G4Media.ro

JP Morgan, analiză despre activele OTE: Există posibilitatea ca tranzacția din România…

JP Morgan, analiză despre activele OTE: Există posibilitatea ca tranzacția din România să fie anunțată înainte de sfârșitul anului / Evenimentele politice recente vor avea un impact negativ asupra calendarului vânzării Telekom

JP Morgan preconizează rezultate foarte bune din partea operatorului elen de telecomunicaţii OTE pentru trimestrul al treilea (vor fi anunţate pe 7 noiembrie) şi, prin urmare, oferă o recomandare overweight la un preţ ţintă de 16 euro, scrie Capital.gr, citată de Rador.

După cum semnalează JP Morgan, tendinţele din Grecia au rămas puternice, atât în ​​domeniul telefoniei fixe, cât şi în cel al telefoniei mobile, dar se aşteaptă ca presiunea asupra activităţilor din România să continue.

În acelaşi timp, este de aşteptat ca OTE să înregistreze progrese semnificative în ceea ce priveşte ţinta fluxurilor libere de numerar (guidance) pentru anul curent, care se situează la 350-450 de milioane de euro.

Potrivit JP Morgan, se aşteaptă ca evoluţiile politice recente din România să aibă un impact negativ asupra calendarului vânzării activelor OTE în ţară (Telekom România). Cu toate acestea, compania de investiţii estimează că există posibilitatea ca tranzacţia să fie anunţată înainte de sfârşitul anului.

  • Notă: Grupul Deutsche Telekom / OTE ar fi agreat vânzarea către Orange a acțiunilor deținute la Telekom România (n.a doar Romtelecom), dar mai este nevoie și de acordul statului român care ar avea drept de preemțiune, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate procesului.

În ceea ce priveşte acţiunile OTE, JP Morgan subliniază că rămân o opţiune atractivă şi de aceea recomandă o atitudine overweight deoarece OTE oferă 1) una dintre cele mai bune structuri de piaţă şi unul dintre cele mai competitive medii din Europa, 2) profituri macroeconomice şi fiscale, 3) un nou program ambiţios de reducere a costurilor şi 4) un catalizator al fuziunilor şi achiziţiilor în cazul în care vânzarea din România va merge înainte.

Piaţa elenă

În ceea ce priveşte piaţa elenă, JP Morgan se aşteaptă ca veniturile din serviciile de telefonie fixă să crească cu 1% în trimestrul al treilea de la o creştere de 2,8% în trimestrul al doilea, încetinirea datorându-se concurenţei puternice. De asemenea, se aşteaptă ca OTE să continue să adauge clienţi la reţeaua de bandă largă, precum şi să-şi majoreze cota de piaţă, extinzând, de asemenea, baza de clienţi pentru serviciile cu fibră optică.

În telefonia mobilă, se aşteaptă ca veniturile din servicii să crească cu 2,7% de la 2% în trimestrul al doilea, datorită unei concurenţe scăzute, precum şi datorită perioadei prelungite de vacanţă din acest an (graţie vremii bune din ţară), care produce o creştere a datelor de telefonie mobilă. JP Morgan se aşteaptă la o creştere a EBITDA de 3,1% în Grecia, de la 4,7% în trimestrul precedent, încetinirea fiind explicată de creşterea concurenţei.

România

În ceea ce priveşte piaţa românească, se preconizează că veniturile vor redeveni pozitive, dar presiunea asupra EBITDA rămâne puternică. Se aşteaptă ca datele financiare din activităţile din România să înceapă să se îmbunătăţească începând cu trimestrul al treilea, deoarece datele comparative devin din ce în ce mai facile (şi cu atât mai mult în trimestrul IV).

JP Morgan vede posibilitatea ca activităţile din România să revină la o creştere pozitivă a veniturilor în trimestrul al treilea, dar profitul operaţional (EBITDA) va continua să scadă la un procent cu două cifre.

Anul trecut, activităţile din România au beneficiat de vânzarea unor imobile, ceea ce nu se va mai întâmpla şi în acest an, lucru care va influenţa valorile financiare ale OTE. În acelaşi timp, impactul „datoriei rele” asupra activelor financiare va scădea treptat.

JP Morgan estimează că până la sfârşitul anului vor exista anunţuri despre vânzarea operaţiunilor OTE în ţară, iar acest lucru va fi un catalizator puternic pentru acţiuni pe tabela bursieră.

Sursa: Capital.gr/ Rador/ Sursa Foto: Wallstreet.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.