G4Media.ro

DOCUMENTE ”Deținutul politic trimis la carceră” în anii ’80 de Augustin Lazăr…

DOCUMENTE ”Deținutul politic trimis la carceră” în anii ’80 de Augustin Lazăr era un recidivist care a atacat un grănicer și i-a luat pistolul mitralieră și muniția

Ioan Muntean, „eroul trimis la carceră de Augustin Lazăr” și „deținut politic” în perioada comunistă, după cum l-a prezentat Antena 3, a fost de fapt condamnat pentru tâlnărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe, potrivit unor documente consultate, în exclusivitate, de G4Media.

Ioan Muntean nu era la prima condamnare, mai primise și înainte de incidentul respectiv pedepse cuprinse între 7 luni și 4 ani.

El fusese condamnat anterior pentru abuz în serviciu, ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

În documente a fost descris drept „element cu antecedente penale, fire de aventurier, căruia nu-i plăcea să muncească”, faptele sale fiind considerate cu „risc social sporit”.

Ion Muntean a intenționat, ca mulți români în anii ’80, să fugă din România pe o rută prin Caraș-Severin. Spre deosebire de aceștia, însă, a lovit și dezarmat un militar, după care a fugit cu armamentul.

„În data de 11 iulie 1980, fiind hotărât să treacă în mod fraudulos frontiera din țara noastră cu Iugoslavia pentru a ajunge într-un stat capitalist – a plecat cu un autoturism însoțit de Wolf Alfred și Udrea Ioan, pe care-i cunoștea din penitenciar, la Oravița.

Aici au stat timp de două zile, după care, împreună au plecat spre frontieră în direcția localității Vărădie. După ce au studiat împrejurările și posibilitățile de trecere a graniței, când au ajuns la malul râului Caraș, s-a despărțit de cei doi infractori, care, fiind înotători, au reușit să treacă râul pe celălalt mal, iar inculpatul a rămas singur pe malul opus al apei.

Datorită acestei situații, inculpatul a mai stat până în dimineața zilei de 4 iulie 1980 în zona de frontieră, după care s-a hotărât să revină la Timișoara. În timp ce se afla într-o stație de autobuz ITA din localitatea Creoni, a fost legitimat de soldatul Jurj Vichente, militar grănicer”, scrie în sentința Nr. 259 din 26 iulie 1980, a Tribunalului militar Timișoara.

Soldatul l-a considerat suspect așa că i-a cerut să meargă cu el la comandantul de subunitate din comuna Grădinari, județul Caraș-Severin.

Potrivit documentelor aflate la dosar, după ce au ieșit pe câmp, Muntean l-a atacat pe soldat. A reușit să îl pună la pământ și să îi ia pistolul mitralieră și 30 de cartușe. „Apoi a fugit spunându-i militarului să nu-l urmărească că îl împușcă”, spun documentele.

Soldatul nu l-a urmărit, dar a dat alarma și imediat a început căutarea acestuia.

Ioan Muntean a fost prins după trei ore de către grăniceri. Și în faza de urmărire penală, dar și în fața instanței, acesta și-a recunoscut faptele.

A fost condamnat de tribunalul militar la 8 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pentru 6 ani, pentru „tâlhărie în paguba avutului obștesc”.

Potrivit documentului, și în trecut mai fusese condamnat la pedepse între 7 luni și 4 ani de închisoare.

Acuzațiile lui Ioan Muntean împotriva lui Augustin Lazăr. Antena3 l-a prezentat pe Ioan Muntean drept un deținut politic, „eroul” trimis de Augustin Lazăr la carceră, o „nouă victimă” a procurorului care nu i-a aprobat cererile de eliberare din penitenciar.

„După şapte ani am fost eliberat. Înainte am intrat în Comisia de eliberare, în care era procurorul Augustin Lazăr. El era şeful Comisiei. Dacă el zicea nu, nu plecai. Eu am fost de două ori amânat!

Vreau să vă spun că prin ’85 am ieşit la raport la procuror să-mi dea să scriu că sunt nevinovat. Am scris aşa cum s-a întâmplat.

Când m-am dus la el a dat ordin să fiu băgat la izolare zece zile că am calomniat organele puterii de stat. Eu vorbeam că m-au băgat la puşcărie nevinovat, dar procurorul Augustin Lazăr spunea că am calomniat organele puterii”, a declarat acesta în fața jurnaliștilor Antena3.

În perioada anilor ’80, mulți români au încercat să fugă din țară, pe fondul situației economice. Unii au reușit, alții nu. De aceștia se ocupau tribunalele civile și cel mai adesea se alegeau cu ani de detenție și cu degradarea la locul de muncă.

Cazul lui Ioan Muntean este însă mai complicat din cauză că a atacat un militar și i-a luat arma, fiind din acest motiv, considerat drept „periculos”.

Procurorul General Augustin Lazăr a fost acuzat în ultimele zile că a refuzat solicitările de liberare din penitenciar ale fostului deținut politic Iulius Filip.

Cazul Ioan Muntean reprezintă a doua acuzație de acest fel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

120 comentarii

 1. I-au inscenat atunci securistii asta. Asa faceau securistii, ii prezentau ca infractori de drept comun pe cei politici. Pacat ca de acelasi tratament are parte omul asta acum de la presa securista.

  • Ce repede ai postat Victor, lucreaza fabricuta de postaci. Pe mine ma bucura cand sunteti disperati cand se demonteaza diversiunea. Tic tac tic tac mult nu mai este si va lasam fara job :))))). G4 Media felicitari pt ce faceti!

  • Am scris mai jos că nu cred asta, dar tu mai scutește ne: acuzația asta vine de la un site care aparține unui securist spurcat care învârtea sute de milioane de dolari când asta se bătea cu grănicerii!

  • Cunosti pe cineva cu tentativa de trecere frauduloasa a frontierei? Mai intreaba poate gasesti pe cineva si vei afla ca pedeapsa nu era chiar atat de grava. Am cunoscut cateva persoane. Nu mai retin cuantumul pedepsei, dar nu era mare.
   Dar au fost cazuri in care se fura armamentul, era batut sau omorat granicerul , acelea erau cazuri grave, cu pedepse pe masura.
   Nu inscena nimeni astfel de cazuri, aici nu functioneaza scenarita.
   Pentru altfel de cazuri erau probabil folosite si inscenarile.
   Inscenarile se efectueaza asupra persoanelor aparent intangibile, curate si protejate de propria notorietate , cu o conduita model.
   Aici chiar nu este cazul.

  • n-aveam chef sa votez la europarlamentare ca nu am buletin de bucuresti, dar o sa ma duc pana acasa numai de-a dreacu’ sa pun stampila in orice chenar anafara psd la cat de javre sunteti…daca as sti ca s-ar enerva liviu si mai tare as pune stampila chiar la pro romania :))

  • Stimate domn Victor,nu am auzit de acest Ioan Muntean,deși urmăresc Memorialul Durerii de la primul episod din 1991,inclusiv toate episoadele revăzute și adăugite.
   Însă nu e obligatoriu să fi ajuns la urechile d-nei Hossu Longin povestea lu,binențeles.
   Știu despre Carta’77,ca și despre SLOMR „Sindicatul Liber al Oamenilor Muncii din România (SLOMR) a fost un sindicat liber (adică independent de Uniunea Sindicatelor din Republica Socialistă România, supusă Partidului), întemeiat în februarie 1979, în RSR, fără pregătire prealabilă, de către un grup de muncitori de la Șantierul Naval Turnu Severin, condus de Ionel Cană, ca un mijloc de a apăra interesele salariaților, nu cele ale Partidului și cadrelor. Membrii sindicatului au fost imediat cercetați, anchetați și arestați de „Organele de Partid și de Stat”; unul dintre membrii SLOMR, Vasile Paraschiv, a devenit în Occident simbolul represiunii comuniste din România, deoarece cazul său era cunoscut de către organizația internațională neguvernamentală „Amnesty International”. încă din 1977,ascultam Europa Liberă în fiecare seară știu ce s-a întâmplat și cu Paul Goma.și cu Ionel Cană și Vasile Paraschiv.
   Sper că dvs.ați auzit/citit despre un alt disident,fost deținut politic,și anume Radu Filipescu,coleg de detenție la AIud cu dl.Iulius Filip.
   Iată ce afirmă domnia-sa despre acest deținut politic pe nume Ioan Muntean,din articolul de mai sus:
   „…la Antena 3 a fost prezentat un fost deţinut Munteanu, care vorbea despre Lazăr, dar părerea mea este că era vorba despre Gheorghe Lazăr, CI-stul. Domnul Munteanu avea legitimaţie de deţinut politic eliberată în 2019, acum vreo o lună. În fine, nu-mi permit să contrazic fără să am mai multe elemente. Ce pot să spun este că eu şi cu alţi foşti deţinuţi cu care am vorbit nu am auzit de Augustin Lazăr şi cred că se face această confuzie în mod voit.”-citat dintr-un articol de pe adevarul.ro.
   Deci Ioan Muntean are statut de deținut politic abia de anul acesta…
   In fine,eu îmi pun niște întrebări legate de acest personaj,și o fac,reiterez,în calitate de prsoană bine informată cu privire la Carta 77 și „Drumul Taberei” unde voia să ajungă să se afilieze mișcării respective:
   1.În ce lună intenționa să ajungă proaspătul deținut politic de azi,Ioan Munteanu,„în Drumul Taberei”,în 1977?Ar fi important răspunsul,foarte important,și nu voi divulga de ce.
   2.Unde locuiește ACUM acest proaspăt fost deținut politic și unde se află prietenul Dan.cu care zicea că intenționa să se ducă „în Drumul Taberei”,să semneze ptr.mișcarea Carta ’77?
   3.S-a înscris acest proaspăt deținut politic în vreuna din organizațiile de profil? În care anume?
   4.Cum de a ajuns abia în 2019 să i se recunoască statut de deținut politic?

  • Nu se pune,asta este deja o televiziune a infractorilor,nu este credibila decat pentru hoti,interlopi,criminali ,fosti informatori si adevaratii tortionari,ca iliescu!! Infractorii au o tribuna asigurata la latrine,doar sunt conduse de un securist infractor !

  • Victor, nu vezi ca si-au adunat toti infractorii, violatorii sau criminalii condamnati pe bune, la vremea aceea sa depuna marturii impotriva procurorului A. lazar? Chiar credeti ca toti romanii inghit momeala voastra?

  • Daca vă uitați bine la toate articolele despre Augustin Lazăr primul individ care postează la ele este pro PSD .))) . Se pare că e lupta mare sa ia cineva și postul lui Lazar , pro PSD , oricum daca te contesta antena 3 , Romania tv și PSD Alde , înseamnă că îți faci treabă bine . Nu am votat până acum dar sigur votez și sper sa pice în cap PSD .

  • Întradevăr când îl privesti pe Ioan Muntean te lovește asemănarea cu Coposu ! Sigur a foat deținut politic, nu un infractor de drept comun recidivist !

  • Victor, tine minte ca Voiculescu – patronul antena3 a fost informator al securitatii si trimite oameni in puscariile alea.
   Ghita alt favorit de-al vostru era pusculita SRI, si voi ii acuzati pe cei care va spun sa puneti capat hotiei generalizate ca sunt securisti.

   Pana una alta observam ca nu s-a inventat in tara asta un complet de judecata suficient de legal si competent care sa-l judece pe dragnea si nici legi nu exista care sa i se aplice, toate devin neconstitutionale, se abroga peste noapte. Poate ne explici cum e cu minunile astea.
   Ia valvcov cu tablouri si lingouri in pereti si in cavouri e economistul sef al guvernului, fauritorul de bugete.
   dragnea era seful unuia din cele mai sarace judete ale RO. Le-a placut modelul de dezvoltare din judetul lui si l-au promovat sef peste toti. A fost si repetent. La fel ca si tariceanu. tariceanu care a angajat sute de mii de oameni la stat sa taie frunza la caini, a marit pensiile si salariile bugetarilor dupa ce criza in America fusese declansata, ca urmau alegeri a avut primul post privat de radio dupa ’90 – probabil tot cu obladuirea securitatii, umpluse posta romana de citroene pe bani publici.
   duduia prim ministru e praf de praf.

  • asta crezi tu ordinarule….sunt fapte , sunt documente, nu inscenari ieftine…antena 3 prestatie jalnica de fiecare data…raspopitule, demisia!!!

 2. Nu cred ce spune luju! Pur și simplu nu cred! Dar, nici asta nu cred – și dacă ar fi fost așa, poate omu’ era într-o situație de „care pe care” și a trebuit sa i ia alea ca sa nu tragă după el! In fine, e limpede că întotdeauna dosarul unui frontierist trebuia făcut să arate ca dosarul unui infractor! Să l prezinte „uitați ce scursuri încearcă să părăsească țara..” etc

  • TTFF, TFF, tentative de trecere frauduloasa a frontierei au fost multe. Unele reuseau, deci nu mai erau doar tentative.
   Dar au fost cazuri cu violenta asupra soldatilor graniceri.
   Acele cazuri erau prelucrate prin unitatile graniceresti.
   Nerespectarea regimului armelor era aspru pedepsita. Nu stiu care era pedeapsa pentru tentativa de trecere.
   Poate stie cineva.

  • Cunosc pe cineva care a luat 6 luni de inchisoare pentru tentativa de trecere frauduloasa a frontierei.Deci doar tentativa.

  • @ion, multumesc! Stiam ca nu era o pedeapsa mare dar nu mai stiam cat.

  • Cunosc pe cineva care a luat o bataie de cinci zile pentru ttff. In ani 88/89

  • Pt. Marian
   Pot sa spun din sursa sigura, fratele a fost călăuza pt. cateva persoane pe granița cu Serbia, a fost prins și a primit doi ani și șapte luni, a executat doar cinci pt. că au venit evenimentele din dec. 1989.

  • @Garneata, imi pare rau pentru fratele tau, e bine ca au venit evenimentele din decembrie si a scapat.
   Multumesc pentru raspuns!

  • Se pare că această dezinformare este foarte buna 8500 de oameni s-au uitat la știrea asta și comentează . Nu ne uitam la tablouuuuuu. Oameni buni mandatul lui Lazar expira incateva zile ( Asta e sigur ) . Tudorică e pe făraș ( PSD vrea sa l remanieze ) , Tudorică trebuie să facă propunere cu înlocuirea lui Lazar și să fie și acceptă de președinte ( cred ) . Dacă președintele nu semnează rămâne Lazar ca interimar , până se găsește cineva sa i ia locul ( că el nu o sa fie pus niciodată de PSD ) , miza e secția specială , daca ai o secție pro PSD și un procuror General pro PSD , poți să faci dosare la oricine din tara asta , poți să iei tel Drum fara sa zică nimeni nimic ( la cererile secției speciale sa opus doar Lazar care nu le a dat dosarul tel drum și le a mai trimis și inspecția judiciară în control ) . Asta este miza de accea îl vor pe Lazăr cu orice preț jos de acolo , chit că va urma un proces de defăimare . ( Io unu in locul lui Lazar i-aș da in judecata și aș cere 10 mil de dolari sa donez la un spital ) . Aici nu e vorba daca e sau nu vinovat , e vorba că dacă Procurorul General e Pro PSD , secția specială are mana libera sa facă la orice om Dosar , după acea o să vedem noi abuzuri . Doar gândiți va rog , cauza și efect .

  • Dumitru I, corect, Lazar e denigrat de propaganda Psd pentru miza postului de procuror general, dar si pentru Dosarul revoluției. Ciuma roșie e turbată pentru ca le-a trimis idolul, întemeietorul Psd în judecată !

