G4Media.ro

ISW: Putin „se pregătește pentru un potențial război convențional pe scară largă…

Sursa foto: WANG Zhao / AFP

ISW: Putin „se pregătește pentru un potențial război convențional pe scară largă împotriva NATO” / Liderul rus a reînființat două districte militare

Reînființarea de către Vladimir Putin a două districte militare în Rusia ar putea însemna că acesta „se pregătește pentru un potențial viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”, potrivit analiștilor militari, citați de Sky News.

Președintele rus a semnat luni un decret prin care a restabilit oficial districtele militare Moscova și Leningrad din vestul Rusiei, care nu au mai existat din 2010.

El a semnat un alt decret care prevede că actualul district militar sudic al Rusiei include acum întreaga regiune ucraineană Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, și nu doar zonele aflate în prezent sub ocupație rusă.

Analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului au declarat că includerea teritoriului ucrainean ocupat și neocupat indică planul „maximalist” al Rusiei de a absorbi toate cele cinci regiuni.

ISW a mai spus că recrearea districtelor Moscova și Leningrad indică obiective pe termen mai lung.

Districtele au fost inițial fuzionate în 2010 pentru a forma un district militar vestic mai larg, care a „întins” Rusia între războiul din Ucraina și „poziționarea împotriva NATO”, a declarat thinktank-ul.

Acum, Putin a oferit un „remediu” la această problemă, a adăugat acesta.

Districtele reînființate „vor permite Rusiei să se poziționeze simultan împotriva NATO și să eficientizeze comanda și controlul” pentru războiul din Ucraina, a spus ISW, ceea ce înseamnă că Moscova ar putea „să se pregătească pentru un potențial viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO pe termen lung”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...