G4Media.ro

Italia primește 2 miliarde de euro de la UE prin PNRR pentru…

Italia primește 2 miliarde de euro de la UE prin PNRR pentru dezvoltarea rețelelor 5G

Comisia Europeană a aprobat o schemă italiană de ajutor de stat în valoare de 2 miliarde de euro, pusă la dispoziție prin intermediul mecanismului de redresare și de reziliență PNRR pentru realizarea unor rețele mobile 5G performante, potrivit unui comunicat al executivului european.

Măsura face parte din strategia Italiei de a răspunde nevoilor cetățenilor și întreprinderilor în contextul digitalizării țării. De asemenea, schema contribuie la obiectivele strategice ale UE referitoare la tranziția digitală.

Vicepreședintele executiv Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenței, a declarat că „această schemă italiană în valoare de 2 miliarde EUR, finanțată în întregime prin intermediul RRF, va sprijini desfășurarea de rețele mobile 5G de înaltă performanță. Acest lucru va permite consumatorilor și întreprinderilor să aibă acces la servicii 5G de înaltă calitate, contribuind la creșterea economică a țării și la obiectivele strategice ale UE legate de tranziția digitală.”

Măsura, care se va derula până la 30 iunie 2026, va fi finanțată în întregime prin intermediul PNRR, în urma evaluării pozitive de către Comisia Europeană a Planului italian de redresare și reziliență și a adoptării acestuia de către Consiliu.

Planul italian de redresare și de reziliență include proiecte majore de investiții în sectorul comunicațiilor electronice, inclusiv desfășurarea de rețele fixe și mobile performante. Schema aprobată luni se referă la implementarea rețelelor mobile.

În cadrul acestei scheme, ajutorul va lua forma unor subvenții directe acordate furnizorilor de servicii de comunicații electronice. Măsura va finanța desfășurarea de: (i) rețele de backhaul performante pentru a conecta stațiile de bază mobile care, până în 2026, nu vor avea una performantă; și (ii) stațiile de bază necesare pentru a furniza servicii mobile 5G care să ofere viteze de cel puțin 150 Mbps în download și 30 Mbps în upload în acele zone din Italia care, până în 2026, nu vor fi deservite de rețele care să ofere viteze de download de peste 30 Mbps.

Schema urmărește să asigure o largă disponibilitate de rețele performante, capabile să furnizeze utilizatorilor finali servicii de acces la comunicații electronice de înaltă calitate și fiabile, care să satisfacă nevoile actuale și în evoluție ale acestora.

Sursa foto Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Minunat, Huawei de abia asteapta. Si uite asa UE finanteaza indirect China si regimul autoritar de acolo.