G4Media.ro

Întrebarea pe care PSD i-a sugerat-o președintelui pentru referendum: ”E normal ca…

Întrebarea pe care PSD i-a sugerat-o președintelui pentru referendum: ”E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist foștii torționari să fie promovați în funcții gigantice de conducere?”

PSD i-a sugerat vineri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, o întrebare alternativă pe care să o pună la referendumul pe justiție, formulată în două variante și transmisă prin intermediul a doi foști deținuți prezentați drept deținuți politici, dar dintre care unul a fost de fapt un infractor de drept comun.

Întrebarea, în cele două forme ale sale, a fost citită de Eugen Nicolicea la finalul consultărilor cu președintele Iohannis:

 • Frați români, este moral, legal și constituțional ca la 30 de ani după Revoluția sângeroasă anticomunistă din decembrie 1989 să se tolereze în funcții înalte de conducere foști torționari?
 • E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist foștii torționari să fie promovați în funcții gigantice de conducere?

„Cu privire la referendum, am precizat şi în calitate de vicepreşedinte al Camerei că Parlamentul (…) va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ cu recomandările făcute acolo”, a mai anunţat Nicolicea.

La finalul consultărilor au luat cuvântul și cei doi foști deținuți de dinainte de 1989.

Ce a spus Ioan Muntean, infractor recidivist de drept comun, dar pe care Antena 3 și PSD l-a prezentat drept deținut politic, a cărui eliberare condiționată ar fi fost refuzată de Augustin Lazăr:

 • ”În 1980 am fost condamnat de Tribunalul Timișoara la opt ani de temniță grea. Am fost depus la Aiud. Acolo, comandantul penitenciarului m-a băgat cu regim restrictiv. Menționez că din acest pluton făcea parte și Augustin Lazăr. El m-a amânat de două ori și o dată am ieșit la raport să reclam că sunt nevinovat și din acest motiv a ordonat să îmi dea 10 zile la izolare pentru că am calomniat organele de partid și de stat. Am cerut domnului președinte să semneze decretul de revocare din funcție”.

Ce a spus Marin Iancu:

 • ”Sunt Marin Iancu, general în rezervă. Am fost deținut politic. Inițial mi-au dat 10 ani, mi-au luat doi la recurs și au rămas opt. A mai venit un decret și am rămas cu cinci. Trebuia să execut până la capăt, așa era regula la deținuții politici. Am fost amânat de patru ori nejustificat. dacă doriți vă dau caracterizările pe care mi le-au făcut cei de la penitenciar, unde nu am fost sancționat. Am participat la activitățile colective de acolo, dar la final au scris ”timp insuficient pentru reeducare”. Referitor la Lazăr, nu am fost curios să văd cine a fost procurorul. Când am văzut la TV lista cu deținuții de la Aiud, m-au sunat colegii și mi-au spus că m-au văzut pe o listă. pe mine mă interesa să fiu liber. Numai că acest om a fost lipsit de cultul umanității, neavând posibilitatea măcar să fi stat de vorbă, că aveam copii, nevastă. Frați și surori, acest om a tras acolo și am făcut în patru ani lipsit de libertate”.

Delegația PSD la consultările cu președintele Klaus Iohannis este compusă din deputatul Eugen Nicolicea, unul dintre vârfurile de lance ale social-democraților la modificările legilor justiției și a Codurilor penale, și din doi pretinși foști deținuți politici de la penitenciarul Aiud, potrivit unui anunț de presă transmis de PSD.

Unul dintre cei doi așa-ziși deținuți politici este însă Ioan Muntean, un infractor de drept comun recidivist, care a în anii ’80 a atacat un grănicer și i-a luat pistolul mitralieră și muniția.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. ce vor sa ne sugereze cei de la PSD, e ca doresc o lege a lustratiei, adica toti cei care au ocupat orice functie in comunism sa nu mai aiba acces la orice functie publica (in special de conducere), si cred ca e o intrebare valida, sunt deacord cu ea 🙂

 2. E normal ca la aproape 165 e ani de la inventarea prezervativelor moderne pe baza de cauciuc, prepu*uri precum Nicolicea să ajungă să facă legi in Ro?

  • Si cum a ajuns PSD la putere?

   Milioane de cretini din Romania n-au fost la vot. E vina poporului, dobitoc si inconstient.

 3. Muie psd?
  Da / Evident!

 4. Va rog sa cercetati cu atentie cazul IOAN MUNTEANU, cu ce se ocupa in frontiera era caraus sau altceva,,,!?Cu ce scop ostasul ce se afla in serviciul de paza a frontierii ? Ar fi foarte important de a afla cine este soldatul ,si ce a patimit in urma atacului ! ..cum a fost pedepsit !? …ce s-a intamplat cu familia lui , cat au suferit de pe urma acestui incident..? CU PRIVIRE LA nICOLICE, E DE STIUT IN CE RELATII ERA CU mUNTEANU IN ANUL 1990.

