G4Media.ro

Israel anunță că intenționează să mai cumpere 36 de milioane de doze…

sursa foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Israel anunță că intenționează să mai cumpere 36 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, pentru ”eventualitatea administrării unor doze suplimentare”

Israelul intenţionează să achiziţioneze încă 36 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, de trei ori mai multe decât a cumpărat deja, pentru eventualitatea că va fi nevoie de administrarea unor doze suplimentare, a declarat luni prim-ministrul Benjamin Netanyahu, potrivit agenţiei Reuters.

Netanyahu a făcut din Israel liderul mondial în ce priveşte campania de vaccinare şi a scos în evidenţă rolul său personal în asigurarea de doze suficiente, în contextul campaniei sale pentru alegerile parlamentare de pe 23 martie.

Oamenii de ştiinţă au vorbit despre probabilitatea unor inoculări regulate pentru a combate mutaţiile coronavirusului.

‘Lucrăm să aducem încă 36 milioane de vaccinuri pentru cetăţenii Israelului’, a afirmat public Netanyahu.

‘Vaccinurile pe care le avem nu ştie nimeni cât vor dura. Trebuie să ne pregătim pentru scenariul cel mai negativ. Scenariul cel mai negativ este că va trebui să vaccinăm la fiecare şase luni’, a adăugat el.

Aceasta ar însemna 36 milioane de doze în anul următor, dacă toţi cei 9 milioane de israelieni vor avea nevoie de câte două doze la fiecare şase luni, a mai spus Netanyahu.

‘Lumea întreagă va concura pentru aceste vaccinuri. Sunt hotărât încă o dată să aduc Israelul în fruntea listei’, a insistat premierul.

Mai mult de jumătate din populaţia Israelului a primit deja o primă doză de vaccin de la Pfizer/BionTech, iar în jur de 3,4 de locuitori au primit ambele doze.

Duminică, Israelul a aprobat planul de a le oferi vaccinul anti-COVID-19 palestinienilor care deţin permise de muncă israeliene, un pas despre care o organizaţie pentru drepturile omului afirmă că nu este suficient pentru protecţia palestinienilor din teritoriile ocupate.

Palestinienii au primit relativ puţine doze până acum şi vaccinarea lor este mult întârziată faţă de campania din Israel.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Nu e prost el ca cere, sunt nenorociti aia daca ii vand…

 2. Da ,si inca se pregatesc de scenariul, sa injecteze populatia la fiecare 6 luni,numai evreu sa nu fii in zilele astea

  • Chiar asa. Au un guvern care le asigura tot ce trebuie sa-i protejeze de pandemie masuri sanitare de izolare. Cred ca cel mai greu zilele astea este sa fii prost. Nu simti ceva apasare?

 3. O sa fie ingredient obligatoriu pentru shakshouka.

 4. Netanyahu ,tu ai sa sfarsesti rau evreii ,or sa te aranjeze daca continui cu nebunia asta

 5. De bune si eficiente ce sunt… Testate live…
  Tratament aveti? Sau inca mai mor oameni?

  E o culme moderna: scapi din experiment acum 70 ani si ajungi cobai „la tine in tara” (doar ca acum nu te mai salveaza nimeni de ai tai)

 6. Fiecare conducator isi ia masuri de protectie a poporului din mijlocul caruia provine; unii au fc de previziune obtinuta prin jertfele strabunilor dar si jertfa proprie, iar altii o fac din patriotism.In rest, la altii, se regasesc oportunistii si demagogii, slugoii si aservitii-in fc de unde bate vantul!

 7. Evreii au invatat sa se apere viguros de aproape orice, dar noi nu am invatat nimic din ocupatia sovietica si regimul comunist dintre 44-89.