G4Media.ro

Joe Biden și Xi Jinping vor avea o întrevedere „virtuală” până la…

Joe Biden și Xi Jinping vor avea o întrevedere „virtuală” până la finalul anului, anunță Casa Albă

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping au ajuns la un ”acord de principiu” pentru a avea o întrevedere ”virtuală” până la sfârşitul anului, a declarat miercuri un înalt oficial de la Casa Albă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi lideri au discutat deja de două ori la telefon, dar de data aceasta ar fi pentru ei ”posibilitatea să se vadă, chiar dacă doar virtual”, potrivit sursei citate, care a făcut referire la informaţii de presă conform cărora liderul chinez nu va participa la summitul G20 de la Roma, la sfârşitul lunii.

Potrivit responsabilului de la Casa Albă, consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a avut miercuri la Zurich, în Elveţia, timp de şase ore o întrevedere ”sinceră” şi ”respectuoasă” pe multe subiecte cu Yang Jiechi, cel mai înalt responsabil al Partidului Comunist Chinez pentru diplomaţie.

Potrivit sursei de la Casa Albă, este vorba de continuarea dialogului dintre cele două superputeri după convorbirea telefonică a celor doi şefi de stat, din 9 septembrie.

Jake Sullivan a menţionat în special problema luptei împotriva împotriva schimbărilor schimbărilor climatice ca un domeniu în care Statele Unite şi China au ”interesul de a lucra împreună”. El a explicat însă că orice angajament chinez în materie de schimbări climatice nu ar fi o ”favoare” făcută americanilor, oferindu-i Beijingului dreptul de a cere în schimb concesii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter