G4Media.ro

Kelemen Hunor, de Ziua Tratatului de la Trianon: „Nu putem rescrie trecutul…

Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, de Ziua Tratatului de la Trianon: „Nu putem rescrie trecutul și nici nu dorim să o facem/ A vorbi în limba maghiară în familie, a ne trimite copiii noștri la școală cu predare în limba maghiară și a consuma cultură maghiară fac parte din viața noastră de zi cu zi”

Kelemen Hunor a transmis, cu ocazia Zilei Tratatului de la Trianon, că „nu putem rescrie trecutul și nici nu dorim să o facem”, și că „pentru noi este la fel de natural ca și respirația: a vorbi în limba maghiară în familie și între prieteni, a ne trimite copiii noștri la școală cu predare în limba maghiară, a citi în limba maghiară și a consuma cultură maghiară fac parte din viața noastră de zi cu zi”.

„A trăi în comunitate și a menține puternică acea comunitate nu este o sarcină ușoară. Cu toate acestea, pentru noi este la fel de natural ca și respirația: a vorbi în limba maghiară în familie și între prieteni, a ne trimite copiii noștri la școală cu predare în limba maghiară, a citi în limba maghiară și a consuma cultură maghiară fac parte din viața noastră de zi cu zi”, a scris pe Facebook, duminică, liderul UDMR.

„Ziua de 4 iunie, Ziua unității naționale maghiare, este o zi în care sărbătorim aceste activități obișnuite, dar totuși importante. Să fim mândri de noi înșine, de comunitatea noastră și de identitatea noastră. Nu putem rescrie trecutul și nici nu dorim să o facem. Dar suntem cu toții responsabili pentru viitor, pentru viitorul nostru”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Tot duminică, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), a publicat harta României Mari în Ziua Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920), un episod negru în istoria Ungariei care a pierdut atunci Transilvania, și a comis o eroare când a amintit de teritoriile primite de România la 1918. (Toate detaliile aici)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Si cine nu va lasa sa vorbiti, sa mancati, sa cititi si sa va feuteti pe ungureste?
  Ha?
  Edd meg a farkam!

 2. Aveți grijă doar ce fumați!

 3. Foarte bine, dar vedeți că enclavizarea voastră a dus la o rată mică de absolvenți de învățământ superior, la mulți șomeri și la nivel de trai scăzut. În rest, fluturați steagul Secuiesc până vă vine acru. By the way, în Imperiul austro-ungar, secuii erau rasă inferioară.

  • Si acum sunt la fel,sunt doar masa de manevra in actiunile revizioniste. Faptul ca nu invata limba oficiala a tarii in care traiesc le afecteaza nivelul de educatie si implicit bunastarea. Asa ca raman saraci si proshti,perfect pentru sluga lui Putin,care ii manevreaza pe doi forinti.

  • Fun fact– steagul Secuiesc a fost făcut in 1600 când secuii s-au alaturat armatei lui mihai viteazu in luptele anti maghiare– in urma luptelor maghiarii au pierdut și regale lor andrei bathori a fugit in mulți fiind prins și omorât de secui

 4. A consuma cultură maghiară… Dar a consuma CULTURĂ ROMÂNĂ,d-le Hunor? Nem sobot? De ce? Neamul ăsta, poporul ăsta, ISTORIA v-a tolerat. Și nu numai în Transilvania. Apropo, bănuiesc că știți ce înseamnă și de unde provine cuvântul ăsta sfânt, TRANSILVANIA. De ce nu consumați,voi o națiune tolerată, cultura românească? Voi, sunteți aici de câteva sute de ani,e drept dar noi suntem aici dintotdeauna,d-le Hunor Kelemen!

 5. Daca vorbiti ungara cum va descurcati in ROMANIA?