G4Media.ro

Israelul l-a convocat pe ambasadorul Armeniei după recunoaşterea statului Palestina de către…

sursa foto: Unsplash/ Taylor Brandon

Israelul l-a convocat pe ambasadorul Armeniei după recunoaşterea statului Palestina de către Erevan

Ambasadorul Armeniei în Israel a fost convocat vineri de Ministerul israelian de Externe pentru a-i adresa o „mustrare severă” după anunţul recunoaşterii oficiale a statului Palestina de către Erevan, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

„În urma recunoaşterii de către Armenia a unui stat palestinian, Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul armean pentru o mustrare severă”, a anunţat ministerul fără alte precizări.

Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei a anunţat vineri recunoaşterea oficială a statului Palestina în scopul obţinerii păcii în Orientul Mijlociu, subliniind „situaţia critică din Gaza”.

Armenia sprijină o rezoluţie a ONU privind încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza şi este în favoarea unei soluţii a două state la conflictul israeliano-palestinian, se arată în comunicatul ministerului, subliniind că „Erevanul doreşte sincer obţinerea unei păci durabile în regiune”.

La sfârşitul lunii mai, Spania, Irlanda şi Norvegia au recunoscut oficial statul Palestina, provocând nemulţumirea autorităţilor israeliene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...