G4Media.ro

Jurnalist turc bătut în fața casei sale după o emisiune de televiziune…

Yavuz Selim Demirag jurnalist turcia sursa foto Facebook Burhan Ozbilici

Jurnalist turc bătut în fața casei sale după o emisiune de televiziune la care a criticat administrația Erdogan

Yavuz Selim Demirag, un journalist critic la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan și a guvernării sale, a fost atacat în fața casei sale de un grup de cinci-sașe bărbați, care l-au bătut cu bâtele de baseball.

Jurnalistul a fost atacat după ce vineri seara târziu apăruse la o emisiune de televiziune.

”În timpul dezbaterii televizate, Yavuz Selim Demirag a vorbit despre corupția masivă din Turcia”, a scris pe contul său de facebook, fotoreporterul Associated Press Burhan Ozbilici.

O altă jurnalistă din Turcia, Suheyla Kaplan, a postat o serie de fotografii de la spitalul din Ankara, unde a fost internat după atac, în care se poate observa starea în care se află.

Șeful Partidului Republican al Poporului, principalul partid de opoziție din Turcia, Kemal Kilicdaroglu, l-a vizitat pe Yavuz Selim Demirag la spital, iar acesta i-a povestit cum a încercată să își protejeze capul de atacatorii care intenționau, spune el, să îl ucidă.

Yavuz Selim Demirag are 61 de ani și este un jurnalist cunoscut în Turcia. El lucrează la un ziar al opoziției, Yenicag, considerat fidel ideologiei seculare a fondatorului Turciei moderne, Kemal Ataturk.

Sursa foto: Facebook Suheyla Kaplan

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter