G4Media.ro

Kamala Harris își asumă un nou rol în prevenirea violenţelor cu arme…

Sursa foto: captură video

Kamala Harris își asumă un nou rol în prevenirea violenţelor cu arme de foc / Vicepreşedinta americană s-a ocupat până în prezent de dosare politice complicate precum imigraţia

Vicepreşedinta americană Kamala Harris şi-a asumat vineri un rol nou în prevenirea violenţelor cu arme de foc, care ar putea să-i dea mai multă vizibilitate înainte de alegerile din 2024, relatează AFP conform Agerpres.

Democrata în vârstă de 58 de ani va superviza noul „Birou de prevenţie a violenţei cu arme de foc” dorit de Joe Biden, care a promis într-un comunicat că va face „tot posibilul pentru a combate epidemia de violenţe cu arme de foc care ne devastează familiile, comunităţile şi ţara”.

„Nicio libertate nu este posibilă când nu te simţi în siguranţă”, a declarat Kamala Harris în acelaşi comunicat.

Preşedintele american nu are puterea de impune reglementări cu adevărat constrângătoare pentru a limita numărul de arme de foc, de exemplu interzicând puştile de asalt. Această atribuţie este a Congresului. Însă republicanii, care se opun cu ferocitate oricărei reglementări, dispun de fapt de un drept de veto.

Joe Biden încearcă prin urmare să ocolească problema prin iniţiative administrative şi de reglementare cu impact limitat.

Decizia sa de a încredinţa supervizarea acestui nou organism Kamalei Harris este semnificativă, cu puţin mai mult de un an înainte de alegerile prezidenţiale, la care democratul de 80 de ani şi vicepreşedinta sa şi-au anunţat deja candidatura, pe acelaşi „bilet”.

Vicepreşedinta s-a ocupat până acum de dosare politice complicate precum imigraţia, notează AFP.

Odată cu chestiunea armelor de foc, fosta procuroare din California îşi asumă un rol mai mobilizator, într-un moment în care rolul ei în campanie se extinde.

Prima femeie care a ocupat vreodată postul de vicepreşedinte al SUA, care este şi prima reprezentantă în această funcţie a afro-americanilor şi a americanilor de origine asiatică, Kamala Harris a început recent un turneu pentru „apărarea libertăţilor noastre” în mai multe universităţi americane.

Ea a fost primită de multe ori cu un entuziasm real, care contrastează cu popularitatea scăzută cu care o creditează sondajele, comentează

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...