 5. – e normal ca la 30 ani de la revoluție să fim condusi încă de comuniști?
  – e normal ca, la 30 ani de la revoluție, Moldova să nu aibă nicio autostradă? sa mergem pe drumuri bombardate și căi ferate mai proaste decât la începutul secolului trecut?
  – e normal ca, la 30 ani de la revoluție, să nu avem mare îmbunătățire a infrastructurii lăsate de Ceaușescu? Să avem încă scoli cu wc in curte?
  – e normal ca bugetarii să aibă averi de zeci- sute de milioane de euro doar din salariul de bugetar?
  – e normal sa nu avem o LEGE A AVERILOR ILICITE?
  – e normal că politicienii aleși să muncească pt popor să se folosească de funcție doar pt a se îmbogăți?
  – e normal că un politician care are rezultate dezastruoase/ nu are rezultate sa mai fie ales în continuare pt alte mandate?
  – e normal ca județele din țară să fie luate pe persoană fizică, fiecare jud să știe de frica unui baron?
  – e normal ca, la 30 ani de la revoluție, românii să își caute fericirea în alte zări?
  – e normal ca, la 30 ani de la revoluție, oamenii să moară în spitale infecte, nu din cauza bolii pt care s-au dus, ci din cauza mizeriei de acolo ?
  – e normal că la 30 de ani de la revoluție, când se presupune că ar trebui sa fim o societate democratică, civilizata și educată, să fim conduși de hoți, cocalari și curve, analfabeți? De cei care își cumpără diplome de la „universități” neacreditate?

  • Vine usiriu și rezolvă problema. Primii 30 de ani nu se pun, greaua moștenire. În următorii 30 ,ne vor arăta luminița de la capătul tunelului. Apoi se vor apuca de treabă.

  • E un adevarat „manifest” al disperarii oamenilor din aceasta tara, ceea ce ati scris. Probabil ca, nu o intrebare sau doua ar trebui sa fie la referendum, ci tot acest strigat de indignare.

 6. Ce e ANORMAL in mod cert e ca o grupare infractionala cu sute de penali sa fie la guvernare. Sau ca aceia care au comandat MASACRUL din august 2018 sa nu fie judecati si condamnati. Sau ca in CCR sa avem jeguri comuniste, informatori ai securitatiu sau avocati ai borfasilor ca Dorneanu, Enache, Pivnicieru, Lazaroiu si alti impostori de calibrul lor. SAu ca un propagandist pcr odios care ridica osanale lui Ceausescu sa ajung ministru al (in) Justitiei,

 7. O astfel de intrebare are si un raspuns: ”E normal, atata timp cat a fost vorba de un detinut de drept comun, vinovat de atacarea unui soldat in termen, un pustan, caruia i-a luat arma si munitia, cu care recidivistul apoi intentioana sa vaneze rate si gugustiuci pe lacul Belina, aflat proprietatea unui recidivist mustacios, acuzat de fapte penale tot de drept comun…”

  • Din ciclul CU MASCA SI FARA MASCA Daca minciunile cu belciugul de la Aiud l-a revoltat pana si pe stimabilul Scaraoschi R -de planton pe acest site-de atata timp – inseamna ca si noi -cu mic cu mare- trebuie sa luam si noi atitudine in apararea slujbasului Lazar! Eu de exemplu nu cred, in ruptu capului, ca ce a facut el atunci a incalcat pana si legile semnate chiar de Ceausescu cu interzicerea torturii! Mai degraba pregatea Reforma justitiei – cu catuse , nu cu belciuge- pe care ciumatii vrea sa o compromita

 8. Raspunsul la intrebare este DA. Aceasta este realitatea actuala pe care ne-a servit-o iohannis. Multumim conducatorului iubit. Partidul – Iohannis – Romania.

 9. Cand PSD se refera la „tortionari” nu face decat sa minta cu nerusinare. Daca A. Lazar, in calitate de procuror comunist a fost „tortionar”, atunci Nicolski, Draghici, Visinescu, etc ce-au fost? Orice om de buna-credinta, chiar daca n-a trait acele vremuri, se poate informa si poate afla ca „tortionar” inseamna un individ care tortura, in inchisorile comuniste, oameni ce se opuneau regimului. PSD da o interpretare proprie acestui termen care sa-i serveasca intereselor meschine. Inca o data se bazeaza pe ignoranta unora dintre noi, incercand sa ne manipuleze si sa deturneze si acest referendum.

 10. Întrebarea de 1000000 de dolari este cum de după 30 de ani de la Revoluție tot bezadelele comuniștilor de rang secund ne conduc?

 11. Iohannis, Lazar, USR, GDS si gasca sunt ciuma rosie!!! In sfarsit va-ti dat arama pe fata. Stiam eu…