criminalul Brucan ,asa ca au pus de diversiuni pana s-a ajuns la mineriada din 13-15 iunie ,dupa care se stie urmarea…ateptam condamnarea criminalilor in frunte cu ilici la puscarie !

  2. sper sa ii bata pe psd-isti asa cum bat gospodinele care voteaza PNL fripturile

  3. Nimic despre anticipate ?

    • Citeste cu rabdare

  4. PNL=PSD
    Barna Presedinte.

    • De unde scoateți tâmpeniile pe care le debitați, nu numai dumneata dar mulți din cei care văd că susțineți URS. Explicați de ce nu vor să intre la guvernare și apoi să vă entuziasmați .

    • Pentru ca daca apare o gaura in buget imposibil de acoperit prostimea va da vina pe guvernul USR, ii vor invinui pe nedrept ca ei au bagat tara in criza economica, iar la anul va reveni PSD in putere. Eu nu vreau ca USR/PNL sa plateasca pt pacatele ciumei rosii.
      Urmatorul guvern trebuie sa faca transparente orice cheltuiala facuta de muiePSD in acesti 3 ani, sa vada si prostimea cum au fost furati!

    • Atunci muie pnl si psd!!!

    • @Ion,din putul gandirii fesenisto-comuniste,de la taica ilici ,parintele mineriadelor,el a inceput cu diversiunile la „tvrul liber” ,cand poporul era avid si curiios sa primeasca informatii dupa 50 ani de dictatura !

  5. am avut norocul unor negocieri scurte.
    acum depinde de partide daca sunt capabile sa ia o decizie pana luni.
    cum componenta e 51% din psd alde … sper sa nu sfideze electoratul de dreapta si sa astepte pana marti.

  6. Nu taie pensiile si salariile slugilor de la stat, PNL are nevoie de slugile acelea pentru a stoarce mai bine tara.

    Daca le vine mintea la cap si incep sa dea afara masiv bugetari, cu sutele de mii, atunci o sa-mi retrag cuvintele. Pana atunci, PNL e noua mafie, inlocuind vechea mafie PSD. Am mai vazut filmul asta.

    • si cu ce te incalzeste pe tine daca maine da afara din bugetari. (daca vrei sa mearga repede nu ai timp de prea multa selectie pe criterii de competenta). Isi pun cateva sute de mii/ poate peste 1 mil de oameni (bugetari si familiile, prietenii lor etc) in cap si peste un an PSD ajunge iar la guvernare cu 70% si ii angajeaza la loc. E bine?

  7. Inlocuim ‘penibilii si incompetentii’ de la PSD cu ‘flamanzii’ de la PNL. Sa nu uitam ca ei au fost impreuna la USL. Si unii si altii sunt o adunatura de baronetzi locali care abia asteapta sa fure – si chiar fac afaceri impreuna. Acum o sa inceapa jocul de-a datul vinei pe PSD pentru ‘prapadul pe care l-au lasat’ ca sa justifice actiunile PNL. Perdea de fum pentru fraierii de noi care traiesc din salariu si spera la o zi mai buna. Schimbarea va fi o cosmetizare…o inlocuire de nume si de interese.

  8. Oh, fack! Facem rocada PSD cu PNL, cu un PNDL baban înainte de prezidențiale?!

  9. „Există o discuție în spațiul public pe care vreau să o lămuresc: alegerile anticipate – personal sunt în favoarea lor, dar după prezidențiale. De ce această remarcă? Constituția nu favorizează anticipatele, aș putea chiar spune că prevederea e gândită să inhibe anticipatele. Ele se realizează foarte greu.”

    noroc cu presedintele Iohannis ca v-a lamurit cum sta situatia legata de anticipate.
    pana acum zbierati de parca erati in calduri ca vreti anticipate.

    • e nevoie de sprijin politic 2/3 din parlament
      cum „balamaua ruginita” a declarat ca nu doreste sa iasa anticipat la pensie, trageti dvs concluziile. aici se regaseste si UDMR care ar avea procentual usor mai mult decat are acum avand in vedere ca a crescut la europarlamentare, dar nu doreste.
      mai e si constitutia plus CCR care e nefavorabila anticipatelor, mai ales in cadru actual.
      nu merge.

    • eu as fi mentionat in primul rand constitutia.
      nu ai cum sa fii de partea anticipatelor neconstitutionale si sa sustii statul de drept, in acelasi timp.

  10. E obligat sa-l propuna le Ludovic Orban, la prima numire. Nu e un nesimtit, precum Basescu. Scuze si respect fanilor fostului presedinte jucator

  11. Va grabiti ca fata mare ……. ascultati ce va spune presedintele , faceti bine si intelegeti ,abia apoi sariti cu gura sau cu datul cu presupusul . Urmariti etapele si cum sunt realizate pozitiv de presedinte .

  12. Este f. bine ca psd este pe terminate. În PNL =PSD=Usl deloc nu am în încredere. Anticipate este soluția. De vreo 5 ani sunt lihniti după foloasele guvernării acești pnli-sti. Pentru ei nu contează ca este o capcana. Ca de obicei Johannis se dovedește prost politician.

    • Constitutie:

      Art. 89 – Dizolvarea Parlamentului
      (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

  13. Dom’ Presedinte Klaus ne demonstreaza ca e un sahist redutabil: Ludovique va cadea la atacul nebunilor din PSD-Pro Romania-ALDE, dar dom’ Presedinte imediat va contraataca cu mutarea surpriza prin care va da sah si foarte probabil mat…
    PS. Doar nu va imaginati ca PSD-istii vor vota persoana care in mintea lor reprezinta intruchiparea lui Dracu’ pe Pamant ?!
    Hai sa nu fiu rau si sa va dau un mic indiciu: arunca destul de bine la…coș…

  14. O gramada de trolii al ciumei isi lasa pe aici mucii.Pnl are dreptul la guvernare, sa le dam
    o sansa.Restul cu anticipatele este utopic in momentul de fata.Trebuie facut o radiografie adanca pe toate ministerele, sa vedem cat de nasol au distrus jegurile comuniste bugetele.

    • Utopie sau nu eu zic ca merita incercate alegerile anticipate, macar pentru a avea sufletul impacat. Aveti o batista ? Cu vremea asta capricioasa de la …suprafata n-am sa ma pot obisnui vreodata…

  15. Cred ca a sosit momentul cel mai potrivit sa desfiintam odata pentru totdeauna marota dificultatii absolute, apropiata de limita imposibilitatii, a dizolvarii Parlamentului de catre presedinte.

    Nimic, dar absolut nimic mai fals. Desigur daca citesti art. 89 ca un pesedist aflat in serviciul public, atunci da, poate parea aproape imposibil pentru ca descoperi ca trebuie indeplinite 3 conditii grele, simultane (adica toate trei):
    1. consultarea sefilor camerelor si a liderilor de grup
    2. trecerea a 60 zile de la prima solicitare a unui candidat de a obtine increderea parlamentului si
    3. respingerea a CEL PUTIN doi candidati

    Cea mai importanta observatie este ca liderii camerelor si cei ai grupurilor trebuie doar consultati, adica presedintele e obligat doar sa-i convoace ca sa le cunoasca parerea si nimic mai mult. Nu e obligat sa le obtina acordul. Raman doar doua conditii.
    A doua observatie este ca nimeni nu poate face cea de-a treia solicitare, cu exceptia presedintelui insusi, daca primele doua au fost response de catre parlament. Iar constitutia nu-i da presedintelui niciun termen. Cu alte cuvinte, daca in 2 saptamani, un parlament vrednic dar exigent, respinge 2 candidati la functia de prim-ministru, presedintele nu are decat sa astepte restul de 46 de zile pana la cele 60, sa-i cheme la el pe liderii camerelor si grupurilor si sa dizolve parlamentul.

    Asadar, asa zisa „procedura greoaie” se rezuma la fix doua respingeri de propuneri, mari si late. De fapt la prima. Pentru ca la cea de-a doua, presedintele poate propune o alta persoana de la opozitie care sa vina cu o echipa de talibani, iar partidele de opozitie insele sa nu-l voteze. Ar fi cool sa-i vedem pe alde Olguta, Ciordache si Orisan votandu-i pe alde Nasui si Stelian, este?

    • Nu inteleg ce fumezi, citeste aliniatul 3 al art. 89.

    • Corect, dar oricum am da-o … imposibil inainte de alegerile prezidentiale.
      Cel mai optimist/realist scenariu ne duce prin februarie, ceea ce nu-i asa de rau. E doar riscant din ppunct de vedere al (ne)participarii la vot.
      Guvernul „de criza” nu apuca sa devina impopular si nici psd-inca majoritar nu are timp sa-l boicoteze cum a facut cu Ciolos .

    • @Franklin,
      Ar fi cool dar doar pe moment pentru ca in final Olguta, Ciordache si Oprisan chiar i-ar vota pe alde Nasui si Stelian, doar sa nu-si piarda fotoliul confortabil.
      Auziti: dar de ce n-ar fi chiar Veorica cea de a 2-a propunere de PM, doar a cazut o data, deci treaba e verificat? Spuneti ca nu poate fi nominalizata o persoana pentru functia de PM impotriva vointei acesteia…? Dar cine spune ca Veorica Vaselica s-a saturat de placutele suedeze…?

  16. Atat te duce capul!?!???
    Se vede ca faci umbra degeaba