G4Media.ro

Istoricul Bogdan Dogaru către prefectul de Vrancea, Nicușor Halici (PSD): Regele Carol…

Sursa Foto: Facebook/ Nicusor Halici

Istoricul Bogdan Dogaru către prefectul de Vrancea, Nicușor Halici (PSD): Regele Carol I al României nu avea cum să „termine demersul unionist la 1918 prin nașterea României Mari” deoarece acesta murise în toamna lui 1914

Istoricul Bogdan Dogaru îi atrage atenția prefectului de Vrancea, Nicușor Halici (PSD) că regele Carol I al României nu avea cum să „termine demersul unionist la 1918 prin nașterea României Mari” deoarece acesta murise în toamna lui 1914. Halici a declarat, potrivit publicației Monitorul de Vrancea, cu prilejul Zilei Independenței, aniversată, joi, la Focșani, că ”nimic din demersul unionist început de Mihai Viteazu și terminat de Carol I la 1918, prin nașterea României Mari, nu ar fi fost posibil fără ca românii să își fi dorit acest lucru”.

”Referitor la discursul dvs. din data de 10 mai 2023 referitor la aniversarea Independenței (redat în numărul din 11 mai al Monitorului de Vrancea) cu respect vă aduc la cunoștință faptul că regele Carol I al României nu avea cum să „termine demersul unionist la 1918 prin nașterea României Mari” deoarece acesta murise în toamna lui 1914.
Probabil l-ați confundat pe regele Carol I cu regele Ferdinand.

Și dacă tot îmi permit să vă dau o lecție de istorie poate ar fi bine ca pe holul de la etajul 1 al instituției pe care cu onoare o conduceți să puneți și portretele prefecților din epoca Unirii Principatelor, din epoca lui Carol I și din perioada interbelică. Este greu de crezut că niciunul dintre aceștia nu s-au ridicat măcar la nivelul prefecților din perioada 1991- prezent”, i-a transmis istoricul Bogdan Dogaru prefectului de Vrancea.

Sursa: Captură Monitorul de Vrancea

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și ”demersul unionist” chiar a început cu Mihai Viteazul ? Aici domnul istoric n-a avut nimic de comentat ?