G4Media.ro

Joe Biden vrea să discute cu Vladimir Putin și Volodimir Zelenski despre…

Joe Biden vrea să discute cu Vladimir Putin și Volodimir Zelenski despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că probabil urmează să discute cu omologii săi rus Vladimir Putin şi ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a calma tensiuni între Rusia şi Ucraina, în contextul în care Rusia este acuzată de desfăşurarea unor trupe la frontiera ruso-ucraineană, relatează AFP, citată de News.ro.

Întrebat dacă va discuta cu Putin sau Zelenski, Biden a răspuns „foarte probabil”.

Liderul de la Casa Albă, care se afla la Nantucket, în Massachusetts, s-a declarat „îngrijorat” şi a reiterat susţinerea faţă de „integritatea teritorială” a Ucrainei.

Casa Albă a îndemnat anterior la o continuare a unor eforturi diplomatice în vederea unei dezamorsări a tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia.

Consilierul Casei Albe în probleme de securitate naţională Jake Sullivan a discutat cu un oficial ucrainean, Andrii Yermak.

Ei au convenit că „toate părţile este necesar să continue eforturi diplomatice în vederea unei calmări a tensiunilor”, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

Statele Unite, NATO şi Ununea Europeană (UE) şi-au exprimat în ultimele săptămâni neîncetat îngrijorarea faţă de mişcări de trupe ruseşti la frontiera Ucrainei şi au tras un semnal de alarmă cu privire la o eventuală invazie a Ucrainei.

Tensiunile se află la cel mai înalt nivel între cele două ţări vecine, aflate la cuţite după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014, o anexare urmată de un conflict între Kiev şi separatişti proruşi în estul Ucrainei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pana discuta Dementia Joe uita ce vrea sa spuna.C’mon man,you know,the thing 💩🤡

  • a trecut deja un an, get over it man 🤡, trump is gone

  • Ma amuză cei care cred că timpul curge în favoarea lui Biden :).
   Acum că Trump nu mai e, ia ziceți, ce îmbunătățiri ați remarcat? Probabil că se simte o detensionare a relațiilor globale. NK nu mai aruncă cu rachete, China e mult mai înțelegătoare și testează tehnologii militare mai prudent, iar Rusia nu mai amenință Ucraina.
   Apropo de asta cu Ucraina, observăm că numai în perioada lui Trump și-a permis Rusia să scoată colții in Ucraina. Noroc cu Biden.

 2. Să mergem, Brandon!

 3. Asta daca se duce sa discute cu aia cel mai probabil va declansa un razboi decat sa aplaneze…