 3. Ce repede ai postat Victor, lucreaza fabricuta de postaci. Pe mine ma bucura cand sunteti disperati cand se demonteaza diversiunea. Tic tac tic tac mult nu mai este si va lasam fara job :))))). G4 Media felicitari pt ce faceti!

 4. Si purcelul asta cu sapca Detroit e puscariasul?? Vad ca-i plac laturile calde! Foarte bine, la latrina3 se servesc toata ziua!

  • Latrina 3, izvor nesecat de „inspiratie „

  • Aici este Antena 3 USR-PNL! ???

  • @Gigi,
   Pe asta nu o inteleg. Poti te rog sa fii putin mai explicit? Dar sa fie una cumpatata, e seara si rasul nu face prea bine inainte de culcare…!

  • Eu cred că asta, că „x a fost infractor” e „suflată „de la PSD, cu rolul de a vedea cât de prosti sunt ceilalți! Numai niște imbecili ar putea adera la ideea asta! Mă poți convinge de contrariu? Aia de la PSD, spun de oricine (de la unul care nu votează psd, până la comisia europeană și până la regina Angliei)că e „securist”! Așa faci și tu! Oricine nu subscrie la o variantă e …

  • @Ciprian,
   1. Tocmai de asta am exclus persoanele „de față”, pot fi la rândul lor victimele celor din „viața reală”. Dar tu cauți să te superi cu orice preț…
   2. Acum fără glumă, chiar e foarte ciudată coincidența descrisă puțin mai jos! Și am uitat să precizez: în 2016 promotorii „aceeași mizerie” au jucat un rol ESENȚIAL, iar Daddy ar putea să-i răsplătească regește…!
   3. Iar acum schimbând registrul: Poate că e un sâmbure de adevăr în ceea ce spui apropo de „așa faci tu…”, dar ai citit cumva pe undeva cum că aș putea fi altfel, când rolul meu primordial e să-i sperii pe bieții muritori , atunci când păcătuiesc, așa încât altădată să nu mai facă?! (mă alint)
   Zi bună !

 5. Omului nu-i plăcea comunismul lui Ceaușescu și-a făcut totul să plece .Asta e o vină .?

  • Nu bati pe cineva ca nu iti convine tie ceva. Nu furi nici arma.
   Valabil si in 1980, valabil si in 2018, august, 10.

  • Da’, de unde știi tu Mariane, că nu a fost „care pe care”? Că văd că le știi pe toate! Poate l-a surprins vreun prost de grănicer, militar în termen și s-au luat la bătaie! Și i a luat arma ca sa nu tragă după el?

  • Doar banuiesc. Stiu cum se incerca trecerea frontierei. Cum se observau posturile si rondurile granicerilor, cand se faceau schimburile. Trebuia sa cunosti locurile , etc.
   Faptul ca a fost prins de un „prost de granicer” nu il face erou, fiind recidivist cunostea regulile. Te culcai la pamant si suportai consecintele, urmand sa speri ca data viitoare vei reusi.

  • Cei care incercau sa treaca granita se foloseau de calauze din satele apropiate de granita,calauze care stiau locurile si tot ce misca in zona.

  • @Ciprian,
   La ”nu cred ce spune luju” noi cum ar fi trebuit sa reactionam, sa lasam o lacrima sa șiroiasca sau sa te credem pe cuvant?
   PS. Te poti preface ca nu intelegi gravitatea unei fapte cum e furtul unei arme de la un soldat in termen (o incurca rau pifanul, putea fi bagat si la complicitate), dar nu te poti ascunde dupa ”formule transparente”, asa cum e tentativa lamentabila de la prima ta postare…!

  • Oh, come on! Toate coastele rupte la pichet și dupa te așteptau 2-3 ani de pușcărie comunistă fara drept de apel ! Daca puteai sa l pocnesti și să l dobori, cu siguranță asta faceai! De disperare faci multe! Nu mai zice că erai in vreun fel(rău, imoral) daca făceai asta, că pur și simplu era un fel de legitima apărare! Nu știu, suna de parcă le iei apararea scârbelor de grăniceri de atunci, tu realizezi?!

  • @Ion, stiu, cunosc mai multe amanunte si oameni care au incercat.
   Am vazut prin fotografii, la cineva, si pe cei care reușiseră.

  • Mă doare in cur de cum ai fi reacționat tu și de lacrimile tale Scaraoțchi! Dacă m ai mai „văzut” pe aici, ai vazut că mă pis pe PSD la orice postare! As vota și boschetarul de la mine de la metrou, dar nu PSD! Daca îți spun că nu cred ce spune luju, nu cred ce spune luju! Și și dacă ar fi adevărat, Lazar ar trebui păstrat până avem altul mai bun! Dar sa vii cu inepția asta, că ăla era un infractor mi se pare că este exact la fel cum fac gunoaiele scarbei de Voiculescu! Înțelegi? Sau tu ești capabil sa vezi doar ce ți convine ție?

  • @Ciprian,
   Despre durerea in cur nu pot să spun decât că sper să-ti treacă, tare mai afectează puterea de concentrare la o adică…!
   Fără vreo legătură cu cei ce postează pe acest site, vă spun că mie mi se pare tare ciudat faptul că „in viața reală”, cei care au sărit in aceste zile la beregata lui Lazăr sunt cam aceeași care in 2016 au promovat cu sârg sintagma: „ACEEAȘI MIZERIE”, și la fel ca atunci, și acum se țin de nas și spun că „le pute” și că nu pot sta deoparte, musai trebuie să intervină în numele curățeniei morale…!
   PS. Cine crede că PSD-ul folosește doar metodele clasice de intoxicare e naiv și nu m-aș mira să „muște” nada și a nustiucâta oară…!

  • Exact asta faci tu! „Dai” in oricine nu a subscris la părerea generală de aici! Ce dracu de paranoia e asta?! E atât de simplu sa acuzi pe oricine de ce vrei tu! Eu zic că tu ești troll PSD, de fapt eu zic că tu ești Dragnea, poți să mă convingi de contrariul? Ai văzut la mine că-mi doresc vreo „purificare morala”? Am zis că nu cred varianta asta, nu e voie? Se pare că am logică în ce zis, de aia ești atât de afectat!

  • Toti am fi plecat datorita saraciei, si atunci, si acum. Mai ales dupa ce Occidentul oferea protectie sociala speciala pentru refugiatii din Est.

  • Dar sa dezarmezi un soldat era prea mult! La sarbi era impuscat.

  • @Ciprian:
   Si eu ii injur pe pesedisti dar nu aduc chestia asta ca argument in discutii ! Insul era recidivist. Pana una alta a luat o arma si cartuse si a fugit ! Ai vazut cred si am vazut toti ce inseamna asta in zilele noastre ! Iar pt unul ca tine pot sa inchei comentariul si asa : Daca ar fi stiut sa inoate tipul acum nu ar fi trebuit sa citesc tampenii de la unul care voteaza impotriva PSD ! :))))

  • Susufler, nu e numai asta! Aveam 9 ani la revolutie si toate vacantele le faceam la bunici in jud Mehedinti – si mi amintesc destule! Pot sa spun, ca de cum coborai in Turnu Severin in gara, erai pus sa arati buletinul(nu eu, evident). Pana la tara, trebuia sa mergem pe DN56A, fix pe malul Dunarii, erai oprit de inca 2 ori! Se comportau oribil, inclusiv cu localnicii – loveau cu bocancii in plase, in genti, daca aveau ei chef…ca sa ma exprim ”academic” – daca li se scula lor! Toata lumea spunea ca pe frontiera cu Iugoslavia se aduc militari in termen doar din puscarie sau cu cazier! Cred ca asta spune totul! Putea sa se ajunga la orice cu ei!

  • Iar manipulati. Din cate stiu acolo era stare de razboi, in vremea lui Titov granicerii romani erau ucisi din toate partile, atat din Iugoslavia cat si din Romania. Soldatii cu puscarie sau cazier mergeau la munci nu la arme.

