G4Media.ro

Italia vrea lege prin care să fie mai ușor dați afară cei…

Sursa foto: Pixabay

Italia vrea lege prin care să fie mai ușor dați afară cei care ocupă ilegal locuințe / Se propune închisoarea de la doi, la șapte ani / Primul caz: un român care a intrat într-o casă de lângă Veneția

Prima intervenție în aplicarea noilor dispoziții privind protecția locuințelor împotriva ocupanților ilegali a fost înregistrată în Mestre, Veneția, iar persoană scoasă cu forța este un român, anunță Curierul Italiei care citează presa italiană.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Un cetățean de cetățenie română a fost identificat și denunțat de poliție după ce a intrat într-o locuință goală situată în via Ca’ Rossa din Mestre.

Polițiștii au intervenit la fața locului și au inițiat procedura, transmițând sesizarea autorității judiciare pentru infracțiunea de ocupare arbitrară, introdusă prin legislația intrată în vigoare la 11 aprilie anul trecut.

Proprietatea în cauză este situată într-o casă semidecomandată din cartierul Carpenedo. Aceasta a fost nelocuită timp de mai multe luni, în timp ce proprietarul – un rezident din altă zonă – îi verifica periodic starea.

În timpul uneia dintre aceste verificări, femeia a observat semne clare de intrare forțată: cadrele ferestrelor fuseseră alterate și în interior se puteau vedea paturi improvizate.

Suspicioasă, femeia a decis să pândească în apropiere și, după câteva ore de așteptare, a văzut un bărbat intrând în apartament. Apoi a contactat poliția.

Polițiștii au reușit să intre în apartament printr-o fereastră spartă. În interior l-au găsit pe bărbat dormind. După ce l-au trezit, polițiștii l-au escortat afară și au formalizat denunțul împotriva sa pentru infracțiunea de ocupare arbitrară a proprietății.

Legislația recent adoptată stabilește pedepse de până la șapte ani de închisoare, cu sancțiuni mai aspre în cazurile în care ocuparea este efectuată prin amenințări sau înșelăciune. Noua infracțiune nu se limitează la simpla intruziune în proprietate: ea include, de asemenea, închirierea neautorizată a locuinței, cum ar fi în cazurile de subînchiriere ilegală, abuzul de încredere al proprietarului, obstrucționarea întoarcerii proprietarului și orice profit rezultat din utilizarea nelegitimă a locuinței.

Odată ce raportul este primit, poliția are competența de a solicita expulzarea din proprietate. Dacă ocupantul refuză să părăsească locuința, parchetul este cel care intervine pentru a dispune măsurile care se impun. Cu toate acestea, în cazul cetățeanului român, situația nu s-a încheiat odată cu prima intervenție.

„Au spus că este inutil, greșit, chiar inuman. Și în schimb, datorită noilor reguli introduse de Decretul privind securitatea, au fost deja efectuate primele evacuări imediate ale proprietăților ocupate ilegal în Italia”, a scris pe Facebook premierul Giorgia Meloni, după acest caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.