G4Media.ro

ISW: Kremlinul conduce atacuri informaționale asupra Moldovei, ca înainte de invadarea Ucrainei

Sursa foto: © Michael Borgers | Dreamstime.com

ISW: Kremlinul conduce atacuri informaționale asupra Moldovei, ca înainte de invadarea Ucrainei

Kremlinul conduce operațiuni informaționale împotriva Moldovei, foarte similare cu cele utilizate înainte de invadarea Ucrainei în anii 2014 și 2022. Potrivit informațiilor INFOTAG, această opinie a fost exprimată de experții Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), potrivit Rador Radio România.

Expertul nu exclude că acest lucru se face pentru a ”crea condiții care să justifice o posibilă escaladare viitoare a Rusiei împotriva Moldovei”.

Ca argumente, experții aduc, în special, ”declarațiile false ale ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, de ieri, potrivit cărora ”SUA și UE controlează guvernul moldovean” și că ”Occidentul a blocat procesul de negocieri în formatul ”5+2„ privind conflictul transnistrean”.

”ISW continuă să considere că oficialii și propagandiștii Kremlinului încearcă să creeze condiții informaționale pentru a justifica eforturile rusești posibile de destabilizare a Moldovei și de a preveni integrarea acesteia cu Occidentul. Faptul că Lavrov a promovat aceste narative și a adus acuzații suplimentare oferă motive să se creadă că Kremlinul își intensifică eforturile în spațiul informațional. Termenii unei posibile operațiuni hibride a Rusiei în Moldova nu sunt clari, dar Kremlinul creează condiții informaționale pentru a o face posibilă în viitorul apropiat”, a concluzionat ISW.

Sursa: INFOTAG / Rador Radio România /.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dacă Ucraina cade, cred că se impune ca NATO să ocupe Rep.Moldova înainte să o facă Rusia. Nu vor avea curaj să o mai invadeze.

    • Da, asa ar trebui… dar nu se va intampla, iar asta din multe motive. Vor fi necesare discutii de multe luni, daca nu ani de zile… si oricum Orban nu va fi de acord, veto etc etc etc.