  • Emile, iar vorbești, cum vorbești de Brexit, habar nu ai ce! Noi vorbim de anii ’80, Tito era mort din 1980. Ce spui tu era în anii ’50!

  • Bingo!
   @Ciprian,
   Acum înțeleg de ce nu suntem chiar pe aceeași lungime de undă: în ’90 aveai doar 10 ani și nu aveai cum să înțelegi atunci toate aspectele legate de metodele folosite de Ciuma Roșie, folosite pentru a-și pune labele jegoase pe foarte tânăra și fragila Democrație…! Acum îmi explic și te rog să mă scuzi pentru că nu am anticipat la timp o astfel de situație…
   Dar in numele cauzei comune, te rog totuși să-i înțelegi măcar puțin și pe cei care la Revoluție erau nițel mai copți, dar nu într-atât de copți încât să fi fost atinși de Pesta Comunistă…!
   Toate cele bune!

  • Tito a murit degeaba, ostilitatea a ramas mult in urma. Iar in vremea comunismului nu te primea nici in subteran daca aveai puscarie!

  • Nu-i nici o problema, Scaraoțchi! Sănătate!

  • @Ciprian,
   Merci si sanătate și ție! Totuși trag speranță că nu-ți închipui că aș fi la vârsta la care să cedez lucul dracilor tineri, la urma urmei am doar 666 de ani ! În ’90 eram un drac abia ieșit din adoleșcență, însă suficient de copt cât să nu-mi aloc tot timpul liber hârjonelilor cu drăcoaicele tinerele, ci să mă preocupe și soarta țarii…!
   Zi bună la toată lumea!

 6. Pai,nu era de asteptat ca hotii si alti infractori de drept comun sa fie eroii acestei spelunci numita pe nedrept post de televixiune?!?DOAR E POSTUL HOTILOR ,DE ORICE CULOARE POLITICA !! Nu dosr ei sunt acum setati pe denigrarea procurorului general,ci si o individa dubios de prietenoasa cu cel ce era dusmanul ei odata,fostul coleg de liceu Sebastian Ghita,asa zisa jurnalista Sorina Matei, cea agresiv (de proasta!) si cu presedintele anul trecut!Dupa primirea ordinului de denigrare a Laurei Codruta Kovesi,acum a primit altul,de scotocire dupa”dovezi incendiare” care sa-l ingroape pe Augustin Lazar! Ca o sluga jalnica a interlopilor din politica ce au fost deranjati de DNA si Parchetul General,nici macar nu lasa sa vorbeasca pe cei ce incearca sa ii ia apararea procurorului cu argumente din dosarele CNSAS:a intervenit fostul dizident anticomunist Radu Filipescu,dar nu l-a lasat sa vorbeasca!!!Asta da, jurnalism independent,fara drept la replica pentru cei acuzati de tovarasa Matei!! Cozile de topor din presa ale fostilor tortionari comunisti se activeaza ca la ordin militar!!BRAVO,TOVARASI!!CURATA IMPARTIALITATE,TOVARASE GUSA,SORINA MATEI, GADEA,CIUVICA ,BADEA SI ALTE SCURSURI DIN PRESA!!

  • S-a umplut țara de revoluționari și dizidenți politici desigur toți stipendiați gras când este vorba de apărarea ciumaților roșii.Eu nu am văzut-o pe janghina Matei de la B1 plângând pentru cei 1300 de morti,sau pentruce au făcut minerii lui Iliescu,sau Băsescu în 2011,sau Dragnea pe 10 august,nu ..ea plânge pentru escrocul Iuliu Filip unde maidanezul lătrău și-a cântat aria de la latrina3 postul unui securist criminal,în sfârșit au găsit vinovatul în Augustin Lazăr cel pe care procurorul criminal Toader(știe el de ce)vrea mazilirea lui Lazăr pentru că știe multe și mai important dacă dă drumul dosarelor nici uraganul Catrina nu îl va egala pe cel declanșat de seful parchetului militar!Ciumaților să vă fie teamă că ați trezit Samuraii!!!

  • G4, „you showed your true colours” cum ar zice „englejul” prin faptul ca vrei sa il aperi pe rekinul cu bratari cu orice pret inclusiv prin modul in care ai redactat titlul acestui articol.

   EROUL care il trage la raspundere pe rekin nu este cel din acest articol (acest personaj este doar un alt martor care sustine ca rekinul era sef de comisie).

   EROUL este IULIUS FILIP, cel care i-a scris rekinului urmatoarea

   „Scrisoare deschisa

   Catre presedintele comisiei de propuneri

   Frate romane:

   Am citit caracterizarea pe care mi-ati facut-o si cunosc cine v-a pus la dispozitie materialul informativ.

   […]

   Cum sintem in stare sa profanam mormintele si memoria lor [nota mea: stramosilor] daca nu sintem in stare sa pastram ce ne-au lasat?

   […]

   Cum ne-am pierdut dreptul cistigat de stramosii nostri de-a trai liberi?

   […]

   Ce am facut noi cei prezenti trebuie sa faca fiecare roman si atunci ar dispare fara urma dictatura si tirania interna.

   […]

   Te intreb frate romane chiar daca faci parte din aparatul de represiune –

   […]

   Nu auzi durerea si oftatul neamului romanesc?

   […]

   Nu vezi cum aceasta tara bogata si frumoasa cu un popor harnic a ajuns saraca?

   […]

   La nivelul la care te gasesti care crezi ca sint cauzele?

   De ce crezi ca ma gasesc in inchisoare?

   Dupa parerea mea cele doua inchisori Aiud si Gherla sint rusinea Ardealului, Romaniei, Europei ca sa nu spun lumii?

   […]

   Tata este arestat si condamnat ptr pactizare cu sirbii, cunosti frate romane granite ptr puntea Libertatii?

   […]

   Familia mea este o familie care nu suporta dictaturile, tiraniile si totalitarismul si atunci firesc drumul nu poate fi decit acesta.

   […]

   Anumiti frati romani din acea perioada supusi cu zel marelui stalin (dupa cum vezi nu merita nici litera mare) au obligat familia sa paraseasca zona de granita.

   […]

   Inainte de a muri tata a venit la poarta inchisorii vrind sa ma vada dar administratia nu i-a dat voie deoarece eram pe restrictiva.

   Ce parere ai frate romane de acest “umanism”?

   […]

   Pe data de 9 iunie 1983 ajung la Aiud, pe restrictiva.

   Despre torturile, schingiuirile, teroarea, discriminarea umana care le-a facut cu mine banda criminal-terorista formata din: Lt. Trifan, plt adj Ionica, plt adj Vaida, sg maj Lazar mai tirziu, dupa ce termin inchisoarea.

   Da frate romane ai fost numit sa ai mare raspundere,

   care apasa din ce in ce mai greu pe umeri tai,

   sa nu uiti ca cei pe care-i servesti iau multi bani pe functiile lor,

   dar fi sigur ca nu o sa aiba parte de ei.

   Niciodata banii cistigati pe oasele si cadavrele fratilor tai nu pot avea decit mirosul durerii si nenorocirilor.

   Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate.

   De ce sint in inchisoare stii,

   dar te-ai ostenit prea putin ca oameni sa nu fie torturati si schingiuiti

   desi era o atributiune care iti revenea.

   […]

   Data de 14 iulie 1986

   Filip Iulius”

  • Dobitocul X-link continuă să abereze crezând că cineva mai poate crede tâmpeniile pe care le debitează în calitate de postac penal al mafiei PSD-ALDE. Mai e si prost, nici nu e in stare să lipească așa cum trebuie fake-urile de la haznaua luju a turnătorului de la securitate Dan Voiculescu, ca sa facă o poveste credibilă.
   Dovada faptului că e imbecil o aveți aici:
   „EROUL este IULIUS FILIP, cel care i-a scris rekinului urmatoarea” – zice trolul cretin X-link, referindu-se, presupunem, la Lazar ca fiind ” rekinul” , el fiind obișnuit cu pradatoarele, cum e Stăpânul lui, varanul infractor Voiculescu.
   După care, trolul analfabet X-link continuă copiind ce i-au dat stăpânii:
   „Scrisoare deschisa

   Catre presedintele comisiei de propuneri

   Frate romane:”
   E evident că scrisoarea se adresează generic „, președintelui comisiei” nici „rekinului”, nici „procurorului general Lazar numit de Iohannis” ca n-avea de unde să știe disidentul atunci cum îl cheamă(dacă știa, îi spunea ” domnule cutare, dar el se adresează șefului de comisie, cum l-o chema) și că o să devină peste 35 ani sula in coastele mafioților, că o să-i încurce pe urmașii torționarilor care l-au chinuit, că o să pună umărul, bătrânul, la lupta pe care o avem să scăpăm de securiștii infractorului Dan
   Voiculescu,, de nomenclaturiști și de adepții lor, grupați acum in clanul mafiot PSD-ALDE.
   Dar, fiind idiot, trolul jegos X-link e mai oferă l mostră a tâmpeniei monumentale de care dă dovadă, demonstrând el însuși că toată mizeria asta e un fake.

 7. nu ma mira faptul ca psd minte asa grosolan, miine la antena3 vor zice ca Augustin Lazar a furat laserul de la Magurele si un milion de psdisti prosti vor sta cu gura cascata

  • Nu ar fi de mirare ca SS sa incropeasca un dosar domnului Lazar, doar asa, de amorul artei , sa il indeparteze de la candidatura.
   Oare vor avea tupeul?

  • SS sectia speciala a luat-o peste bot zilele astea si au lasat-o pe Kovesi in pace, nu stiu daca vor avea tupeu, odata si odata ei vor pierde puterea si Adina Florea cu complicii vor fi trasi la raspundere, acolo treaba e groasa, pute tare a uzurpare de putere. sa croesti dosare cusute cu ata alba asa la vedere fara motiv e intradevar un mare tupeu, pina la urma nu le-a iesit nimic. sa fi fost ei putin mai destepti isi dadeau seama deoadata ca sunt pe o pista gresita dar de unde logica in PSD ? ei se marginalizeaza zilnic si singur se baga in ungheri, si asta e foarte bine, doar ca tre sa fim atenti: cind sobolanul este prins la colt el devine agresiv, poate sa sara si sa muste din disperare

  • Am citit un articol in care Filip spune că este vb despre Gheorghe Lazăr și nu despre Augustin Lazăr! Acu’le întoarce ca la Ploiești? Cu cât l-au mituit ?? Mai vine și Munteanu ăsta, le-ar fi plăcut să rămână nepedepsiți in acel regim! Nu se putea oricum…… Specific latrinei 3!

 8. Nu merită să ne pierdem vremea cu ,,eroii,, promovați de Antena 3.

 9. Nastase si Voiculescu mai lipseste la Antena 3.

  • De aici lipsește Orban și Barna.

  • @Gigi: hai ca ne plictisesti. Stii ce a amuzant la voi postacii? ca stati ca niste cretini si incercati sa raspundeti monosilabic pe la comentarii. Dar sunteti mai prosti decat prevede legea.

  • @emil, stiu un service bun unde poti sa iti refaci acordul intre subiect si predicat. Poti sa ma contactezi tu aici, daca nu, te gasesc eu pe sectiunile de comentarii pe Click! sau Cancan.

 10. 1. Nu oricine putea ajunge procuror ceausist. Kestie de dosare.
  2. Asumând aceasta functie, procurorul stia bine că se integreaza in sistemul represiv comunist
  3. Execitarea unor atribuții contrare drepturilor oamului intr-un sistem represiv nu exonereaza de vina pe cel care indeplineste sarcinile respective.
  3. Alti procurori ceausisti; Norica Nicolae, Renate Weber, Valer Dorneanu, Tudorel Toader – despre acestia Latrinele nu au nimic de zis?

  • Astia sunt eroii lor ,procurorii ceausisti care au dosare compromitatoare la SIPA ,de aceea sunt atat de inversunati sa distruga independenta justitiei si sa-si faca justitie personala!Nu ati observat cum a schimbat macazul Tudorel Toader imediat dupa desecretizarea arhivei SIPA?Oare ce scheleti i-au gasit in dulap si lui si lui Norica?

 11. Faptul ca a vrut sa fuga din tara nu il transforma in detinut politic.

 12. Mai au putin si-l compara cu Gheorghe Ursu!
  Si pe Lazar cu Tudor Stanica!

 13. De unde stim ca dl Muntean a atacat cu un cutit, etc? Din sentinta de condamnare. Sa inteleg ca dam crezare tuturor sentintelor date detinutilor pilitici? Unii erau diagnoticati drept nebuni, si stim ca nu erau, nu? Folositi-va creierele, stimabililor!

 14. ”Alo, dl Presedinte L.N.D.? Permiteti sa raportez: diversiunea nu a reusit din cauza Pastorului si din cauza lui Mugur, ambii au lipsit de la instructaj si n-au vrut sa dea nici macar testul-grila pentru verificarea cunostintelor! Au spus, citez:”suntem oamenii lui Felix si deci suntem destepti din nascare..!”…!
  Ce masuri propuneti sa luam, sa-i dam pe mana motociclistului de la Mall, cu care sa-i lasam singuri pret de 5 secunde sau sa-i rezolve Codrin cu ‘telectualii sai sportivi?…”

 15. Nu sunt postac. Am notificari pe calculator de la site. Ca om independent privesc postarile absolut fermecat de ce „oaste” cu creiere in suspensie si-a strans securitatea si cum aceiasi oameni se iluzioneaza ca sunt impotriva „ciumei rosii”. Mirobolant…

  • @Victoras,
   Te rog sa-l lasi pe nenea cu coarne sa te dezlege de la farmece…! Preferi descântecul in varianta clasica sau aveti vreo alta formula preferata de voi la PSD?
   Ma apuc:
   ”Fugi deochi dintre ochi,
   Dintre gene si sprancene…”

  • Buna, @un domn !
   Te rog sa nu-l superi pe @Gigi, are o inspiratie debordanta la ironii asta seara!

  • Problema nu e culoarea ciumei, ci ca suntem furati si talharesti mai rau ca-n jungla.

 16. Acest articol nu poate compensa sub nicio forma ceea ce rezulta din documentele referitoare la Iulius Filip …

  Evident ca Antena 3 actioneaza deliberat pentru a manipula, iar in acest scop nu are nicio remuscare sa se foloseasca de orice si oricum pentru a crea un anumit soi de emotie …
  Cazul Iulius Filip nu este similar cu cazul Ioan Muntean pentru ca condamnarile sunt diferite.
  Daca G4 Media doreste „sa se ia la tranta” cu Antena 3 ca sa creeze o emotie inversa, atunci nu este cu nimic diferita de ceea ce reprezinta Antena 3…

  In esenta, in cazul Iulius Filip nu este vorba nici despre tortionari, colaboratori, lucratori sau mai stiu eu ce … este vorba despre exact ceea ce a lipsit, lipseste si va lipsi cu desavarsire acestei natii: demnitatea. A fi demn nu are nicio legatura cu latratul ca esti demn; a fi demn inseamna sa-ti asumi deciziile firesti chiar si atunci cand situatiile de viata te preseaza sa iei decizii nefiresti. Asta tine de structura morala a unei fiinte, de puterea ei a a se opune nefirescului, chiar si atunci cand nefirescul este legiferat (chiar si prin lege penala).
  Pusi fata in fata detinutul Iulius Filip cu oricare din membrii comisiei de liberare conditionata, diferenta este evidenta: detinutul are puterea sa-si asume conduita consecventa chiar si atunci cand se incearca „reeducarea” sa; membrii comisiei de liberare conditionata actioneaza formal, „verificand fractii” si facand caracterizari, pe baza de „material informativ”, pentru ca asta le mentinea functiile, statutul social si retributia in societatea comunista.

  • Totusi, a asteptat 35 de ani.
   Comunismul, o oranduire sociala, a tinut 45 de ani.
   De ce abia acum?
   Nu este o intrebare capitala, nu este cu substraturi, dedesubturi sau altele.
   Doar atat. De ce dupa 35 de ani?
   Simplu.

  • Concluzia care e? Trebuie să votam in favoarea penalilor la referendum ? Trebuie pusă mai repede „paraditoarea” Adina Florea sau care morala de aici? Hai, cu subiect și predicat, cu „demnitate”.

 17. Spaima de puscarie are un impact emotional puternic pentru toți talharii patriei.

 18. Toti cei de buna credinta si care mai judeca cu creierul propriu ar trebui sa -si puna cateva intrebari:
  1. – Daca d-nii Iulius Filip si Ioan Muntean l-au considerat vinovat de suferintele lor pe procurorul Lazar de ce au tacut aproape 30 de ani, dupa 1989?
  2. – Cum se face ca tocmai acum, dupa 30 de ani, in conditiile luptei disperate declansate de psd -alde , sub conducerea lui dragnea, sunt descoperite , ca din intamplare, aceste presupuse abuzuri ale d-lui Lazar?
  3. – Ce credibilitate poate sa aiba un post TV al unui abject fost securist ( dovedit) care si-a turnat la securitate propria verisoara, imbogatit cu sute de milioane de dolari imediat dupa revolutie ( din banii manipulati de fosta Securitate) ?

  4. – Cum pot fi credibili toti mercenarii latrinelor care de ani de zile s-au specializat in
  diversiuni ordinare si in macularea imaginii tuturor aparatorilor statului de drept,
  a opozantilor regimului dragnea, a magistratilor (procuropri si judecatori) care au avut vreo legatura cu dosarele varanului sau cele ale lui dragnea ???

  Traim intr- o tara in care infractorii ii judeca pe magistrati, iar coalitia psd – alde – ccr a modificat legislatia astfel incat infractorii sunt absolviti de vina, iar magistratii care i-au judecat sunt trimisi in boxa acuzatilor, iar imaginea lor este terfelita.

 19. @marian

  Documentele referitoare la Iulius Filip se regasesc intr-un dosar de urmarire informativa la CNSAS … acel dosar a fost preluat de la SRI … SRI-ul l-a predat pentru ca Basescu s-a enervat in 2012 … iar Iulius Filip e bolnav si saracul nu a spus nimic si nu s-a implicat in nicio dezbatre publica.
  Pe scurt, documentele nu au fost publicate de Iulius Filip, dar asta nu inseamna ca ceea ce contin ele poate fi negat.
  Grav e ca CNSAS-ul le-a avut la dispozitie si a emis 3 decizii de necolaborare.
  Grav este ca documentele de penitenciar au fost intocmite cu scopul de a fi predate securitatii, de aceea ele se regasesc in dosarele de urmarire informativa.

  Asadar, aceste documente au devenit publice dupa ce s-a suparat Basescu in urma cu 6-7 ani, cand SRI-ul a predat vreo 2 milioane de dosare, iar Iulius Filip a vorbit despre situatia lui in documentarul Memorialul durerii. Dumnealui a mai zis ceva si prin 2014 (https://www.youtube.com/watch?v=lnbp-1veF4g). Ca atare, nu mai vanturati aiurea-n targ ideea „de ce dupa 35 de ani”, pentru ca unii mai inteleg cate ceva pe lumea asta…

  Scrisoarea prezentata astazi a fost scrisa intr-un exemplar si transmisa presedintelui comisiei de liberare conditionata („de propunere”), iar in procesul-verbal din 8.07.1986 al comisiei se scrie negru pe alb ca detinutul a trimis scrisori „unor organe oficiale” … asta inseamna ca scrisoarea prezentata in realitate in urma cu mai multe zile nu este singura (ea este datata 14.07.1986, adica ulterioara cu 6 zile procesului verbal din 8.07.1986) si a fost precedata de alte scrisori.

  • Nu neg suferinta disidentului, suferinta de atunci si de acum. Am inteles ca nu el a facut pubice actele.
   Acum, pentru disident, trebuia sa actioneze imediat dupa revolutie, acum nu mai exista discutia.
   Faptul ca ies la iveala niste documente, in anumite momente, dintr.o anumita parte ma sperie.
   Cineva, pastreaza undeva , ceva. Si foloseste acel ceva,in scopuri mai putin morale, atunci cand ii convine.
   Atunci unde este politia politica? Inainte de 89 sau acum.

 20. Sa va zic eu cum e cu pedepsele… Prin ’87, eram inscris sa merg intr-o excursie la Budapesta. Seara m-am pilit, am injurat bine „regimul” si m-am mai si laudat ca „maine sunt dincolo si nu mai vin”… Asa ca, a doua zi, la granita, autocarul cu ceilalti a trecut in Ungaria si eu a trebuit sa ma intorc cu trenu’ acasa. Atât, asta a fost tot! Nu m-a amendat nimeni si nu mi-a mai zis nimeni nimic! 🙂

 21. e facatura. daca a atacat un militar numai disident nu e. nu oricine scuipa in directia vintului e si de crezut.

 22. Povestirea acestui Ion Muntean cuprinde si o parte plina de haz:
  – Procurorul Augustin Lazer venea deseori la puscarie, unde le cerea detinutilor sa-i dea din bricegele pe care le confectionau in atelier, promitandu-le ca ii va elibera. De fiecare data pleca cu o geanta plina de bricege, pe care apoi le ducea la piata si le vindea.
  Cei din haita de maniulatori mercenari de la A3 au sustinut ca asta e un motiv de a fi acuzat si de luare de mita.

 23. La puscarisii nostri din parlament le este frica ca si lor le vor fi refuzate cererile de eliberare inainte de termen.
  Hai la puscarie.
  Va dorim bafta si reintegrare in societate.

 24. Deci, conform marelui procuror general, ăla nu avea ce face si a atacat un grănicer, pt ca era aventurier si un element antisocial. Eu zic să-l punem procuror general pe viață, că le deslușește ca nimeni altul.

  • Genial!

  • Amice, tu esti ala cu contorul???? Ala care contorizeaza…….. dancili?????

   Aferim!

  • Pe granita cu sarbii foarte multi soldati s-au intors acasa in sicriu sigilat.

  • Nu, gagar e doar un trol dobitoc care n-a înțeles nimic. I-au spus stăpânii lui de la mafia PSD-ALDE să-l atace pe Lazar pentru că le încurcă lor combinațiile iar idiotul leagă evenimente si persoane care n-au legătură. De unde si până unde „conform marelui procuror”? reiese de altundeva decât din mintea proastă a trolului? Nu. Singura „evidență” e ca spune el așa ca si cum părerea unui postac imbecil ar valorae ceva

 25. Un om de nimic, acest mumteanu poate fi folosit de oricine pentru dezinformare,, dacă pe graniță făcea asa ceva copilului tău, sa camaraduluitsu, fiind de față, ce făceai, închisoarea a făcut-o după faptele sale, dacă vrei să-ți povestească și ție din aventurile lui, faci o vizită la Sibiu în ori e zi, la restaurantul Frieda și ascultăl. E informator și astăzi. Va doresc tot binele din lume. Tomas din hermansstat.

 26. Pacat… Nu ma asteptam sa veniti cu genul asta de documente pentru a „riposta” la interviul dat de Ioan Muntean la A3. Mai ales ca voi, cei din redactie, stiti prea bine cum inscenau Securitatea si Procuratura tot felul de fapte penale in astfel de cazuri ostile regimului, dupa ce Ceausescu a dat asigurari Occidentului ca incadrarea de detinut politic va disparea.
  Va discreditati pe voi, ca jurnalisti, si va compromiteti si pozitia ferma impotriva a tot ce inseamna mentalitate post-comunista.
  Unii dintre noi, cititorii astia care ne putem o intrebare de mai multe ori, mai reusim sa vedem totusi si dincolo de inversunarea si revolta fata de clasa politica, care de multe ori ne orbesc.
  Lasati-l pe Lazar! Alfel, o sa va duceti in jos, dupa el…

 27. Am avut un coleg, pocait dar baiat foarte bun,cu 3 copii, care a luat 1 an puscarie pentru tentativa de trecere frauduloasa. A fost o sedinta in care s-a cerut sa faca puscaria la locul de munca . S-a prezentat un document nereal,semnat de liderul de sindicat ,secretara de partid , seful lui de echipa si eu ( eram cam fara voie secretar UTC).Nu am stiut de acea sedinta si nici nu am semnat acel document. Seful lui de echipa s-a jurat ca nu a stiut de acel document,pe secretara de partid si pe liderul de sindicat ii banuiesc de fals.Cam asa mergeau treburile atunci, omul a fost prezentat ca un infractor chiar si inainte de a fi prins . Omul era de fapt un model , eu eram chiar mai periculos decit el.Nu am vrut sa string cotizatia UTC si i-am spus secretaruui de partid ,sa o stringa el.A fost scandal mare ,amenintari cu vot de blam si altele. In 18 Decenbrie 89 am fost anchetat de secu pentru ca am lipsit nemotivat la ultimele 3 sedinte de partid,ultima find in 17 decembrie ,imediat dupa ce incepusera evenimentele de la Timisoara.I-mi bagasem penele in ea sedinta de partid si m-am dus sa ma tund,norocul meu ,la ancheta ,miroseam inca a proaspat tuns.Secretarul de partid pe combinat ,era puternic ,ditamai combinatul siderurgic (16000 de angajati),participase la ancheta , s-a inervat ,cum mi-am permis sa lipsesc chiar de la acea sedinta.Pe 21 decembrie eram maistru atunci, si eram sublocotenent in rezerva ,ca tot romanul scolit, mi s-a cerut sa apar cu arma „Coltul Rosu „,unde era sediul PCR pe sectie. Am refuzat si norocul meu , a venit revolutia.Am spus toate astea pentru ca am vazut cum mergeau lucrurile atunci.Tinar ingineras ,nu aveam nici o sansa daca nu eram membru de partid . Daca mincam si putin cacao , aveam sanse „normale” de a prinde ceva mai sus.Mincatorii de cacao de atunci sunt mincatorii de cacao de acum sau discipolii lor adica psd,alde,udmr si altii .Ce este mai grav este ca pina la un moment dat ,multi chiar credeau in comunism pe cind acum e clar ca este doar interes. De aceea .cei de acum,mutantii postcomunisti ,sunt mult mai periculosi.

 28. La 30 de ani de la Revolutie, PNL si USR cei foarte anti comunisti sustin un procuror comunist care avea in grija dosarele dizidentilor de la Aiud, sa continue in pozitia de procuror general al Romaniei.

  🙂

 29. Nu mai mira pe nimeni. Cocina mediatica a informatorului este populata doar de talhari, borfasi, dejectii umane. Pe aceste personaje se bazeaza diversiunile, minciuna si dezinformarea pe care le practica sistematic. Nimeni nu opreste aceste manifestari toxice, din pacate.

 30. In articol se spune că este vorba de un soldat,curios pentru că se știe că patrulau cel puțin câte doi, subofițerul și soldat grănicer. Personal am avut cel puțin trei experiențe de acest fel în anii 86-88 ,cu grănicerii ,am făcut liceul în Timișoara,și la sfârșit de săptămână mergeam la bunica și mătușa mea câteodată pe ruta Tumisoara-Nerau, se urcau de la o anumită stație și te legitimau am pățit și eu chiar daca aveam viza flotant pe buletin,m-au luat și am fost dus până la pichet, cătușe pe mâini legat de pat in dormitorul soldaților am stat până au sunat la primărie și sa confirmat că ceea ce spun este adevărat,adică mergeam la bunici,pe atunci oricine era suspect în zonele de frontieră.

 31. Dupa revolutie , fiecare martzafoi se considera fost dizident anticomunist.
  Fiecare se credea mare erou pe motiv ca, undeva candva, dupa a 7-a halba de bere a spus un banc cu Ceausescu in fata amicilor. Sau cand era elev la scoala profesionala a reusit sa fure din atelier o surubelnita si un pumn de cuie, fara sa-l prinda militia! A pacalit comunismul. Ce sa zic.
  Scartz.
  Paduchele asta, Ion Muntean, si-a tras singur suturi in fund, pt ca acum a aflat toata lumea ce lichea a fost in tinerete.
  Pt ca de aflat tot se afla adevarul, printre vecini, printre rude, printre prieteni, adevarul se cunoaste, iar borfasul asta n-are absolut nimic de castigat, ci doar de pierdut. Nu cred ca suta aia de euro pe care o fi primit-o de la Gadea compenseaza in vreun fel rascolirea trecutului de infractor.
  Dar e treaba lor. N-au decat sa se faca de rahat in public, cand si cum vor.

 32. Eu chiar am patit i pe timpul comunistilor; mi-a iesit o masea in c*r! Am plans la I liescu,la Constantinescu( asta i-a dat tema lui Ciuvica), la Basescu ( asta-i cu amnezia etilica,nu stiu daca- si mai aminteste) dar ma doare si acum si nu mi-a rezolvat nimeni disidenta! Poate are cineva vreo idee!Antenele ,rtv-ul sunt disponibil!!!/

 33. Ceva nu miroase a adevăr in aceasta poveste:
  Soldații nu umblau singuri pe strada cu armament și muniție.
  Pe strada (in stațiile de autobuz) puteau fi doar patrule.
  Patrulele erau formate dintr-un Subofițeri și doi soldați.
  Soldații puteau fi singuri in posturile de santinela (pichete s-au fasie).
  Nu existau cazuri in care soldații sa meargă prin stațiile de autobuz cu armament și muniție, sa legitimeze persoane etc.

 34. Acest tortionar Augustin Lazar are locul in celuta lui Visinescu ca acum a ramas libera.
  Ii dorersc sedere placuta pentru 20 de anui la Jilava!

 35. In aceasta noua bula mediatica, se uita un lucru esential. Parchetul general trebuie sa ramana independent de puterea politica si sa obtina cat mai repede condamnarea celor vionvati de represiunea din 10 august. Ca in fruntea Parchetului este Lazar sau o alta persoana, este mai putin important. Cu toata onestitatea sa, Lazar ca fost procuror in perioada comunista, este santajabil. Un procuror tanar, energic, capabil, gata sa dea de pamant cu infractorii lui Dragnea ar fi de dorit. Una dintre marile hibe ale luptei anticoruptie a fost ca se bazeaza in mod excesiv pe persoane si mult mai putin pe institutii. Or e de ajuns pentru Toader sau Dragnea sa schimbe seful unei institutii din domeniul judiciar pentru ca institutia intreaga sa ajunga la cheremul puterii politice.

 36. Să nu ne hazardam să credem tot ceea ce se scrie .Mă intreb dacă acest ins a fost deținut politic.Adevaratii deținuți au cam fost dați uitării .Guvernanții și clasa politică nu îi consideră eroi și îi ignoră total. O altă întrebare care mi-o pun este dacă si–a deschis proces de reabilitare prin care să demonstreze că a fost deținut politic.

