G4Media.ro

ISW: Rusia ar putea schimba tactica de atac cu rachete din cauza…

Sursa foto: Facebook / MoD Russia (Минобороны России)

ISW: Rusia ar putea schimba tactica de atac cu rachete din cauza lipsei de proiectile

Trupele rusești ar putea schimba tactica de lansare a loviturilor cu rachete asupra Ucrainei, concentrându-se asupra instalațiilor militare ucrainene, scriu experții de la Institutul american pentru studiul războiului (ISW), într-un raport periodic, citat de Sky News.

Potrivit acestora, numărul total al loviturilor cu rachete rusești este în scădere, ceea ce indică epuizarea stocurilor de rachete ghidate de precizie.

Vadym Skibitsky, un purtător de cuvânt al Direcției principale de informații militare din Ucraina, a declarat că forțele rusești și-ar putea reorienta loviturile asupra instalațiilor militare ucrainene și a concentrărilor de forțe, continuând în același timp să vizeze infrastructura energetică a Ucrainei.

Skibitsky a declarat că, potrivit GUR, Rusia are în prezent doar 15% din stocurile sale de arme de înaltă precizie pe care le avea înainte de 24 februarie 2022, iar rachetele de croazieră Kalibr, Kh-101 și Kh-555 reprezintă mai puțin de 10% din totalul stocurilor.

Potrivit lui Skibitsky, forțele rusești nu pot efectua atacuri mai mult de două ori pe lună din cauza necesității de a economisi rachete (în toamna anului trecut, au efectuat atacuri aeriene de mare amploare mai frecvent – aproximativ o dată pe săptămână).

De asemenea, experții ISW au estimat anterior că arsenalul de rachete al Rusiei este în scădere, ceea ce ar putea limita frecvența și intensitatea loviturilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. După 6 luni de teroare, Rusia se vede forțată să nu mai atace blocuri de apartamente, școli și spitale ucrainene.