G4Media.ro

Jucătorii echipei campioane de rugby a României, blocați în Africa de Sud…

Jucătorii echipei campioane de rugby a României, blocați în Africa de Sud / Toate zborurile spre UE a fost anulate

Lotul echipei campioane de rugby a României, CSM Știința Baia Mare, aflată în turneu în Africa de Sud, nu se poate întoarce deocamdată în țară, toate zborurile spre Uniunea Europeană fiind anulate. Apariția unei noi variante de Coronavirus cu mutații – Omicron – în Africa de Sud a creat panică în întreaga lume, transmite RFI.

“Qatar Airlines a anulat toate zborurile din Africa de Sud spre Europa. Agenția care a luat biletele, caută acum variante de zbor cu alte companii. Sigur azi nu plecăm, așa cum era preconizat.”, a declarat la RFI antrenorul principal de la Baia Mare, Eugen Apjok, vorbind de la Bloemfontein.

“În zona unde suntem noi, nu sunt cazuri de Covid cu noua variantă, deocamdată. În ceea ce privește lotul nostru, am făcut cu toții joi test rapid și toți am fost negativi, iar vineri am făcut test PCR și toți suntem negativi. Sper să se găsească o soluție să ne întoarcem acasă. Dar cei de acasă trebuie să știe că noi toți din delegație suntem bine”, a mai spus Eugen Apjok.

Vineri, Baia Mare a jucat le Bloemfontein cu Toyota Cheetahs, pierzând cu 5 – 54, după ce în primul joc câștigase cu 72 – 14 împotriva lui Free State XV.

Meciurile celor mai bune echipe de club din Africa de Sud – Bulls, Lions, Sharks și Stormers – care evoluează în United Rugby Championship alături de cluburi din Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia, au fost contramandate din cauza alertei provocate de varianta Omicron.

Sursa: RFI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter