G4Media.ro

ISW: Atacurile ucrainene asupra bazelor aeriene situate în adâncimea teritoriului Rusiei stârnesc…

ISW: Atacurile ucrainene asupra bazelor aeriene situate în adâncimea teritoriului Rusiei stârnesc nemulțumirea bloggerilor militari

Bloggerii militari ruși sunt nemulțumiți de incapacitatea Moscovei de a împiedica loviturile ucrainene asupra bazelor aeriene strategice rusești, situate în adâncimea teritoriului Rusiei, la o distanță de 700 km de linia frontului, și fac apel la lovituri masive de ripostă împotriva Ucrainei, afirmă experții ISW, citați de BBC.

Forțele ucrainene par să fi lovit două baze aeriene strategice rusești, demonstrând capacitatea de a lovi liniile din spate ale Rusiei și, posibil, de a zădărnici o campanie rusă de a lovi infrastructura ucraineană, a scris Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) în actualizarea de luni.

Canalele de Telegram militariste fac apel la conducerea militară să autorizeze lovituri masive de ripostă împotriva Ucrainei și să intensifice măsurile de combatere a „terorismului” pe teritoriul rus.

Bloggerii militari se plâng că conducerea militară rusă nu ține cont de propunerile lor și ignoră informațiile din surse deschise (OSINT).

Mai multe din rezumatul ISW de luni:

  • Trupele ruse au continuat să își apere pozițiile de atacurile ucrainene pe linia Svatovo-Kremennaia.
  • Trupele rusești au continuat să avanseze în jurul Bahmut, dar nu au înconjurat încă orașul, și au desfășurat operațiuni ofensive în regiunea Avdeevka-Donețk.
  • Surse ucrainene susțin că mici grupuri de asalt rusești de 15-20 de persoane încearcă să străpungă pozițiile ucrainene.
  • Autoritățile de ocupație ruse au continuat să ducă cu forța copii ucraineni în Rusia din teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk sub pretextul că aceștia au nevoie de îngrijiri medicale speciale.
  • Trupele rusești au bombardat peste 20 de așezări de pe malul drept (vestic) al Niprului și au continuat să lovească în Herson.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Apărarea antiaeriană rusească e moartă într-un șanț în Ucraina.

  2. Aaaa… păi dacă s-au supărat bloggeri, eu zic că Ucraina ar trebui să se oprească. Nu putem permite o astfel de năpastă. Vaideplm…

  3. E de remarcat ca establismentul de la moscova e manevrat de niste ‘bloggeri’ rusi. Adica un fel de zoso, dorian popa sau bianca dragusanu care scriu pe net ce le trazneste prin cutia craniana pot influenta politica de razboi a rusiei. Faptul ca razboiul se conduce dupa ‘influenceri’ inseamna ca Rusia e un stat in descompunere. Si pute rau.

  4. Nu sunteti in siguranta nici macar la voi acasa, rusnacilor.