 37. Măi, băieți ! In problema ”frontieriștilor ” va trebui o dată și odată să se facă lumină ! Este o parte foarte săngeroasă a luptei cu hidra comunismului in ROMANIA . Si încă învelită cu toate cămășile tuturor nebuloaselor si misterelor de toate felurile. lA FRONTIERA CU FOSTA JUGOSLAVIE S-A MURIT LITERALMENTE ZECI DE ANI. Sunt un bănățean care a locuit in acest areal toată viața si stiu cum stiu toti cei din zonă tot felul de intamplări săngeroase, soldate cu morti si drame famiiale din toată Romania. Sunt prin zonă morminti nestiute de nimeni , iar aceste ADEVĂRATE cimitire merg pănă in fosta Jugoslavie , de-alungul frontierei cu RO. Cine a fost prin zona de pe cealaltă parte a frontierei pot sa vada si sa audă lucruri incredibile de la oamenii de acolo ! ASA CĂ, INDIFERENT PE CINE ATINGE , MISTERELE SI MORTII DE ACOLO AU NEVOIE DE ADEVAR

 38. Lazar este nevinovat si va spun de ce: comunistii nu verificau ce oameni punea in diverse comisii, mai ales la puscariile in care erau dizidenti. Comunistii riscau permanent atunci cand numeau oameni pentru ca nu ii verificau, parca asa procedau. Asa ca augustin lazar a ajuns dintr-o pura intamplare seful acelei comisii si el ca sef facea doar ce ii spuneau altii. Cred ca asa face si acum.
  PS. Pentru prosti: comunistii verificau la sange ce oameni erau numiti, mai ales in activitatile in care erau dizidenti.

 39. Cine a scris documentele alea din poze?

 40. Si totusi, pana la urma care era problema?
  La acele comisii se prezentau aproape toti detinuti.
  Unii erau eliberati , altii nu.
  Ce naiba atata cacareala?
  Le-au trebuit 30 de ani ca sa bage in puscarie 2 bosorogi, doi adevarati criminali ca Visinescu si Ficior, iar acum se revolta toata borfasimea ca Lazar s-a opus candva eliberarii inainte de termen a unui borfas recidivist!
  Azi nu se intampla la fel?
  Unora li se aproba cererea de eliberare, altora nu.
  Care-i problema?
  Aceeasi placa.
  Toti borfasii, si pe vremea lui Ceasca si pe vremea lui Dragnea, urla ca din gura de sarpe ca au fost sau sunt „persecutati politic”. Toti e niste ingerasi de pus la rana, numai procurorii e niste brute ticaloase!

 41. „Partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea statului de aparare!”
  Citat dintr -un ilustru antiparnaist! N-au sarit in sus atunci toate gaitele astea mediatice;

 42. sa dezarmezi un militar ??? cam grav !!! apoi sa zica multam ca nu a fost inpuscat cand l-au prins !!!,,,,,,,,,ca multi au mai murit pe frontiera !

 43. Pedeapsa pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei era de 6 luni. Cunosc caz.

 44. Eu inteleg asa: „În timp ce se afla într-o stație de autobuz ITA din localitatea Creoni, a fost legitimat de soldatul Jurj Vichente, militar grănicer”, scrie în sentința Nr. 259 din 26 iulie 1980, a Tribunalului militar Timișoara.

  Soldatul l-a considerat suspect așa că i-a cerut să meargă cu el la comandantul de subunitate din comuna Grădinari”. Asta bănuind că militarul stie de dorinta lui(spun dorinta pentru că prostul nu știa să înoate, deci nici macar tentativă nu este), îl atacă pe militar. De aici tot rechizitoriul este bazat pe declaratiile lui, el a povestit ce a facut inainte sa il atace pe grănicer. Daca vreti sa luati apărarea cuiva, luati-o unuia care in timp ce se duce acasă cu salariul muncit de el două săptămâni, este atacat si deposedat de bani. Nu unuia condamnat pentru mai multe infracțiuni printre care uciderea, ba uciderea unui om!

 45. G4 a primit documentele în plic de la securiști .Doar ei au acces la ele . La CNSAS au ajuns cele care trebuiau să distrugă anumite persoane .La fel și cu documentele SIPA unde a fost o noapte și Tapalagă cu Monica Macovei cu toate că nu aveau dreptul .

 46. G4 a primit documentele în plic de la securiști .Doar ei au acces la ele . La CNSAS au ajuns cele care trebuiau să distrugă anumite persoane .La fel și cu documentele SIPA unde a fost o noapte și Tapalagă cu Monica Macovei cu toate că nu aveau dreptul .

 47. Nu ti e rusine bai umflatule sa publici asemenea articol,toti cei care au incercat sa treaca frontiera inainte de 89 erau considerati automat ca fiind opozanti ai regimului comunist bai rahat cu ochi ordinar pui de securist ce esti,normal ca era recidivist daca a incercat a 2ua oarapentru ca faceai puscarie daca te prindeau ticalosule ,am avut prieteni si colegi de munca recidivisti Imputit neobolsevic ce esti ,inclusivi sasi care au incer at sa fuga ,toti niste oameni deosebiti ,caractere puternice ,toti cu idei anticomuniste,nu pit sa cred ca au aparut asemenea articole scrise de niste slujbasi ja ici ca tine porcule care jignesc memoria celor care au fost împușcați in timp ce incercau sa fuga din tara,bai spurcaciune netrebnica tu stii ce batai inasau cei care erau prinsi? Jeg ordinar ce esti ,erau batuti la pichet de graniceri si la militie de alte laturi slugi ale sistemului cunosc cazuri de oameni rupti de caini si batuti salbatic cu bocancii de tot soiul de analfabeti adusi acolo sa faca armata,cum sa nu incerce sa fuga bai lighioana ordinara cqnd stia ce il asteapta.Si eu asi fi facut la fel in locul lui nenorocitule ,nesimtit si jeg ordi nar ce esti in loc sa le cinstiti memoria ai murdariti cu zoaiele voastre spurcate neobolsevico liberale ,laturi ordinare ce sunteti.

  • Vorbești despre sașii ,,onești” de prin zona Rupea !? Am auzit că trăgeau tepe la călăuzele care-i ajutau să treacă frontiera.
   Chiar am avut un coleg de pluton, un sas de pe la Rupea, care încercase să treacă frontiera, și mai avea urmele colților de câine la ceafa.

 48. Oricare dintre povesti ar fi adevărată, a făcut cineva un calcul, sa vadă cati ani avea Augustin Lazăr in 1980, daca el e născut în 1956? (Sursa: Wikipedia). Va zic eu, avea 24 de ani. La 24 de ani, terminase facultatea cam de 1 an. Crede cineva că un tânăr, cu angajat de 1 an ca procuror, avea puterea să taie și să spanzure? Asta facand niste calcule minime. Daca ne mai si uitam pe cv-ul lui, se vede clar că nu putea el sa fie procuror în 1980 : „După absolvirea facultății a ocupat un post de avocat în Baroul Alba (1981 – februarie 1982). În perioada 1 martie 1982 – decembrie 1997, a fost succesiv procuror stagiar, apoi procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia și Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba Iulia. ” Dar ca sa poti verifica o informație, și să nu înghiți gălușca, trebuie să si ai ceva intre urechi

 49. Infraciunile politice fusesera desfiintate oficial, asa ca se inventau fapte de drept comun. Nu sunt detalii despre prima condamnare, dar in al doilea caz e cat se poate de clar ca nu era vorba de talharie de drept comun. Pe de alta parte, fapta comisa, dezarmarea unui militar, era (si este inca) una deosebit de grava. In acele vremuri ar fi putut fi impuscat fara prea multe discutii, e o minune ca nu s-a intamplat. Pentru o astfel de fapta nu s-ar fi dat in veci, indiferent cine ar fi fost in comisie, eliberare conditionata.

 50. Eu votez PSD, TOATĂ VIAȚA MEA. LIVIU DRAGNEA, PREȘEDINTE.

 51. PSD 35-40%
  PNL 15-18 %
  ALDE 10-14 %
  RESTUL, nu contează.
  În Mai, PSD-ALDE, zdrobeste tot, din nou. Degeaba vă ofticati, pdl-iștilor.